Jump to content

Kjøp og salg

Kjøp og salg av bilpleierelatert utstyr


Regler for kjøp og salg (Du må ha et aktivt VIP medlemskap for å opprette nye salgstråder)

SALG
Markedsplassen er kun ment for privatsalg. Med privatsalg menes salg av nye eller brukte produkter i privat eie. Videresalg av produkter for egen vinning eller repeterende salg av samme produkt er ikke tillatt.

Skjulte salg via private meldinger (PM) eller salg for egen vinning via PM anses som brudd på reglene for kjøp og salg.


Som selger har du ordinær opplysningsplikt. Dette betyr at du skal gi en så korrekt beskrivelse av produktets tilstand og virkemåte som mulig, og opplyse om eventuelle skader og skavanker.

Salgsannonsen skal ha en beskrivende emnetittel som tydelig forteller hva som selges, f.eks. "Hitachi poleringsmaskin SP18VA selges". Ved salg av flere produkter i samme salgstråd skal emnet gi en god pekepinn på hva som er for salg, f.eks. "Rupes, Bilt-Hamber, Meguiar's selges".

Videre skal annonsen ha en utfyllende og beskrivende tekst som inkluderer produktets alder, brukstid, medfølgende tilbehør (hvis aktuelt), produktets lokasjon samt kontaktinformasjon til selger (PM, mail, mobil, etc - ikke oppgi mailadresse eller telefonnummer offentlig ukritisk; interessenter kan få dette via PM).

Alle annonser skal ha et bilde av det faktiske produktet som selges, med alt eventuelt tilbehør som følger med, for å gi et klart bilde av produktets tilstand. Illustrasjonsfoto fra produsent aksepteres ikke.

Alle priser skal oppgis inkludert mva, og det skal tydelig spesifiseres om frakt er inkludert i salgsprisen eller fraktkostnader kommer i tillegg.

Når produktet er solgt, skal tråd merkes i emnetittel med SOLGT før salgstekst: f.eks. "SOLGT: Hitachi poleringsmaskin SP18VA"

I tråder med flere produkter til salgs, skal solgte produkter merkes med SOLGT fortløpende og/eller fjernes fra annonseteksten der det er mulig.

Tråder med "SOLGT" i emnefeltet vil settes som skjult for å holde Markedsplassen ryddig og oversiktlig.

Salgstråder uten respons vil bli skjult etter 14 dager av samme grunn.

"Bumping" av salgstråder er tillatt 1 (én) gang pr 24 timer.

KJØP
Som kjøper har du ordinær undersøkelsesplikt. Dette betyr at du bør stille selger spørsmål om produktet dersom du føler at det er noe som mangler i salgsannonsen, for å danne deg et så komplett bilde av produktet du ønsker å kjøpe som mulig.

Når en handel er gjennomført, skal du legge inn et innlegg i salgstråden der det tydelig fremkommer at du har kjøpt produktet slik at selger kan legge inn "SOLGT" i annonsetrådens emnefelt.

Ved å poste et innlegg i en tråd eller sende en personlig melding (PM) til selger inngår du en juridisk bindende avtale med selger om å kjøpe produktet. Betaling skjer etter avtale mellom selger og kjøper.

Ved tvister rundt handelen, f.eks. ved manglende betaling, kan kjøper bli suspendert fra DCN frem til avtalt kjøpesum er innbetalt eller selger bekrefter at saken er løst.

GENERELT
SALGSTRÅDER SOM IKKE FØLGER RETNINGSLINJENE VIL BLI SLETTET UTEN VARSEL!

Forums

 1. Bilpleie

  Kjøp og salg av bilpleierelaterte produkter

  19
  posts
 2. Annet

  Kjøp og salg av diverse

  8
  posts

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...