Gå til innhold

Knutis: 2003 Toyota Avensis og 1997 Seat Cordoba


Knutis

Recommended Posts

Etter å ha vært passiv leser en stund, bestemte jeg meg for å bli medlem av DCN for å kanskje lære litt mer om bilpleie, et interessant tema som det er. Har også bestemt meg for å samle "jobbene" i en tråd, slik at det er lettere for meg å finne kommentarer. Håper jo å lære mer etterhvert som tiden går, og da er kommentarer fra mer erfarne et must.

Har i alle år kjøpt Turtle Wax og Autoglym på nærmeste Shell stasjon, slik "alle" andre gjorde det. Og vi var stort sett tilfredse med ny svamp for hver gang, og syns vi var flinke...

Så kjøpte jeg meg en ny bil i januar i år.. og tenkte at kanskje denne skuta burde få noe annet. Tok så kontakt med Pirex, og bestilte startpakka til SwissVax, med Concorso. Grime Reaper og litt forskjellig annet. Tenkte også at jeg skulle få øvd meg litt før jeg begynte på nybilen, og bestilte derfor Scholl A15 og spiderpad for å kunne ta mine foreldre's Toyota Avensis. Men jeg hadde ikke maskin, og tiden gikk. Nybilen ble på nytt solgt, og alt jeg hadde kjøpt sto fint i garasjen. Min kjære mor ringte så en dag for å minne meg på at vinteren nærmet seg, og hun lurte på om jeg ikke ville ta en runde på Toyotaen. Tok meg derfor en svipptur på Biltema og kjøpte roterende, slik at jeg skulle ha en begynner-maskin å teste med. Dessverre hadde jeg på dette tidspunkt ingen planer om å dokumentere noe som helst, og kamera var derfor ikke påtenkt. Tok dog noen dårlige bilder med Iphone som viser resultatet til en viss grad. Det skal sies at både jeg og mamma ble veldig godt fornøyd med resultatet.

Her er et dårlig førbilde av ene forskjermen, som viser et fint nett av vaskestriper, og de dekte hele bilen:

skjermtoy.jpg

Her er et etterbilde av samme skjerm, tatt samme dag med samme telefon. Dette er etter A15 men før concorso:

IMG_0207.jpg

Og her er skjermen etter concorso:

IMG_0221.jpg

Det skal også sies at denne bilen har blitt ujevnt vasket i maskin, og pendles daglig i 4 mil på nordvestlandet, med saltede og grusede veier. Masse steinsprut og småbulker over hele bilen. Et grusomt utgangspunkt, og derfor ganske lett å få et greit resultat av. Fangere foran og bak er av plast, og der har lakken begynt å sprekke og falle av, så der turte jeg ikke gå over med noe. Man ser også hvite rester på listene av en gammel Turtle Wax-behandling.

Her er et etterbilde av hele bilen:

IMG_0217.jpg

Før, vaskeswirls overalt:

spoilertoy.jpg

Etter, ganske fornøyd:

IMG_0220.jpg

IMG_0222.jpg

Nå har det vel gått ca 3-4 uker etter at jeg gjorde dette, og bilen har vært i daglig bruk på samme måte som de siste 5årene. Den har ikke vært vasket, men jeg snek meg til noen fotos igår:

PA020022.jpg

PA020023.jpg

PA020024.jpg

Liste over det som ble brukt på '03 Toyota Avensis:

CG Grime Reaper

Optimum Car Wash (både i foam cannon og i bøtte)

Meguiars Mitt, 2bøtter med gritguard

SS håndkle

Scholl Spiderpad og Scholl A15, Biltema roterende

Swissvax Cleaner Fluid

Swissvax Concorso (ett lag) buffet med Cobra MF

Black Wow (på lister)

Swissvax Pneu

Neste post blir av broderns 1997mod Seat Cordoba.

Endret av Knutis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter et noenlunde ok resultat på mamma's bil, bestemte vi i fellesskap at broderns Seat også burde få en runde før vintern. Han kjøpte bilen i høst, og har såvidt rukket å vaske den noen ganger. Jeg mistenker at bilen har vært vokset iaffal en gang de siste to årene, for lakken var ikke så aller verst. Unntaket var høyre bakpanel som garantert har vært lakkert opp igjen, og da uten klarlakk. Den var så oksidert at vanlig vann laget rennemerker i lakken.

Ei heller på denne jobben har jeg noen gode før-bilder, da et passende garasje-kamera dukket opp midt i jobben.

Bilen ble vasket med Amazing Roll-off og Optimum Car Wash, og svamp. Tørket med SS håndkle og kjørt inn i garasjen.

Inspeksjonen avslørte da litt ru lakk bak forhjulene, mens resten av bilen var ganske glatt. En runde med Riccardo Premium Mild clay konstaterte det samme. Ingenting på panser eller tak, men endel på dørene:

PA020020.jpg

Etter claying ble bilen godt tørket igjen, før jeg begynte med maskinen.

Her er et lite 50/50 bilde etter ett pass med Scholl A15 og spiderpad, på det oksiderte bakpanelet:

seat.jpg

Denne kombinasjonen fungerte ypperlig her, men jeg oppdaget at det ble for lite cut når jeg skulle over på klarlakken. Den var knallhard sammenlignet med Toyotaen.

Her har jeg prøvd å få frem et 50/50 på panseret, men det viste seg veldig vanskelig å fange opp små forskjeller med det 6år gamle garasje-kameraet. I tillegg er det litt produktrester rundtom, som gjør det enda vanskeligere:

PA020008.jpg

Også på denne bilen måtte jeg teste Black Wow, og det fungerte over all forventning. Erfaringene fra Toyotaen er at holdbarheten også er veldig god:

PA020016.jpg

Etterhvert ble jo hele bilen tatt, både med maskin og med CF/Concorso for hånd:

PA020012.jpg

PA020013.jpg

Idag har bilen vært på fjelltur i ekte vestlandsvær, og når den kom tilbake så den slik ut:

DSCF2285.jpg

DSCF2284.jpg

DSCF2283.jpg

Også her ble eier veldig fornøyd, selv om ikke jeg ble det. Men man lærer sålenge man holder på. :)

Neste helg har jeg avtalt å ta pappa's 99 A6 avant, og til da må jeg ha noe med mer cut.

Liste over det som ble brukt på '97 Seat Cordoba:

Amazing Roll Off

Turtle Wax Nano-tech Extreme Wheel cleaner, og børste

Optimum Car Wash (både i foam cannon og i bøtte)

Svamp, en bøtte med GG

SS håndkle

Riccardo Clay

Scholl Spiderpad og Scholl A15, Biltema roterende

Swissvax Cleaner Fluid

Swissvax Concorso (ett lag) buffet med Cobra MF

Black Wow (på lister)

Neste post blir '99 A6 avant.

Endret av Knutis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

God jobb :) Gled deg til du får større utvalg av polish osv :) Desto mer/bedre utstyr, jo morsommere blir det å holde på med :) Er lett å glemme bilder ja. Ofte når jeg tar "kundebiler" så har jeg det så travelt at det bare blir et par 50/50 biler og så blir det med det. I tillegg så prøver jeg liksom å ikke kline inn dyrt kamerautstyr med polish og andre klinete saker.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for ros. :)

Slengte inn en bestilling på blankbil.no nå, på endel utstyr jeg har "savnet". Mulig jeg setter av både to og tre dager til audien, den har jeg virkelig lyst å få 100%.

Jeg har jo et Eos D450 med forskjellige linser og filtre, men jeg nekter å ta det med i garasjen. Så igår kjøpte jeg tilbake et gammelt og hardfør Olympus kamera som jeg solgte til min bror for mange år siden. Det fungerer fint, og får nå tjenestegjøre både i garasjen og til festbruk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror faktisk de fleste her bruker dslr kamera under detailing. Jeg har et nikon D300 som jeg bruker til alt, egentlig. Lenge siden jeg rørte kompaktkameraet. Tåler det hard journalistbruk så tåler det en skvett med polish iblandt også, det er jo laget for å brukes :) Selvfølgelig må man passe på littegrann så det ikke ligger rett i skuddlinjen eller på gulvet så du trår på det osv.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

To biler her som du virkelig har gitt et løft i utseende. Gleder med til tråden med Audien :)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knall fine jobber dette :)

Syntes det også er flott at du har gått rett på Concorso, uten å kaste bort penger på masse annet først. Det lønner seg i lengden å velge kvalitet B)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må ikke komme her og si at alt som ikke heter swissvax er bortkasta altså :P Man får gode vokser som banker det meste på holdbarhet og beskyttelse helt fra 100kr.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk igjen for ros. :)

Jeg kjøpte jo i utgangspunktet concorso til nybilen, men klart.. den duger også på biler til 25000kr (ref Seat)

Kommer til å kjøpe inn noen litt rimeligere vokser også nå, både for å teste men også for å kunne ha litt forskjellig å tilby. Er morsomt å prøve forskjellige ting også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brynjar

Vær forsiktig med for mange vokser - plutselig sitter du med en hel bag full av dem.. Er en sykdom...

Tror nok du etterhvert ender opp med show-and shine tråder ;) Synest selv det er ryddigst, i alle fall når det blir noen tråder.. Kan bli litt tungvint å skulle kommentere en toyota på side en, når tråden din har fått 14 nye sider og det har vært 10 biler mellom...

Ser ut som kjørespor og kanskje ikke så mye vaskeswirls på det bildet av bakluken din, i alle fall på vingen...(pigtales)

Ser frem til flere jobber fra deg :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må ikke komme her og si at alt som ikke heter swissvax er bortkasta altså :P Man får gode vokser som banker det meste på holdbarhet og beskyttelse helt fra 100kr.

ALT som ikke heter Swissvax ER bortkasta :P

Nei da.. helt enig i at man bør prøve masse forskjellig, men tror nok de fleste ender tilbake på SV når de først har prøvd det.

Nå er det jo ikke alle som kan/vil legge så mye penger i det, men de bør tenke på hvor drøy en voks faktisk er. En SV boks holder til utrolig mange biler.

Sorry til Knutis for OT :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går for det som er best jeg. Altså best holdbarhet, som i bunn og grunn er det som skiller vokser fra hverandre :) Handler ikke om penger. Dyrest er ikke alltid best ;) Men den blir jo som med merkeklær såklart, stolthet og placebo :P

Endret av mighty82

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær forsiktig med for mange vokser - plutselig sitter du med en hel bag full av dem.. Er en sykdom...

Akkurat det gjør meg ingenting. Iaffal ikke på dette stadiet. :)

Tror nok du etterhvert ender opp med show-and shine tråder ;) Synest selv det er ryddigst, i alle fall når det blir noen tråder.. Kan bli litt tungvint å skulle kommentere en toyota på side en, når tråden din har fått 14 nye sider og det har vært 10 biler mellom...
Godt poeng, vi får se hvor produktiv jeg er på sikt. Til å begynne med er det ikke snakk om så mange biler, så da går det greit. :)

Ser ut som kjørespor og kanskje ikke så mye vaskeswirls på det bildet av bakluken din, i alle fall på vingen...(pigtales)
Bilen er ikke rørt av maskin etter at mine foreldre kjøpte den i 2004, da den var ett år gammel. Og første eier var ikke av typen som bruker penger på bilpleie akkurat. Jeg aner ikke hva de merkene kommer av, men dette er altså et førbilde, før jeg gjorde noe som helst. Kanskje det er en vennlig sjel som har "pusset" den med frakken sin en dag de gikk forbi? :o

Ser frem til flere jobber fra deg :D

Takk for det, gjør det selv også. Er lenge siden jeg har brukt så mye penger og tid på en hobby, så det er kanskje på tide igjen. :)

ALT som ikke heter Swissvax ER bortkasta :P

Nei da.. helt enig i at man bør prøve masse forskjellig, men tror nok de fleste ender tilbake på SV når de først har prøvd det.

Nå er det jo ikke alle som kan/vil legge så mye penger i det, men de bør tenke på hvor drøy en voks faktisk er. En SV boks holder til utrolig mange biler.

Sorry til Knutis for OT :rolleyes:

Neida, dette er ikke OT. All input er god input, right? :)SV-boksene er drøye, veldig drøye. Det er også CF'en når man først lærer seg å legge tynne lag og ikke sauser inn panelene. MEN.. jeg vil gjerne prøve andre for å få mer kompetanse på området, og så er det jo spennende da. Er jo som å handle en ny vin på polet. :)

Endret av Knutis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Admins
truhaa

Strøkene jobber dette ja, Swissvax CF + Concorso ser aldri feil ut...

men enig med Brynjar mht egene tråder med nye biler/jobber, du skriver utfyllende og bra så det er ingen grunn til å holde de i samme tråd, samt at du kan lagen en egen tråd for egene jobber bla under showcase feks (som VIP medlem) med linker til egene jobber, da har du alle i en egen post feks, og alle er lette å finne igjen for deg og for alle andre...... det var faktiske en KNALL god ide det der truhaa... kremt.... :lol:

Uansett, bra jobber og takk til mamman din som fikk deg til å handle maskin også ;)

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.
-Thomas A Edison

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okay, jeg bukker under for gruppe-presset. :)

A6'en kommer i egen tråd, kanskje like greit ettersom jeg har planer om å følge den hele veien, med ville før-bilder.

Vi får se aktiviteten litt an fremover, dersom den er stadig stigende må jeg handle en lettere maskin. Er egentlig knallfornøyd med illtema-maskinen med tanke på prisen, men den er rimelig tung å jobbe med på sidepanelene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Idag fikk jeg se nyvasket Seat i lav sol utenfor jobben, og der var det ikke fritt for kjørespor.

At jeg ikke har fått øye på det før? Nå blir jeg nødt å studere de andre også i langt større grad enn jeg har gjort før, for å se om det er mer. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...