Jump to content
 • truhaa
  truhaa

  Jif bilshampo - Suveren såpe til knallpris

  Sign in to follow this  

  Denne såpa kjøpte jeg av ren nysgjerrighet da en annen her på DCN ga den tomler opp, ellers tror jeg ikke jeg hadde handlet denne, av "gammel vane vond og vende" prinsippet. De fleste av oss forbinder nemlig ikke jif med bilvask her på DCN, men mer kjøkken og bad produkter. Vel, noen ganger blir en både overrasket og imponert, da husker en at det er viktig å ha et åpent sinn, og teste litt forskjellig, ellers kan en gå glipp av noen knallprodukter innimellom. Såpa er også utviklet og produsert i Norge, og det er jo ikke noe negativt, samt at de har klart å lage den til knallpris også. Det fulle navnet denne har er: Jif Professional bilshampo.

   

  Never judge a book by its cover

  Vel, nå skal ikke jeg være noe negativ vedr jif navnet, de er tross alt giganter innen renholdsprodukter og de kan definitivt det de driver med, men at de skulle komme med bilsåpe også, var litt "jøss" for min del, kan de lage det da?

  Om jeg ikke hadde hørt den var god fra før, hadde jeg nok løftet opp kanna, lest på den, og så satt den pent på plass igjen, tenkt at det jeg har hjemme er sikkert mye bedre en denne uansett. Vel, heldigvis handlet jeg den, og den er nå en av favorittene her, både i foamcanon og i vaskebøtte. Så en slutter aldri å bli overasket, bare en er åpen for å prøve litt forskjellig.

   

  5 liters kanne 199,-

  Denne kommer meg bekjent som 2,5 liter, og 5 liter, det er nok greit med litt kanne str for mange av oss her inne, kjøper en, en 1 liter så er det tomt på en uke, så hyppig som vi vasker. 199,- er det ikke noe å utsette på for 5 liter, det er en god pris for en så god såpe. det blir 40 kroner liter`n, og det er det ikke noe å klage på, Såpa har også vært observert til 149,- på kampanje, så det er bare å holde øyne og ører åpne. Prisen på 2,5 liter var 159,- der jeg så den, men det varierer nok sikkert fra sted til sted, så sjekk prisene når du handler.

   

  Dosering virker voldsom

  Ser en på bruksanvisningen mht doseringen på denne, så blir en nok litt skeptisk og tenker at den er veldig udrøy i bruk.

  Doseringen er ifølge anvisningen 1 til 5 dl pr 10 liter vann, så 5 dl pr vask om det skulle vise seg såpa hadde dårlig glid feks, er hinnsides. For oss her som har 18 litersbøtter, tilsier det nesten 1 liter såpe pr vask, noe som er ekstremt udrøyt, og en 5 liters kanne hadde bare holdt til 5-6 vask. Vel, den doseringen kan dere egentlig se litt "dcn"-bort fra, den blir overkill. Hvorfor de doserer den så høyt aner jeg ikke, det må være på biler som ikke har sett hverken vann eller såpe de siste 10 åra tror jeg. Her doserte jeg meg nedover mht hver vask og endte opp med 2 dl såpe til 18 liter vann, på polert bil, og 3-4 dl til 18 liter vann på biler uten beskyttelse. Så prøv med 2 dl til 18l først, og ha så i en slumt til om du føler du trenger det. Ja, de sier også 1 dl også som minimum, men det er toppen på 5 dl såpe i 10 liter som virker voldsomt. De kunne nok sagt 1-2 dl pr 10 liter for min del, men de har sikkert en grunn hvorfor det er sånn.

   

  Glatt såpe

  Når jeg doserte 5 dl på 18 liter så ble det så glatt at vaskehansken var vrien å holde i, den ble veldig glatt på innsiden der en har handa og en måtte jobbe litt for å holde den på plass. Så 2, maks 3 dl på 18 liter holder for de fleste her inne. Ellers er glid på denne suveren på biler med beskyttelse og mer en god nok på biler uten, men en merker såklart forskjell på dette. Vaskeeffekten er god, men jeg testet ikke denne rett på biler uten å ha skumlagt de og ht vasket først, så mye av skitten var fjernet mht prewashen. De sorte rennemerkene som ofte kommer fra speilhus og fra lister tok den lett sammen med vaskehansken. Bilen ble så ren som du ønsker det etter vask, og mer en det kan en vel ikke kreve.

   

  Suveren i såpekanonen også

  Dette er ikke den sterkeste såpa en finner, men den har god møkkløsningseffekt når den blir påført med foamcanon. Her bruker jeg den ren i såpebeholderen og vrir skruen ca 1cm opp fra minimum, det holder til ok såpeskum, og du bruker ikke så voldsomt mye pr gang. Vil du ha såpebonanza må du nærmere maks, hvor mye mer effekt såpa da gir er litt usikkert, noe er det sikkert, men ikke voldsomt syntes jeg.

  Den henger bra på bilen en normal sommerdag (12-17c) i skygge. Da har den ca 4-5 minutter på panelene, her spiller det også inn om bilen er beskyttet, ingenting henger lenge på en nyvokset bil uansett, men den hefter seg bra til møkka.

   

  Den gode prisen er også bra, da føler en ikke at en svir av 100lapper ved hver vask.

   

  Bruker den ren i beholderen og dosserer med skruen

  ccs-3-0-84953900-1340651882_thumb.jpg

   

  Etter påføring

  ccs-3-0-70331600-1340651891_thumb.jpg

   

  Ca 5 minutters virketid på bilen

  ccs-3-0-69177500-1340651901_thumb.jpg

   

  Denne bilen den ble brukt på her er nok ikke i Norgeseliten mht møkk, men noe er det uansett, vaskeeffekten mht såpa er bra på det meste, men den tar ikke asfalt bla.

  Skal du fjerne mer en støv og normal skitt, så må du eventuelt bruke en avfetting under ala Mac Prickbort, da oppnår du en bedre vaskeeffekt. Husk også at testen her er utført med høytrykksvasker, noe som også gir en bedre vask en en hageslange mht avspyling.

   

  Konklusjonen

  Helt klart en såpe som overrasker stort på flere punkter, og helt klart en såpe som kommer til å befinne seg i sammlingen min her, jeg har snart svidd av 5 liter her, og kjøper helt klart en ny 5 liter så fort jeg er tom. Dette er en value 4 money såpe syntes jeg, og like bra, om ikke enda bedre en de beste såpene jeg har her fra før, og mye, mye bedre en mange såper på markedet som koster langt mer en denne her.

   

  Anbefales

   

  Denne finner du hos Felleskjøpet og hos Staples bla, den dukker nok opp her på DCN også hos en eller flere av våre sammarbeidspartnere etterhvert vil jeg tippe.

   

  Så, ut på tunet og vask noe med hjul på.. det er terapi for sjela..

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...