Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. magne

  Rullemale bruksbilen

  Jeg fikk blandet bengalakk. Var en eller annen blåfarge. De kunne blande etter fargekart da (samme som veggmaling) Er så lenge siden at det var "analoge" kameraer, så bilder er det dårlig med (heldigvis?) Jeg brukte en veldig fin hårete rulle, dyreste minste rulla man fikk da. Kunne sikkert blitt enda bedre med uttynning osv. Spørsmålet mitt blir alikevel, du må ut med 1000kr ish for nok bengalakk. Du må ut med 3000kr ish for nok ordentlig bilakk. Sistnevnte alternativ vil gi vesentlig mindre arbeid med vårsliping osv etterpå. Samt at bengalakk er noe ordentlig griseri, nesten umulig å pusse ned i ettertid. Så hadde det ikke bare vært lettere å "låve lakkere" fremfor å rulle?
 3. Today
 4. Diamondshine

  Show off voks

  For all del @trogha Jeg påstår ikke at de dyre voksene er visuelt bedre. Derfor jeg kommer med antagelse på grunnlag av det kjente ordslaget: "man får hva man betaler for" Jeg kjøper ikke de pga jeg er ikke såå glad i å bruke penger på voks når jeg klarer meg veldig fint med de rimeligere utgavene. Jeg bare nevner at har man råd og lyst, så værsågod å kjøp den dyre voksen. Det er oftest lommeboka som rår. Hvor blank bilen blir avgjøres helt av forarbeidet uansett hvilken vei man ser!
 5. Movstetun

  Dagens bilde av bilen

 6. Persjan

  Hva har du gjort med bilen i dag?

  Måtte få av det værste i motoren i dag.
 7. Nickname

  Selges: Bilpleie produkt selges. 📦

  Selv takk for handelen ja
 8. ALFRED

  Selges: Bilpleie produkt selges. 📦

  Hentet i går Nerta wheel shine og Espuma, då skulle det holde med felg rens en stund, min andre Espuma erobring i år. . Takk for handelen.
 9. Petecomplete

  Rullemale bruksbilen

  Jeg har gjort det på seilbåt (tokomponent polyurethan-lakk). Pusset ned først med vannslip 1000 eller 800 og så rullet med fin rulle og brukte skumjevner etter for å unngå appelsinhud. lakken ble tynnet ut noe med tynner for å bli enda mer tyntflytende for å få jevnere finish. Resultatet ble veldig bra (mest på den siste siden, da jeg lærte underveis) Jeg antar samme fremgangsmåte vil fungere på bil med lakk som er egna til det, og jeg tror at hvis du vannsliper og kjører en runde med rubbing etterpå så kan det bli riktig så bra. Jeg tror jeg hadde tatt kontakt med en seriøs fargehandler som kan litt om bil lakk, fremfor å bruke benga og bare kjørt på. Tokomponent kan fort være verdt investeringen.
 10. rcmannen

  Hologrammer eller annet tull etter grovpolering

  Har prøvd det meste. Betalte vel flere hundre kroner for ett en gang i fjor høst. Men husker ikke merke/navn på alle disse. Min siste ordre mikrofiber var fra bilnerden, hvor disse ble prøvd: Gtechniq MF1 ZeroR Microfibre Buff Cloth North Detailing Edgeless Microfiber Buffing Towel Auto Finesse Duo Edgeless Microfiber Cloth North Detailing Premium Microfiber Buffing Towel Når det gjelder poleringsmiddel kjøpte jeg Menzerna 400 ny fra butikk. Når ikke det funket prøvde jeg Koch Chemie H8.02. Deretter kjøpte jeg AW Resurrection når denne kom ut i "2.0" utgave. Også dette uten endring i resultat.
 11. mf

  marius

  Har en Nextel lakkert konsoll i båten, noen som har tips på rens og evt vedlikehold av denne? har forsøkt litt forskjellige vaske middel, men klarer ikke å få den ren. og hva bør man evt etterbehandle med?
 12. Niebelheim

  Rullemale bruksbilen

  Som sagt så brukte jeg Pansarol. Det er vel Nordsjø sitt svar på bengalakk. Den finnes i enkelte RAL farger, men jeg tror ikke de blander den. Jeg rullet den rett ifra boksen, men det kan nok lønne seg å tynne den litt. Om det er løsemiddelbasert maling, så tynnes den med white spirit, og er det vannbasert så, ja... Dette vet de nok der du bestemmer deg for å handle inn malingen.
 13. Runeeik

  Rullemale bruksbilen

  Det var slike svar jeg håpet på hvilken type bør brukes bengalack eller hammerlakk? Tenkte matte ned bilen litt først med rundt 500 papir, selfølgelig etter reparasjonsarbeid, sparkling og grunning er gjort. Så rulle på malingen med en type skumgummirulle. Legge tynne strøk gjerne rundt 3 stk, med fin sliping imellom. Deretter finslipe til slutt og så gå på med en runde polering. Disse bengalackene er det kun standard farger der eller kan det blandes? Bør den tynnes før den males på og i så tilfelle hvilken tynner?
 14. Kenneth Nilsen

  Rullemale bruksbilen

  Er vel ikke helt ukjent at man kan få bengalakk forholdsvis greit med skikkelig rulle og skikkelig etterarbeid i form av våtsliping, rubbing og høyglanspolering. Bilen under er rullemalt. Trykk her hvis du vil se hele tråden
 15. magne

  Rullemale bruksbilen

  Rullemalte faktisk en gammel lada med benga og dyr fin rulle for mange mange år siden. Ingen forberedelser annet enn maskering og veldig matt lakk fra før av. Fikk spørsmål mange ganger om hvorfor i all verden jeg gadd å koste lakkering på en slik gammel drittbil Så lar seg gjør å få det bra nok til at hvermannsen synes det ser bra. Men her inne scorer du nok ingen poeng
 16. Yesterday
 17. Niebelheim

  Rullemale bruksbilen

  Jeg rullet en pickup jeg hadde en gang. Brukte Pansarol og rulle. Pusset ned lakken med sandpapir (320 eller lignende) og rullet rett over. Resultatet var ganske nuppete, men bilen ble grei nok, og lakken holdt i mange år. Den var like fin den dagen jeg solgte den. Hvis du vil ha et penere resultat, så går det jo an å evt. Slipe ned toppene litt og prøve å polere opp den litt. Beklager potetbildet, men det ble tatt i ca. 2004, og mobilene hadde ikke verdens beste kamera da.. Men her er den da altså ferdig rullet. Helt greit resultat for en arbeidsbil.
 18. Runeeik

  Rullemale bruksbilen

  Hei folkens. Har en Caddy som har sett sine bedre dager lakkmessig, men er helt topp ellers og en utrolig god bruksbil som blir brukt til mildt sagt ALT! Vurderer nå å gi den et lite løft utseendemessig med å fjerne rust og male over den fæle hvitfargen med en type lakk som kan legges uten å måtte ha allverdens med utstyr og egen lakkboks. Har prøvd å lese litt på bruk av bengalack, båtmaling eller andre metallakker uten å bli helt fornøyd med konklusjonen. Alltid noen som er sinnsykt usaklige og usmaklige på disse diskusjonene så vær grei å dropp det her. Har dere erfaringer og tips om hvilke produkter som bør benyttes og fremgangsmåten så hadde jeg satt stor pris på det.
 19. Niebelheim

  Lakkverksted la kun klarlakk over steinsprut, ok?

  Ja, dette er nok ganske vanlig. Men det er som du sier, de burde ha spurt deg. Jeg har jobbet på flere lakkverksteder, og da spurte vi alltid kunden. Dette er jo rent mersalg som man kan tjene gode penger på. Det går fort å ordne slike småting mot at kunden f.eks betaler en 1000-lapp ekstra. Men jeg tror nok det er ganske vanlig. 80% av kundene bryr seg ikke stort om sånt, eller ser det ikke. Tviler på at du kommer langt med å kreve at de skal ordne det opp i etterkant.
 20. Bilnerden.no

  Ukens tilbud - Uke 21!

  Denne ukens tilbud finner du HER
 21. ALFRED

  Jay leno's garage Norge.

  Litt produkter fra Jay leno's garage ankommet i dag. .
 22. Har ikkje den men får prøve eventuelt med noe annet, men dere selger den vel. .
 23. SverreP

  Test av Carpro Reset

  Jeg vil våge å påstå at den desiliteren med Reset i kanonen var bortkastet. Innimellom legger jeg bøttesåpe med kanon før håndvask, og lar den ligge. Bruker da samme såpe i vaskevannet. Kan også evt legge litt skum underveis for å hindre uttørking. Men forvask er Reset ikke egnet til.
 24. Har hatt min bil til oppretting og lakkering, betalt av forsikringsselskap. På et såkalt tilstøtende panel, ei dør, har de delvis lakkert med farge slik at det ikke blir forskjell på farge mellom panel. Deretter er hele døra lakkert med klarlakk. Problemet er at det var 2 små riper og en steinsprut på døra, disse er godt synlige under klarlakken. Verksted sier at de ikke har betalt for å fikse skader på døra, kun legge klarlakken. Jeg syns at de ihvertfall burde spurt meg om jeg ville ha fikset dette før lakkering, mot betaling. Kan jeg kreve at de fikser dette i etterkant? Noen som vet om dette er vanlig praksis?
 25. Nordic BilSpa

  S&S - 2017 Porsche Cayenne S by Nordic Bilspa

  Tusen takk! Ville sagt mer medium enn hard. I forhold til noen steinharde Bmw lakk, så er denne myye greiere å jobbe med
 26. Vagaddiction

  Hva har du gjort med bilen i dag?

  Ikke min bil men fresha lyktene på denne bilen. Ble en hastejobb pga eu så vannslipt med 800,1000,1200. Burde hatt opp mot 2500 men fikk ikke tak i akkurat da, men ble helt ok. Polert med Rupes Blå/Blå, Grønn/Grønn, Gul/Gul og DA Shinemate EX603
 27. Petecomplete

  Hva har du gjort med bilen i dag?

  Ferdig etter ei lærerik uke i garasjen! Lakking av skader på dør + fullkorrigering av hele bilen. Åpna meg en øl, gnukkehjørnet på boomblastern og akkurat buffa av voksen. endelig ferdig!
 28. FinnIsaksen

  S&S - 2017 Porsche Cayenne S by Nordic Bilspa

  Flott jobbet, ble ny bil jo Gode bilder! Ganske hard lakk på denne eller?
 1. Load more activity

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...