Gå til innhold
Dag.M

Tips til retting av riper/ steinsprut

Recommended Posts

Dag.M

Jeg har en Audi A4, svart av farge. Bilen er egentlig fin i lakken bortsett fra noen steinsprut skader og riper som tidligere eier har kladdet lakk i.

Her er det lagt i masse lakk, mye mer enn nødvendig, og ingen klarlakk over. Hvordan kan jeg få dette til å se bedre ut. Vet jeg må slipe, men er det noen her som kan gi meg en litt detaljert fremgansmåte. Og må det klarlakkeres?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AndersB

Våtslipe så polere. Sånne små slipeklosser som både 3M og scholl har passer fint til dette. Slipe med egnet korning, nå er ikke jeg ekspert på våtsliping men hvis du avslutter finest mulig så blir det lettere å polere, men ikke hold på så lenge at du pusser deg gjennom lakken.

F.eks: Puss først med 2000grit en retning til det ser bra ut, så pusser du med 3000grit på tvers(da ser du lettere når 2000-merkene er borte og det er klart for polering) Og til slutt må det maskinpoleres for å få vekk våtslipemerkene.

Tilpass grovhet på slipinga etter hvor mye som må pusses. Det trengs heller ikke klarlakk over, er mange triks for å få det til å se best mulig ut, blande klarlakk og farge for så å fylle sår, eller bare ha en liten dært med farge nedi såret og så legge klarlakk over som pusses og poleres. Men i ditt tilfelle der det allerede er lagt alt for mye farge så er det vanskelig å få på noe klarlakk.

Glhf :)

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×