Gå til innhold

VW Bora stv


Mighty

Recommended Posts

En kamerat ringte meg på torsdag kveld og lurte på om jeg kunne hjelpe han med å fikse opp bilen litt til et treff på lørdag, og siden jeg hadde skikkelig polerings abstinenser så sa jeg ja. Planen var å kjøre til verkstedet han hadde lånt og vaske bilen, claye og gjøre den klar til dagen etter.

Det viste seg imidlertid når vi kom dit at vannet var frosset, og ettersom alle vaskehallene i nærheten hadde stengt så måtte vi kjøre til nærmeste ute-selvvask og avfette og spyle av bilen (i minus 8 grader), for så å dra tilbake til verkstedet og vaske med ONR og claye. Denne prosessen tok selvsakt noen timer da vi bokstavelig talt måtte banke på dører for å tigge om vann i bøtter til ONR vasking og padwasher.

Kun lakken ble tatt hånd om denne gangen, ikke hjul eller interiør da det ikke var mulighet. Verkstedet var ganske møkkete og jeg har nok et par timer foran meg med vasking av utstyr. Siden det var så skittent der så ble heller ikke kameraet brukt så mye, men noen bilder synes jeg det var verdt å legge ut likevel.

Bilen hadde nylakkert panser og skjermer etter en nylig skade. Da eier klagde på mye riper i de nylakkerte panelene fjernet verkstedet ripene og lagde istedet fine hologrammer som man ser på bildene :rolleyes:

Selve poleringsprosessen tok ca 9 timer med 2 personer (jeg og eieren). Eieren var med selv og etter litt opplæring kjørte jeg cutting med roterende og div skum, ull og gtechniq P1, mens han tok hånd om hologramfjerningen med kestrel DAS-6 PRO og en megs polishing pad med P1 polish.

Jeg startet så vidt med FCP, men gikk raskt over til gtechniq P1 da den kuttet NESTEN like bra, men avsluttet penere og var noe bedre å jobbe med på denne lakken. I tillegg visste jeg det ville bli mye mindre rensearbeid etterpå da P1 er vannbasert og er mye enklere å bli kvitt restene av, spesiellt når man ikke har tilgang til vann.

Lakken var ganske ille, og veldig hard. Beskyttelse som ble lagt på var gtechniq C2 da bilen måtte ut med en gang og denne ikke trenger noe herdetid og er veldig rask å legge på.

Bilen min ble forresten truffet av et snøras utenfor mens jeg satt inne og jobbet. La i dag merke til at panseret har fått en del bulker og det som ser ut som litt strekt plåt, så regner med at dette må byttes til sommeren..

Produkter som ble brukt:

Vask og clay

Selvvask avfetting

Bioavfetting

Surfex HD

Optimum no rinse

Zymol sponge

Supernatural tørkehånkle

Korrigering og beskyttelse

3M FCP

Gtechniq P1

Meguiars Solo Ull rød

Hexlogic gul pad

Rubbish boys cutting pad

Lake country foamed wool

Meguiars polishing pad (gul)

Gtechniq C2 liquid crystal

Før-bilder:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

50/50 bilder:

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

Etter:

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

Endret av mighty82
  • DCN Poeng 19

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Forhandlere
Bernhard
  • Moderatorer
ØHN

Dette så jo riktig så bra ut :) +1 cred

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kris1986

Peeent :D

Ser ut som P1 gjorde jobben bra, frister litt å prøve litt G-techniq! Forseglinga skal eliminere vaskeskader ganske så bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

challenger

Pent løft på denne, og overkommelig tidsbruk :)

Bora variant, er det en "vanlig" bil eller hjemmecustomisert golf variant? Jeg tror ikke jeg har sett sånn før, er den større enn Golf?

Livet er for kort til å kjøre kjedelige biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pent løft på denne, og overkommelig tidsbruk :)

Bora variant, er det en "vanlig" bil eller hjemmecustomisert golf variant? Jeg tror ikke jeg har sett sånn før, er den større enn Golf?

Den er originalt en bora variant ja. Det er ikke så mange av dem i norge. Det er vel i bunn og grunn en golf med litt annet utseende :) Det er så vidt jeg vet samme bilen som jetta variant av samme årsmodell, men den ble ikke solgt som jetta i norge i disse årene.

Endret av mighty82

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

rudilgr

Jetta er navnet på denne biltypen solgt i USA, I europa gjorde de om Jetta-navnet til Bora i noen år, for så å gå tilbake til Jetta :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...