Gå til innhold
Ad|oS

Hva gjør du når uhellet er ute?

Recommended Posts

Ad|oS    337
Ad|oS

Som detailer ønsker man selvsagt å ha et resultat som er best mulig, men desverre hender det likevel at man får litt problemer om man er uoppmerksom et lite øyeblikk eller bare er uheldig. Hva gjør man?

Hvis du går gjennom lakken eller brenner den, hva gjør du? Regner med (håper) alle tar det opp med eier, men tilbyr du deg å få det lakkert opp igjen, gir kunden jobben gratis/rabattert, eller avventer og håper å høre et "ja men bilen er jo så bra ellers så det går greit."

Noe lignende er jo hvis du kommer over elendig lakk, og ikke klare å få det hologramfritt uansett hva du gjør. Hvordan løser du dette? Finner du frem det du har av glaze med mye filler, og skjuler det så godt du kan eller forteller du det til kunden og eventuelt gir personen noe rabatt på prisen?

Har desverre vært ute for begge delene selv, men var "heldig" med tanke på bilene. Brente lakken på en plastfanger, men bilen tok jeg gratis mot å ha den som prosjekt og ikke gav noen garanti for arbeidet (var min første bil som ble skikkelig tatt med roterende.) Fangeren hadde også en skade som gjorde at den skulle omlakkeres uansett ifølge eieren.

Har også hatt bil jeg ikke fikk hologramfri, men dette var også et gratisprosjekt. Eieren sa han nesten ikke så det, selv om jeg viste hvordan det så ut, og i tillegg ble det så ekstrem forvandling av bilen at det ikke var noe problem for ham

Tenker selv at jeg ønsker å ha et best mulig rykte på meg overfor kunder/fremtidige kunder, så ser ikke på det som noe alternativ å la det forbigå i stillhet. Hva gjør og tenker dere om dette? Noen som tar så mye biler at de har forsikring som dekker slikt?

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hmsilset    3 830
hmsilset

Hei, gjorde heldigvis ikke feil før på min femte jobb, som er min egen bil.Fant ut at myk lakk på plastdeler bør en ta det veldig rolig med :) Jeg gjorde forresten en feil på forrige bil, men den lista var ødelagt fra før sa eieren.Datt av en cm2 med lakk.

Vi må nok bare ta det roligere.Skader må vi jo erstatte, og da ryker jo altid pengene for 15 timer hardt arbeid.

Om det blir litt hologrammer, så bør du jo ha da maskine for sikkerhets skyld.Om ikke kan du gå ned en god del i pris,kun legge ett lag voks og si at kunden skal komme tilbake med bilen om 3 måneder :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
TotenJeep    12
TotenJeep

Ikke artig å brenne lakk. Jeg jobber med korrigering av nylakkerte plastprodukter til Volvo så jeg har jo brent noen produkter kan du si. Det går å våtslipe om man ikke har brent for dypt. Når jeg jobber mye over samme område slik at det blir veldig varmt, så pleier jeg å avkjøle lakken litt med å dusje over litt vann/sprit blanding som jeg tørker av før jeg polerer videre. Når jeg jobber i nærheten av kanter så pleier jeg å maskere litt for å redusere faren for å brenne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lexgtturbo    134
Lexgtturbo

Generelt sett er regelen, sørg for at du har gjort alle tiltak som er mulig for å hindre at en lager skader på bilene. Men om det likevel skulle skje at en klarer å brenne gjennom lakk er det bare å legge seg langflat og gi kunden beskjed. I tillegg til å dekke kundens utlegg for lakkering av skadeområdet. Jobben er gjort og det skal du ha betalt for, om lakkeringsutgiftene blir høyere enn din pris for jobben er det ditt problem selvfølgelig.

Når det gjelder hologrammer som ikke vil vekk så ikke fortvil, då ringer man kunden og gir beskjed om at jobben kommer til å ta lengre tid for å få et resultat som er akseptabelt for deg å gi fra deg. Å gi opp på hologrammer er for min del uakseptabelt, eg har hatt en del biler med mildt sagt vanskelig lakk og en gang så eg ikke hologrammene før eg fikk bilen ut i sollyset etter ferdig behandling. Då var det kraftig avfetting for å få fjernet voksen igjen og prøve mer. I de aller fleste tilfellene er det mulig å få de fjernet hologrammene. Det er en av grunnene til å ha en stor samling av produkter... Fasiten min sier ikke gi opp, gjør jobben ferdig og kunden betaler avtalt pris selvom du får en god del flere arbeidstimer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×