Jump to content
Chris-520e39

Alle målerene mine slutte å fungere! :O

Recommended Posts

Chris-520e39

Hei folkens!

I forbindelse med årets første snøfall valgte alle målerene mine å ta kvelden. Er en BMW 520i e39 fra 99 det er snakk om. Når jeg skur på bilen lyser alle lysene i dashboardet normalt (selv fuellyset som lyser i ca 2 sekunder før det slokker, dette er vanlig). Alle de vanlige tegnene kommer opp og slukker i tur og orden. Men! Når bilen står der og putrer viser turtelleren: 0. Fuel: 0. Temp: 0 og når jeg kjører står speedometere så stille som det aldri har gjort før!

Det merkelige er at også tallene på kjørecomputeren er borte, men jeg kan likevel bla igjennom de forskjellige modusene og se at jeg kommer til "enden" når displayet skrur seg av. Med andre ord fungerer alt som normalt, bortsett fra at alle målere er døde og tallene på kjørecomputeren er forsvunnet. Hurra!

Noen tips til hva feilen kan være og hvilke forferdelige innhugg i en ellers sørgelig lommebok jeg kan forvente?

Chris :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AndersB

K#¤ i computeren? :lol:

Et skudd i mørket, men vil tippe at det har noe med fuktighet å gjøre.. Går det an å kjøre diagnose på dette for å se hva som ikke stemmer? det koster ikke stort ihvertfall (y)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris-520e39

Hmm! Ingen dum ide! Det er vel svært lite sannsynlig at det er noe så enkelt som en sikring, iom at lysene i dashboardet fungerer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

sjekk sikkringer først, det er billigst :lol:

Alternativt er vel fuktighet ett eller annet sted

Share this post


Link to post
Share on other sites
HHA

Jøss sånn der skjedde med fattern sin ford focus han hadde for mange år siden. Kjørte på motorveien så plutslig var turtallet på fult og speedometeret bånna 220. :rolleyes: Alle instrumentene gikk helt amok :lol: Men det var midt på sommeren så hvertfall ikke fuktighet, noe jeg tror det er i ditt tilfelle.

En kjapp diagnosetest finner feilen. Evt sjekke sikringer først som Trulsær'n sier

Share this post


Link to post
Share on other sites
wreckmaster

Alle Chryslerne jeg har hatt før mine Italofile dager hadde lignende problemer. Dvs det kom gradvis med en og en måler, begynte gjerne med turteller så speedometer osv.... Da var det printplata bak selve klokkene som rota det til.... Begynte alltid når bilene hadde gått ca 100 000km! I og med at dette skjedde plutselig kan det jo være brudd på en ledning / kobling til printplata. Dashboard lys osv er uavhengig av printplata så disse vil fortsatt virke som normalt :( På 99 modell Stratus kostet ny printplate ca 3500, og er forholdsvis enkel og bytte....

Share this post


Link to post
Share on other sites
challenger

Jeg hadde et lignende problem på BMW E30 for noen år tilbake. Byttet den gangen batteriet i SI-kortet på instrmentpanelet. Jeg tok selv ut printplata og tok den med til en lokal tv/radio reparatør som loddet dette fast. Total kostnad rundt kr. 300,-, men hvor mange timer ett verksted regner på jobben vet jeg ikke. På E30 var også printkortet meget utsatt for brudd om man var uforsiktig ved montering igjen, noen av forbindelsen lå farlig nær der dashbordet ble skrudd fast. Ved bruk av uoriginale skruer, litt for lange, eller rekkefølgen ble stokket om på, risikerte man å ødelegge printplata.

Se gjerne linken for mer info: http://www.autopower.se/mekartips/mekartips.asp?dokid=56

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris-520e39

Takk for mange gode svar folkens! Jeg kan med glede meddele at de våknet opp igjen sånn uten videre :) Får bare håpe de blir værende! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...