Gå til innhold
Chris-520e39

Alle målerene mine slutte å fungere! :O

Recommended Posts

Chris-520e39

Hei folkens!

I forbindelse med årets første snøfall valgte alle målerene mine å ta kvelden. Er en BMW 520i e39 fra 99 det er snakk om. Når jeg skur på bilen lyser alle lysene i dashboardet normalt (selv fuellyset som lyser i ca 2 sekunder før det slokker, dette er vanlig). Alle de vanlige tegnene kommer opp og slukker i tur og orden. Men! Når bilen står der og putrer viser turtelleren: 0. Fuel: 0. Temp: 0 og når jeg kjører står speedometere så stille som det aldri har gjort før!

Det merkelige er at også tallene på kjørecomputeren er borte, men jeg kan likevel bla igjennom de forskjellige modusene og se at jeg kommer til "enden" når displayet skrur seg av. Med andre ord fungerer alt som normalt, bortsett fra at alle målere er døde og tallene på kjørecomputeren er forsvunnet. Hurra!

Noen tips til hva feilen kan være og hvilke forferdelige innhugg i en ellers sørgelig lommebok jeg kan forvente?

Chris :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AndersB

K#¤ i computeren? :lol:

Et skudd i mørket, men vil tippe at det har noe med fuktighet å gjøre.. Går det an å kjøre diagnose på dette for å se hva som ikke stemmer? det koster ikke stort ihvertfall (y)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Chris-520e39

Hmm! Ingen dum ide! Det er vel svært lite sannsynlig at det er noe så enkelt som en sikring, iom at lysene i dashboardet fungerer?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa

sjekk sikkringer først, det er billigst :lol:

Alternativt er vel fuktighet ett eller annet sted

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
HHA

Jøss sånn der skjedde med fattern sin ford focus han hadde for mange år siden. Kjørte på motorveien så plutslig var turtallet på fult og speedometeret bånna 220. :rolleyes: Alle instrumentene gikk helt amok :lol: Men det var midt på sommeren så hvertfall ikke fuktighet, noe jeg tror det er i ditt tilfelle.

En kjapp diagnosetest finner feilen. Evt sjekke sikringer først som Trulsær'n sier

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
wreckmaster

Alle Chryslerne jeg har hatt før mine Italofile dager hadde lignende problemer. Dvs det kom gradvis med en og en måler, begynte gjerne med turteller så speedometer osv.... Da var det printplata bak selve klokkene som rota det til.... Begynte alltid når bilene hadde gått ca 100 000km! I og med at dette skjedde plutselig kan det jo være brudd på en ledning / kobling til printplata. Dashboard lys osv er uavhengig av printplata så disse vil fortsatt virke som normalt :( På 99 modell Stratus kostet ny printplate ca 3500, og er forholdsvis enkel og bytte....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
challenger

Jeg hadde et lignende problem på BMW E30 for noen år tilbake. Byttet den gangen batteriet i SI-kortet på instrmentpanelet. Jeg tok selv ut printplata og tok den med til en lokal tv/radio reparatør som loddet dette fast. Total kostnad rundt kr. 300,-, men hvor mange timer ett verksted regner på jobben vet jeg ikke. På E30 var også printkortet meget utsatt for brudd om man var uforsiktig ved montering igjen, noen av forbindelsen lå farlig nær der dashbordet ble skrudd fast. Ved bruk av uoriginale skruer, litt for lange, eller rekkefølgen ble stokket om på, risikerte man å ødelegge printplata.

Se gjerne linken for mer info: http://www.autopower.se/mekartips/mekartips.asp?dokid=56

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Chris-520e39

Takk for mange gode svar folkens! Jeg kan med glede meddele at de våknet opp igjen sånn uten videre :) Får bare håpe de blir værende! :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×