Gå til innhold

Nybegynner


roadrune

Recommended Posts

Hei, jeg vil kalle meg selv nybegynner på maskinpolering selv om jeg har brukt en del DA (det teller vel ikke)...

Jeg har tenkt å kjøpe meg roterende hovedsaklig fordi jeg har noen riper jeg gjerne skulle blitt kvitt, samt jeg har lyst til å lære meg dette.

Da kommer spørsmålene rennende om hva jeg trenger....

Jeg har som sagt noen riper som jeg tror jeg blir nødt til å våtslipe, samt noen steinsprut jeg har lyst til å utbedre med metoden nevnt i en guide her på forumet.

Jeg har fått pris på en Makita 9227 for 3500,-, tror det er en god pris, men trenger jeg en såpass maskin til mitt bruk? Hvis det er verdt pengene kjøper jeg en slik, men hvis jeg ikke trenger såpass maskin, så gidder jeg ikke å sløse vekk penger heller...

Hva med bakplater, er det noen praktisk forskjell på de annet enn borrelåsen?

Lurer også på pads og polish, samt clay, hva trenger jeg?

Har sett mye bra om 3M, og tror jeg vil gå for deres polish med mindre det er en dårlig ide?

Bilen min er forøvrig en 2006 Audi A6 i Daytona grå perleeffekt.

For de som tenker: herregud, lakken på den bilen er død når han karen her setter igang. Så kan jeg si at jeg også har en gammel svart Passat som jeg hadde tenkt å øve meg på, den har nok av feil og ta tak i :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 93
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i dette emnet

  • roadrune

    33

  • truhaa

    8

  • Bernhard

    8

  • Øivind

    5

Mest aktive i dette emnet

Hei:) Er selv nybegynner, men har prøvd litt. Har selv en Metabo maskin som jeg er godt fornøyd med. Eneste skikkelige maskin jeg har prøvd da. Bruker 3M produktene som er veldig enkle og greie i bruk så de anbefaler jeg ihvertfall. Clay så har jeg kun prøvd CG den grå fra scandicshine, men er fornøyd med denne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Makitaen er en knallsterk kvalitetsmaskin svært mange sverger til. Den selges på Bauhaus til fast pris på 2990,- Anbefaler den gule Meguiar's ullputen og Meguiar's #105 til å fjerne våtslipemerker.

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hans Marius

Hei og velkommen hit :)

Vil nok på det sterkeste annbefale deg å gå til innkjøp av en slik maskin først som sist, da de "billige" maskinene har problemer med å holde turtallet oppe ved press på dem. 3500 for makitaen er i alle fall ikke den laveste prisen jeg har sett. Fikk min selv for 2000,- med noe rabatt. Må forøvrig si at det er en knallmaskin, som tåler MYE juling og blir ikke nevneverdig varm.

Bakplater varierer en del med tanke på skummet som et mellom borrelåsen og feste til maskina. Bruker selv 3M sin medium bakplate, og Scholl sin nye small bakplate. Begge disse har god kvalitet, og etter min mening ganske passe hardt skum.

Av produkter er det så mye å velge mellom, at jeg ville annbefalt deg å lese litt rundt på forumet å se hva folk mener om de produktene du er interessert i. Tror du kommer til å bli mer eller mindre fornøyd med de fleste :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du er oppriktig interessert i bilpleie, kjøp deg en skikkelig maskin framfor en som er halvveis. Problemet er vel egentlig det at man har billige maskiner, og så har man dyre. Finnes lite midt i mellom .

Har selv Flex sin roterende, og er strålende fornøyd med den. Minuset jeg har funnet med den, er at den blir skikkelig varm ved hard korrigering. Blir såpass varm at jeg bare kan holde helt i bakkant og helt fremmerst på den. Men det er ikke ofte den blir så varm, så er egentlig ikke noe stort problem. Vekten på den og hvor god den er å jobbe gjør den absolutt verdt å kjøpe. Du får den for rett over 3tusen hos Scandicshine, så er fin den :D

Bruker selv Scholl polish, og er godt fornøyd med den, Eneste minuset er at den ikke er like god på hologrammer som 3M, etter hva jeg har forstått på enkelte her inne. Tilgjengeligheten på 3M er også veldig bra, så går fort å få tak i noe i en butikk i nærheten om det skulle være viktig hehe

Det er STOR forskjell på bakplater, og den største forskjellen er nok å gå fra en bakplate uten skum til å gå til en med skum. Er myyye mer behagelig å bruke, og gjør det lettere å holde paden flat. Dette resulterer igjen i mindre hologrammer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nå tatt en 10-15 biler med min Biltema-maskin til 500kr.

Den er stor, tung, sliter med å holde jevnt turtall under press, bråker mye og har ikke soft-start slik at den truer med å rive seg løs fra grepet mitt hver gang man slår den på.

Er man dog helt blank på bilpleie slik jeg var, er det en helt ok maskin å begynne med spør du meg. Har selv bestemt meg for å kjøpe Flex pga de minusene du ser over, men det er fordi jeg kommer til å ta mer enn 1-2 biler i året. Dersom den kommer til å bli lite brukt ville jeg heller brukt de ekstra kronene på mer produkter.

3m har en fin produktrange, veldig enkel i bruk med fargekoding av pads og tilhørende produkt. Det er vanskelig å gjøre noe feil med 3m for å si det slik. Som nevnt over; kjøp skikkelige bakplater iaffal. :)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Metabo/Makita maskin og 3M produkter kan ikke bli galt. B)

Lurer på om jeg ikke så den Makita'n på Bauhaus på Liertoppen til 2750.- her i helgen, og Metabo'n er vel i ca samme prisklasse. (Har den også på Bauhaus og Maxbo, etc til under 3 laken i alle fall)

Kazzper her på forum (www.godkjemi.com) har også Metabo'n til en fin pris (2950.- ser jeg på websjappa nå).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har starta med 3M-pakken og opplever ikke det som problematisk for å si det sånn. Skikkelige maskiner får du fra 2000,-, f.eks Hitachien jeg har. jeg gjorde den avveiningen at jeg aldri kommer til å drive med dette ut over hobbybasis og kjøpte en rimeligere maskin. Da mener jeg den maskinen er bra nok. Hele pakken med Hitachi, 3M Perfect It-serien med 3x2 pads, 3M bakplate og div maskeringstape kom på 3800,-. Særlig bakplata med skum var som natt og dag kontra en vanlig fast bakplate. Definitivt verdt de får hundrelappene da det blir mye lettere å bruke maskinen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar!

Jeg bor på Stord, så Bauhaus er nok uaktuelt, men er det noen web-sjapper eller kjeder på vestlandet som har Makita til en billigere penge?

Jeg kjenner forøvrig han som ga meg prisen litt, og jeg tror på han når han sier 3500,- er det laveste de kan gå uten å tape penger....

Hirobofly: Som i Hirobo rc-heli?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremmest velkommen hit :)

Her vil du merke at det nok er like mange meninger og erfaringer som det er medlemmer ;)

Du skriver at du har en del erfaring med DA, og det indikerer at du nok allerede synes at det er litt artig å drive med bilpleie, og at du nå ønsker å gå enda et steg videre.

Kjøp en ordentlig maskin til å begynne med, ellers er det alt for fort gjort å gå lei! Om du kjøper bakplater fra 3M eller Scholl spiller for så vidt liten rolle, for etterhvert som du finner gleden ved å jobbe med gode produkter og se resultatene vokse med erfaringen, vil du også handle inn flere produkter fra forskjellige produsenter og gjøre dine egne erfaringer om hva du synes er greiest å jobbe med i forhold til resultatet du krever av deg selv.

Jeg er selv veldig fersk i gamet, og har valgt å gå for Scholl produkter i første omgang. Scholl-serien er utrolig allsidig. Dermed at det også større sjanse for å finne helt rette kombinasjon. På den negative side er at faren for helt feil kombinasjon også er tilstede :( 3M er vel greiere å starte med sånn sett, og når du først er hekta, så kommer du uansett til å utvide samlingen av produkter ;)

Pads er forbruksvare, så kjøp litt av hvert, og husk å starte med et testpanel og mildest mulige kombinasjon, og se hvor mye det korrigerer. Det er absolutt ikke alltid du trenger å gå på med groveste kombinasjon for å korrigere nok til at både du og eier blir fornøyd :)

God fornøyelse :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er egentlig Metabo kontra Makita? Han selgeren som ga meg pris på Makita påsto at Metabo var dårligere kvalitet, men får ikke det til å rime helt.... Har en Metabo boremaskin, og den er iallefall vannvittig god...

Noen som har tips til hvilke produkt og pads jeg bør satse på hvis jeg går for 3M? Ser godkjemi selger både 3M og Metabo, så det går kanskje an å få en god pakkepris? :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han selgeren som ga meg pris på Makita påsto at Metabo var dårligere kvalitet

Da er han rimelig langt ute på jordet.. ikke engang en representant fra Makita Norge ville kommet med et slikt utsagn.

Begge deler er meget gode maskiner, med fordeler og ulemper. Disse to + Flex er de beste maskinene maskinene på markedet såvidt meg bekjent (har brukt alle selv,) så uansett hva du velger får du en god maskin.

Noen av maskinene tåler å kjøres hardere, noen er sterkere, noen er stillere, noen er lettere osv. Hva som er de viktigste egenskapene for de som bruker disse, varierer veldig..

Fikser forøvrig selvfølgelig bra pakkepris ja default_smile.png

Endret av kazzper
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Admins

3M så er det hele serien, grønn, gul og blå, samme farger på pads + orange så er du i gang ;) Flex eller Metabo maskin er good shit begge to.... samme pris så og si også om dagen....

orange pad er viktig mht audi lakker da, men også blå Ultrafina.....

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.
-Thomas A Edison

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finnes ingen "oppskrift" til hvert bilmerke, da lakktypene og blandingene blir forandret hele tiden.

Tradisjonelt er dog Vag-lakk kjent for å være veldig hard, så da kommer du ikke unna uten et "heftig" korrigerende middel.

Med dette som utgangspunkt vil jeg anbefale at du går for f.eks hel serie med 3M Perfect-It. Fast Cut Plus (grønn) til skikkelig korrigering, Extra Fine Compund (gul) til lettere korrigering og ettstegsjobbing, og Ultrafina SE for å fjerne hologrammer/kjørespor og få max finish.

Hver av disse har egne pads i samme farge, så det er lett å finne riktig kombinasjon. Kan også være en fordel å ha en orange pad, samt en ullpad; i tillegg, men dette er ikke noe du er avhengig av så det kan du eventuelt plusse på etterhvert ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, da ser jeg på det utover vinteren, litt blakk akkurat nå....

Kan forresten nevne at denne selgeren ikke ville selge meg roterende til bil, siden han mente en vanlig eksentersliper var MYE bedre til bil, og at alt over 3-400rpm på lakk var idioti....

Tror ikke jeg gidder å handle der lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan forresten nevne at denne selgeren ikke ville selge meg roterende til bil, siden han mente en vanlig eksentersliper var MYE bedre til bil, og at alt over 3-400rpm på lakk var idioti....

laugh.gif

Jeg siterer meg selv og sier: Det er lett å ha sterke meninger når man mangler kompetanse.

(bakdelen er jo at hvis man får nok kompetanse skjønner man f.eks at alt man selger er ikke nødvendigvis "det beste i verden")

default_tongue.png

Endret av kazzper
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...