Gå til innhold

CD Test på diverse vaske artikler


Mats

Recommended Posts

Til min store overraskelse over resultatet her nå så må jeg spørre om noen har gjort det samme. Tok en CD test av SV sin Waschpuddel nå og den ripa ganske mye ved medium trykk, tørr vell og merke. Er det virkelig så lett og lage swirls? Eller blir det anderledes når den er bløt? Har ikke brukt den enda så ble litt overrasket her nå

Prøvde det samme med en Meguairs washmit og den grønne ifra Scandicshine og begge ripa. Meguiars sin var desidert værst, men også brukt som hjulbue mitt lenge så den har sett sine bedre dager. Totalt sett så kom den grønne ifra SS over SV sin Waschpuddel iallefall. :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt motsatt erfaring med tanke på vaskehansker. En helt nye washmitt fra Scandicshine (grønn chenille, samme som Nanolotus) ripet veldig, mens en halvgammel fra Meguiars nesten ikke lagde noen merker i det hele tatt...

Er nok noe anderledes når de er våte vil jeg tro. Er jo derfor det er viktig med så god glid når man vasker bilen med såpevann!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

CD-testen er nok mest aktuell på tekstilprodukter o.l som skal berøre lakken tørt; mens vaskevotter, svamper osv er best å teste på skitne flater, med såpevann.

Hva med å la noen CD'er bli skikkelig "vei-skitten" på en måte, og så teste vaskevotter osv med vaskevann? Det kunne vært interessant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rasmus/Nanolotus

Jeg har også lagt merke til at der er stor forskjell på c.d´er nogen lager alle mf produkter riber i og nogen er hardere, så jeg tror desværre denne c.d testen blir litt som at teste på bil lakk hvor der er like mange hardhet kategorier som der er bilmerker.

Alle merker og produkter nevnt her er så vidt jeg ved veldig bra og riper ikke lakken når de bruges rigtig B)

Nanolotus®Norge
rasmus@nanolotus.dk
www.nanolotus.dk
Tlf: +4745419713

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hans Marius
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meguiars microfiber mitten er det jeg har som riper minst av alt. Alle mf og mitts jeg har riper mer eller mindre ved mye press, men meguiars mitten er den som er vanskeligst å ripe med. Og den er 1 år gammel.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moralen blir vel at man absolutt ikke skal være gnien når man doserer såpe i vaskebøtta.

Jeg har lenge sett meg blind på skummet. Men har sett at skum ikke nødvendigvis er det samme som

god glid.

Nå har jeg etterhvert opparbeidet meg en følelse for hvor "glatt" vannet bør være før mitten "glir" over lakken i stedet for at den

"lugges" over overflaten...

Tror det er mye å hente her, sammen med dyp respekt for 2 bøtter metoden.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tatt meg selv på fersken i å ha for hardt trykk på vaskeredskapet når jeg vasker.

Når vintershinen skal i gang, så regner jeg med at lampene vil avsløre veldig raskt om jeg har trykket for hardt.

Husk at skikkelig spyling av bilen kan redusere riperisikoen VELDIG mye.

Foam som forvask etterfulgt av ht-spyler er en killer på møkk vertfal.. :)

Ueland Bilpleie & Detailing
v/ Kenneth Ueland - Mob. 93096714.

Mine jobber

Detailer-garasjen

Vår Facebook side
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også begynt å bli mer bevisst på press når jeg vasker i det siste. Deler av bilen min har vanvittig myk lakk, og etter å ha sett swirls 2 vask etter polering har jeg begynt å eksperimentere litt med hva jeg kan gjøre for å unngå det. Virker som det mest effektive er å bruke null press når man vasker. Bare la mitten gli over lakken med kun sin egen vekt, samt å dyppe mitten ofte i bøtta og bruke mest mulig vann.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Admins
truhaa

lett over panelet 1 til 2 ganger er det som teller, det å stå stand by på et sted og gni mitten over gang etter gang etter gang er stort sett ikke noe poeng, par sveip over, ned i bøtta og så videre funker fjell..... B)

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.
-Thomas A Edison

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@mighty82

Du er ikke den eneste som har det problemer. Er akkurat på samme sted selv, der jeg får riper uansett, og bilen ikke ser ut 1-2mnd etter polering. Har begynt å bli lettere og lettere på hånden når jeg vasker, samt at jeg dypper hansken i vaskevannet og tar masse vann på panelet, før jeg dypper igjen og vasker over. Mest mulig vann og mest mulig glid ;)

Men merker også ekstrem forskjell på ulike hansker om hvordan de er over overflaten. Samme såpevann, og eller samme forutsetninger, bare pga vaskeredskapets oppbygging gjør at noen har myyyye mer glid enn andre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd 3 forskjellige ullmitter, men jeg foretrekker likevel mf mitt. Ullmittene er tunge i bruk og kan ikke vaskes med det andre utstyret i maskin. Synes ikke de gir noe bedre glid heller. De riper jo mye mer enn mf i tørr tilstand, så jeg skjønner ikke hvorfor de skulle ripe mindre enn mf i våt tilstand. Prøvde å bare bruke ullmitt etter sist jeg polerte, men med ca samme resultat. Har prøvd flere ganger, men jeg greier ikke å bli noe fan av ullmitter :unsure:

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Jeg liker Meguiar's mf mitt best. Vasker skånsomt, holder greit med vann og skummer bra, blir ikke slitsomt tung å vaske med som enkelte andre mitt's. Jeg dypper heller oftere i bøtta for nok vann og glid. Og holdbarheten er helt i toppklasse, som det meste annet fra Meguiar's.

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Admins
truhaa

Mothers sin Ullmitt er av det ypperste slaget, det er ikke mye som kommer i nærheten av den mht vask.... EVO har bra bløt lakk, og den har ikke fått mange vaskeripene etter x antall runder med den Mitten....

Første Mothers mitten jeg hadde (har fortsatt) er vel 2 år nå, vasket ufattelig mange ganger i maskinen og vasket mengder av biler... litt tynnere i ulla men fortsatt i sving her innimellom, så anbefaler den :)

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.
-Thomas A Edison

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...