Gå til innhold

Knutis: 2000mod Opel Omega


Knutis

Recommended Posts

Jadda.. jeg trodde vel strengt tatt at jeg var ferdig for vintern med A6'en forrige helg, men dengang ei. I tillegg er dette min første, skikkelige kundebil, da alle de forrige har vært i familie. :blink:

So.. jeg stakk innom kisen for å ta bilen i øyesyn forleden dag, den sto da i oppvarmet garasje og var veldig nedstøvet. Til tross for det så den blank og fin ut, og eier kunne fortelle at han polerte jevnlig med TurtleWax, og kjørte bilen veldig lite. Brukt 41 liter bensin fra 18.juli til igår faktisk. :o Så i troen på at dette ville bli den enkleste bilen sålangt, sa jeg jo ja til å ta en runde på den. Eier kunne også fortelle at noen av panelene har vært opplakkert i senere tid, og han mente jeg bare skulle droppe støtfanger foran, da den er like ru som et eiketre. Den skal han få lakket opp til våren.

Som sagt så gjort, og inspeksjonen kunne begynne. Dette er prevask:

På avstand ser den rimelig bra ut, og close up kunne jeg se noen rds og litt skitt var det også. Jeg hadde fortsatt troa!

PA170006.jpg

PA170007.jpg

PA170009.jpg

Vasken bestod av:

Prickbort (overkill på panel, men trengtes på felger og eksos)

Meguiars Mitt

Optimum Car Wash (både i bøtte og foamgun)

SS bøtter med GG

SS towel

Kjørte den så inn i garasjen, hvor den ble tørket og jeg kunne inspisere litt nærmere. Oppdaget masse vaskeriper tett i tett, dette får man ikke bort med TurtleWax for hånd:

PA170015.jpg

PA170019.jpg

Det var ellers endel steinsprut også, noe flekket og andre åpne. Testet forskjellige comboer av pads og compound på taket, endte opp med rød Meg cutting pad, og Meg's 105 også her.

Scholl A15 + spiderpad, tok ikke de værste ripene:

PA170027.jpg

Meg's røde og 105, speilblankt:

PA170028.jpg

Jeg gikk også over de nedre panelene noen steder med clay, men ingenting festet seg, så jeg droppet resten. Brukte også Black Wow på gummi og plastdetaljer.

Her er de ferdige bildene, med ett lag DP MaxWax:

PA170043.jpg

PA170039.jpg

PA170048.jpg

PA170049.jpg

PA170050.jpg

Jeg mangler fortsatt metallpolish, så fikk ikke tatt eksospotta så bra som jeg håpte. Det satt også en masse tørket TurtleWax i sprekkene på bilen, noe fikk jeg bort men noe ble igjen. Kom i tidsklemma også denne gang, så jeg håper noen snart kan la meg ha bilen i mer enn 6-8 timer. EIER ble dog kjempefornøyd, og det er jo målet tross alt.

Så gjenstår det å se om DETTE ble siste bilen før jul.. Jeg har behov for å handle mer utstyr (bl.a Flex maskin) og sette meg inn i bruken av disse føler jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Ble bra dette her, ikke minst med tanke på tiden du hadde til rådighet. Jeg skjønner godt at eier ble fornøyd med resultatet. Mulig jeg har oversett det, men hva slags maskin brukte du?

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, men jeg hadde jo håpt at jeg for en gangs skyld skulle bli fornøyd selv. :) Men det er kanskje bare en fordel at man ikke er fornøyd, fordi man da sikter høyere og høyere?

Sliter fortsatt med min førstemaskin fra Biltema, handlet for ganske nøyaktig en mnd siden. Har en brukt Flex på handa som blir min iløpet av vintern, når nåværende eier er klar for å sende den fra seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Admins
truhaa

Ble blank den...

ikke mye i trafikk denne skjønner jeg... men så jo ikke voldsomt strøken ut i lakken før du fikk fingrene i den da...

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.
-Thomas A Edison

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser veldig bra ut det der :) Du får bare være bestemt og si hvor lang tid du trenger. Er for stressende å være under tidspress hver eneste bil. Hvis bilen står nedstøvet i en garasje og nesten ikke blir brukt, så kan det da umulig være noe problem at du har den i et døgn eller to for å gjøre det skikkelig :)

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

truhaa: Jepp, komboen Meg's 105+205+DP MaxWax får virkelig frem shinen. Den voksen imponerer like mye hver gang, med tanke på prisen. Men drøy vil jeg ikke kalle den. Tatt tre biler med den, og den er ca halvtom.

Bilen er fortsatt langt fra strøken, men ble mye bedre. Steinsprut er faktisk det værste på den.

mighty82: Hovedproblemet er at garasjen jeg disponerer er en times kjøring unna hjemstedet mitt. :) Og det var også tilfelle med eieren, som naturlig nok ville hjem iløpet av dagen idag. Så da ble det bare slik. :) Den passat'en man ser i bakgrunnen skal jeg også ta, men trolig ikke før til våren. Der kan jeg ta meg god tid vet jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det. :)

Nei, den var så hakkete at det er helt utrolig. Jeg har aldri vært borti tilsvarende noen gang. Produktet ville bare lagt seg i hakkene, og det ville iaffal ikke sett noe bedre ut. Hadde jeg hatt litt lakk feks, kunne jeg prøvd, men valgte å ikke gjøre det denne gangen.

Eier har bestemt seg for å handle skikkelige produkter til våren, slik at han kan fortsette å ta vare på bilen, og det er jo bra. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette ble bra det Knutis, bilen så veldig blank ut da du var ferdig...

Har du vurdert å bruke barebones eller liknende "hjulbue-fornyer" ? - ikke at det holder så himla lenge, men det løfter

bilen mye, og gir supereffekt på kunder når de henter bilene sine :)

Stressa folk som må ha bilen samme dag taper egentlig mye av de investerte kronene ved at voks eller forsegling ikke

får stå innomhus å herde skikkelig før bilene draes ut på veien....ihvertfall mitt argument

Hvordan oppfattet du opel lakken - myk...hard ?

Du får stikke en tur innom meg i neste uke å teste flex, den er rå mht kontroll på arbeidet man utfører.

synes absolutt du burde ta et par biler til før jul, og dele bildene med oss B)

mvh

Ståle :)

Endret av smellycat
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Humm, jeg kunne sverge på at jeg har svart i denne tråden før.. <_<

Challenger: Jo, takk for det. :)

Smelly:Jeg mangler produkt til hjulbuer faktisk, men det kommer på neste varelevering. :) Sammen med metall-polish, diverse børster, ny og bedre foamlance, mer shampo, MF vaskemiddel, div sprayflasker og mye mye annet. Totalt har samlinga nå bikket over 15 lapper, men det er jo iiiingenting.

Opelen har mye hardere lakk enn den svarte fra Toyota, men ikke i nærheten av audi og seat. Jeg løp meg på Seat'en igjen idag, og så faktisk vaskeriper på ene skjermen foran! Enten var jeg sveiseblind når jeg holdt på med den, ellers så har det kommet nye. Den får seg nok en omgang til våren igjen den også.

Flex har jeg kort og god ståltrua på. :) Skal jo hente meg ny bruksbil imorra etter jobb, kommer garantert ikke til å greie å holde meg unna den. Husker jeg ikke helt feil har den litt overflaterust rundtom, som skal sandblåses, lakkes og evt våtslipes. Den bilen skal fungere som et testpanel for meg utover til neste sommer/høst minimum. Den må også renses innvendig, så jeg har mye jobb foran meg. Og noen dårlige bilder skal jeg alltids greie å dele med andre interesserte. B)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...