Jump to content
Sign in to follow this  
jdidds

Høytrykk eller ikke

Recommended Posts

jdidds

Hei, leser litt blandet meninger på forumet her. Er det helt nødvendig med høytrykk eller kan man klare seg fint med kun hageslange?

 

Hvis HT er nødvendig. Hva burde jeg ser etter? Leser at det er anbefalt minimum 500 l/h, men de er stortsett det doblette pris av de som er lavere l/h.

Share this post


Link to post
Share on other sites
olav framvik

Stihl re 129 leverer 500 liter og koster 2990 så du kan få grei vasker billig. Du kan klare deg uten men det blir mye tyngre og tidkrevende å vaske da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ole M

Kan skrive litt om egen erfaring.

 

Har i flere år vasket med høytrykk og tilhørende skumkanon. Fikk meg så en leilighet med begrenset bodplass, og jeg bestemte meg for å droppe spyleren. Tenkte det skulle bli herlig å slippe slanger og skjøteledninger.

 

Begynte å bruke lavtrykkskanne med avfetting, samt at jeg kjøpte fancy pistol til hageslangen (Svisswax Aqua Revolver).

 

Etter å ha vasket bilen et par ganger, så begynte savnet etter høytrykkspyleren å bli ekstrem. Jeg brukte evigheter å spraye avfetting på bilen, og jeg brukte evigheter å spyle det av igjen. Jeg fikk ikke spylt skikkelig i kriker og kroker. Det var rett og slett ikke nok trykk i slangen til å få spylt vekk skitten effektivt, og jeg likte dårlig at svampen ble skitten ved berøringsvask, til tross for masse avspyling og masse avfetting. Felgvask ble en skitten affære.

 

Tok meg selv i å kikke på høytrykk i kompaktformat. Det endte med tur til IKEA for å få tak i nye reoler til boden. Bod er nå bygget om, og den gamle spyleren min er på plass der den hører hjemme. 🤣

 

Så ja, det er fullt mulig å bruke kun hageslange, men det er mer effektivt og tidsbesparende med høytrykkspyler (Jeg tok tiden på meg selv, og sparte glatt en halvtime, tre kvarter med høytrykk). Anskaffer du deg spyler, så går du antakeligvis ikke tilbake til kun hageslange igjen. 🙂

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knutis

Jeg har begge deler rullet ut, på nypolerte biler bruker jeg ofte bare hageslangen for der sitter ikke møkka like godt.
Men på ubehandlede biler og felger foretrekker jeg høytrykk. I tillegg kommer det ut mer møkk fra bak listverk og plast om man bruker høytrykk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dopus

En av mine beste invisteringer inne bilpleie ( og til andre formål også da), var da jeg kjøpte den Stihl Re 129 som er nevnt lenger oppe i tråden, Det blir noe helt annet å vaske bilen med høytrykk kontra spylerslange (slik jeg gjorde før på mine eldre biler). Du har ikke sjangs til å få vekk like mye dritt med vanlig hageslange, jo mer du får vekk før berøringsvask, jo tryggere blir berøringsvasken med tanke på swirls og vaskeriper. Hadde ikke gått tilbake til hageslange.

 

Anngående den Stihl maskinen nevnt lenger oppe i tråden, så må jeg si meg ganske fornøyd med den. Har vel hatt den 3-4 år nå, og den har blitt brukt mye.

 

noen bakdeler har den.

 

Trekker mye strøm, du bør helst ha en 16a kurs, eller en treg 10a, ellers så slår den ut sikringen når du slår den på.

slangetrommel mekanismen kunne hatt høyere sidevegger, slik at slangen ikke kunne havne utenfor slangetrommel under innsveiving.

o-ringen som er mellom håndtak og lanse, lekker litt hos meg, men den er lett å skifte, må  bare finne rett størrelse. trykk må justeres på enden av lansen, ikke ved håndtaket på lansen slik som på en del andre modeller.

 

Ellers så virker den veldig holdbar og har ikke hatt noe problemer med den bortsett fra den ene o-ringen, som det drypper litt fra.

Følger med turbodyse, men den skal for all del ikke brukes på bil ( er mer til betong/asvalt osv)

Står stabilt

lang slange til lanse, krøller seg ikke, slange er ikke "plastikk" som på billige ht spylere.

Bruker nilfisk kobling, lett å få tak i utstyr (skumkanoner osv)

 

Så dersom du bestemmer deg for å gå for Ht spyler, så er den re 129 fra stihl et godt valg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...