Jump to content
Sign in to follow this  
E_S

Tips til reparasjon av liten lakkskade med rust

Recommended Posts

E_S

Har akkurat kjøpt en bil og fikk den herligheten på bildet her på kjøpet. Det klassiske tilfellet av at fangeren gnisser på lakken, gnisser til slutt hull, og så blir det lakkrust. Forrige eier har tydeligvis fylt i med lakk, men for at dette ikke skal eksplodere til vinteren vil jeg ha det fikset ordentlig. Det man ser som har krøpet rundt hjørnet er vel på 3x15 mm. Ser tydelig at det kommer fra undersiden der fangeren har gnisset..

 

Jeg kunne egentlig sett på det selv, da jeg skulle klart å få god nok finish til å være fornøyd, men siden det er på et slikt ekstremt utsatt sted hadde det vært greit å unngå at det blir brunt igjen etter én vinter.

 

 

Noen tips til:

1. Noe sted i Oslo/Akershus som gjør sånt småplukk bra og til en betalbar pris? Ikke noe verksted som opererer med "forsikringspriser" og vil lakkere hele bakskjermen..

2. Fremgangsmåte for å fikse dette holdbart selv. Har ikke tilgang til sandblåsingsutstyr og annet sånt, kun enkle greier man får tak i på Biltema etc.

 

 

20200911_131202.jpg

Edited by E_S

Share this post


Link to post
Share on other sites
Morten.

ville helt klart tatt kontakt med en smart repair og fått fixet dette. Hvis det ikke blir gjort skikkelig vil det nok dukke opp igjen. Kan også være mer en det du ser.

Du finner flere smart repair verksteder i Oslo som tar dette for deg. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danko1999

Hvis du ikke vil ha den rusta der tilbake bør du få det sandblåst ordentlig før du gjør noe, hvis ikke kommer det der tilbake igjen fortere enn du tror... Anbefaler ikke smart repair til rust arbeid hvertfall.

 

Har du kompressor får du kjøpt punktsandblåser på biltema og sand på jula til en rimelig penge. mest sannsynlig ikke så veldig mye mer enn du ser der, ser ut som kun overflaterust. Sjekk ut Peers sandblåsing på kløfta, koster deg sikkert ikke så mye å få sandblåst den lille flekken der hvis du ikke har kompressor. 

Edited by Danko1999

Share this post


Link to post
Share on other sites
trogha

Tar du av (eller løsner på) støtfangeren finner du garantert mer rust mellom fanger og skjerm.

Sånn kort fortalt må du ta av støtfanger, fjerne all rust, legg f.eks 2k epoxygrunning, så må du vurdere om du skal sparkle, grunne, sprøyte (base og 2k klarlakk), slipe og polere for å få noenlunde grei finish. Dette krever litt erfaring innenfor flere felt, evt. sette bort jobben til noen som vet hva de driver med. Det finnes smart-repair-sjapper som også vil sandblåse dette, men der må du nesten forhøre deg med de du har i nærområdet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...