Gå til innhold

Tips til reparasjon av liten lakkskade med rust


E_S

Recommended Posts

Har akkurat kjøpt en bil og fikk den herligheten på bildet her på kjøpet. Det klassiske tilfellet av at fangeren gnisser på lakken, gnisser til slutt hull, og så blir det lakkrust. Forrige eier har tydeligvis fylt i med lakk, men for at dette ikke skal eksplodere til vinteren vil jeg ha det fikset ordentlig. Det man ser som har krøpet rundt hjørnet er vel på 3x15 mm. Ser tydelig at det kommer fra undersiden der fangeren har gnisset..

 

Jeg kunne egentlig sett på det selv, da jeg skulle klart å få god nok finish til å være fornøyd, men siden det er på et slikt ekstremt utsatt sted hadde det vært greit å unngå at det blir brunt igjen etter én vinter.

 

 

Noen tips til:

1. Noe sted i Oslo/Akershus som gjør sånt småplukk bra og til en betalbar pris? Ikke noe verksted som opererer med "forsikringspriser" og vil lakkere hele bakskjermen..

2. Fremgangsmåte for å fikse dette holdbart selv. Har ikke tilgang til sandblåsingsutstyr og annet sånt, kun enkle greier man får tak i på Biltema etc.

 

 

20200911_131202.jpg

Endret av E_S
Lenke til innlegg
Del på andre sider

ville helt klart tatt kontakt med en smart repair og fått fixet dette. Hvis det ikke blir gjort skikkelig vil det nok dukke opp igjen. Kan også være mer en det du ser.

Du finner flere smart repair verksteder i Oslo som tar dette for deg. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du ikke vil ha den rusta der tilbake bør du få det sandblåst ordentlig før du gjør noe, hvis ikke kommer det der tilbake igjen fortere enn du tror... Anbefaler ikke smart repair til rust arbeid hvertfall.

 

Har du kompressor får du kjøpt punktsandblåser på biltema og sand på jula til en rimelig penge. mest sannsynlig ikke så veldig mye mer enn du ser der, ser ut som kun overflaterust. Sjekk ut Peers sandblåsing på kløfta, koster deg sikkert ikke så mye å få sandblåst den lille flekken der hvis du ikke har kompressor. 

Endret av Danko1999
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tar du av (eller løsner på) støtfangeren finner du garantert mer rust mellom fanger og skjerm.

Sånn kort fortalt må du ta av støtfanger, fjerne all rust, legg f.eks 2k epoxygrunning, så må du vurdere om du skal sparkle, grunne, sprøyte (base og 2k klarlakk), slipe og polere for å få noenlunde grei finish. Dette krever litt erfaring innenfor flere felt, evt. sette bort jobben til noen som vet hva de driver med. Det finnes smart-repair-sjapper som også vil sandblåse dette, men der må du nesten forhøre deg med de du har i nærområdet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...