Jump to content
Sign in to follow this  
morrun

Motorsykkel tilgriset med lakkstøv.

Recommended Posts

morrun

Hei.

Kjøpte nylig en lett motorsykkel til datteren min som har en skade i lakken. Flott sykkel, nesten ubrukt, men solgt til oss rimelig ettersom forrige eier glemte å dekke den til da en bil ble lakkert i samme garasjeanlegg. Den er ikke direkte lakkert mot, men fint lakkstøv dekker det meste av sykkelen. Triste greier egentlig. Vi er forberedt på å bruke sykkelen og ha glede av den likevel, om lite kan gjøres, men jeg ber om tips på fremgangsmåte og produkter som kan bedre/utbedre skaden. Maskerte opp noen bittesmå firkanter, både på lakkert plast-tank, lakkert stål og ulakert plast. Forsøkte med aceton(neglelakkfjerner). Var forsiktig, fikk bort lakkstøvet og polerte etterpå. Vet ikke om det er tilrådelig å gå på hele sykkelen med neglelakkfjerner, ettersom det trolig også kan ta den lakken som ikke skal bort og skape varige skjolder på ulakerte plastdetaljer?

Har noen erfaring og tips på hva jeg kan gjøre og bruke? Jeg har ikke behov for å få bort alt fra inne i alle kriker og kroker, men ønsker å forsøke å få finere kåper, tank, skjermer og slike steder som er mest synlige. Hadde vært moro om det gikk å få den fin.

 

Mvh

Edited by morrun

Share this post


Link to post
Share on other sites
O1e

Hadde samme opplevelse med en tidligere bil og tidligere nabo. Clay tar det, men noe som også tok det ganske lett va ren isopropanol(blåsprit). Den er mye snillere enn aceton og. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Riccird1

Ville absolutt gitt clay et forsøk, kjapt gjort på en MC :) 

Edited by Riccird1

Share this post


Link to post
Share on other sites
morrun

Takk for oppmuntrende svar. Isopropanol har jeg en skvett av. Clay-bar må jeg kjøpe. Logisk å prøve isopropanol først da. Finnes det et middel til å bruke på sort, ikke lakkert plast etterpå, som gir det "ny-look" med god varighet?

Mvh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Morten.

Owatrol Polytrol er en mulighet. Ellers så finnes det mange plastfornyere til utvendig bruk, bla. Gtechniq C4 Permanent Trim Restorer. Sjekk litt med de samarbeidspartnere her på forumet da det er en del å velg i.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...