Gå til innhold

Diesellekkasje fra motor = seige prikker i lakk?


Walkabout

Recommended Posts

Hei, håper dere kan hjelpe meg å nøste opp i en liten nøtt her.

 

For et par uker siden var bilen min hos Bavaria for bytte av blant annet registerkjede, turbo og høytrykkspumpe (ikke spør hvor mye det kostet)... Umiddelbart etter å ha fått bilen tilbake fikk den en god runde med pleie, altså full DCN nedvask, og lakkrens og voks med produkter fra Swissvax. De siste fem årene synes jeg dette har funket helt knall og det holder lakken fin og motstandsdyktig lenge. Bilen stod minimum tolv timer og tørket etter voksen var buffet av også. 

 

Etter et par dager så synes jeg det luktet voldsomt diesel fra motoren (også inni kupeen), og nå for to dager siden viste det seg at det var diesellekkasje fra motoren fordi en slange ikke var blitt strammet til skikkelig. I dag, altså ti dager og 400 km siden voksing, skulle jeg gi bilen en liten avspyling og motorvask for å prøve å fjerne resterende diesellukt. Selv etter vanlig blanding Surfex HD og høytrykk så la jeg merke til haugevis av seige, små prikker i lakken. Typisk sideskjørt og ikke minst over hele bakfanger og bakluke. Prøvde å gnikke forsiktig med fingeren for å kjenne, men det satt dønn fast og kjentes altså ganske seigt. 

 

Spørsmålet mitt er altså om det antakelig er diesellekkasjen som har gjort dette, ved at det har rent ut diesel mens jeg har kjørt som så har virvlet opp i lakken og slikt? Eller kan det være noen annen forklaring på dette? Synes det er merkelig i og med at lakken er helt nyvokset. 

 

Greit å vite før jeg fyrer avgårde en e-post til Bavaria og ber de foreslå hvordan de skal kompensere for tort, svie og merarbeid :)

 

På forhånd takk for alle innspill!

lakk1.jpg

lakk2.jpg

lakk3.jpg

Endret av Walkabout
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er jo sannsynligvis en kombinasjon av diesel, veistøv/grus og asfalt, men jeg hadde prøvd med prickbort (eller annen kaldavfetting) for å se om dette er noe man enkelt kan fjerne selv. Hvis du enkelt fjerner dette selv er det antakeligvis bedre enn at noen andre skal gnikke det bort, hvis det viser seg å være vanskelig å fjerne blir det en annen sak, men f.eks prickbort skal normalt sett fjerne diesel uten større problemer. Tviler på at du får noe større kompensasjon for å ha måttet gi bilen en runde eller to med prickbort, men du må gjerne prøve.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville også tatt en runde med prickbort eller andre petrokjemiskeavfettinger for å se om det løste problemet. Du er mer tjent på å bruke en halvtime på det selv enn å klage på det ofte.. Bedre jobb gjør du selv også

Per Christian Nilsen

CarPro C.Quartz Finest & Professional Sertifisert - Rupes BigFoot Specialist - Fenice Skinnreperasjon sertifisert - Flex Certified - Meguairs Advanced Mirror Glaze - Jotun Yachting Paint School - Autoglym Bilklargjøring - Colourlock Skinnreperasjon

 

BMW E93 320i 08mod

BMW E92 330DAX 09mod

BMW F30 335i ESS tune & MPE 12mod

Audi A3 E-tron 17mod

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode tips - jeg har Prickbort og IronX for hånden, så prøver med de først (i den rekkefølgen). 

 

Om det bare er en ordentlig vask som skal til går det greit, jeg var mer bekymret for om det satt såpass at jeg måtte strippe bilen helt og vokse den på nytt :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis ikke diesel har strippet voksen er den nok betydelig svekket, så du må nok være forberedt på å vokse på nytt på de mest utsatte områdene. Når bilen først er ren er det jo forsåvidt fort gjort.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, trogha skrev:

Hvis ikke diesel har strippet voksen er den nok betydelig svekket, så du må nok være forberedt på å vokse på nytt på de mest utsatte områdene. Når bilen først er ren er det jo forsåvidt fort gjort.

Ja, det jeg også kom til å tenke på. Så blir en runde til på det da...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...