Jump to content
Sign in to follow this  
Nøstbakken

Hjelp. Kjøre spor ?

Recommended Posts

Nøstbakken

Hei folkens. 

 

Holder på med bilen min, en Range Rover Sport.

sliter veldig med å få denne til..

legger med litt bilder slik dere kan se problemet mitt!

satser på folk kan komme med litt gode råd slike eg får det til.

 

 

IMG_1780.JPG

IMG_1781.JPG

IMG_1782.JPG

Legger og med litt biler av det eg har av produkter. 

Til Rupes produkta har eg tilhørende puter. 

Så har eg eit scholl spider pad hvit 

og ein gul og rød pad fra MG

Noken som har forslag til kombo til å få vekk desse merka i lakken. Kom gjerne med litt tips og råd når det kommer til fart på dei forskjellige komboene, bruker Rupes da/maskin. 

IMG_1784.JPG

Edited by Nøstbakken

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gunnarmikal

Mikroriper som kommer av en eller flere ting som feks. For grov kombo, buffing av varm lakk, feil mikrofiber til den lakken(myk lakk).. men også kjøremåte mm kan spille inn.

Først fortell hve maskin å polish/pad du har brukt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nøstbakken

Nå har der kommet litt meir info.

har prøvd det meste av Rupes puter og stoff om kvarandre...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Som Gunnarmikal sier, kan problemene skyldes hvordan polish er tørket av lakken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nøstbakken
10 minutter siden, ØHN skrev:

Som Gunnarmikal sier, kan problemene skyldes hvordan polish er tørket av lakken.

Er det mikrofiber klutene som begynner å bli dårlige eller bør stoffet tørke ein del før eg tørker det av. Begynner å blir frustrert av hele bilen nå.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
polishduden

Det du trenger er langhåra fluffy kluter og wipedown til å assistere deg med buffingen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hirobofly

Hvis man antar at det der er kjørespor, så betyr det at man har avslutta for grovt.

(da antar jeg at du har vært over med noe grovere, eller selve problemet de sporene?-Altså, dette er oppretting av noe dumt fra tidligere?. Hvis dette er tilfellet, så må du over med noe grovere og så avslutte fint)

 

Antar det det er kjørespor etter grovere midler:

Ukjent med Rupes midler, men ser ut som den på bildet med hvit kork og fineste pad er et godt utgangspunkt for å avslutte med.

Kjør over hele panelet god fart på maskina og pass på å kjøre over hele med lett trykk. Kjør heller litt for lenge (om middelet tåler det/ikke tørker ut) enn for kort. -Minst 2 pass over det hele, ulik retning hver gang. 

Litt erfaring å kjenne lakken og produktene/maskina mhp kjøretid.

 

Buffing med ordentlige tykke og myke kluter og wipedown-middel.   Stoffet skal ikke tørke, da blir det værre å få det vekk!

Bruk ev ny supertykt håndkle eller annet om det er det mykeste du finner. 

Finn metode og kombo på et panel først, så vet du hvordan det må avsluttes på resten av bilen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN
4 timer siden, Nøstbakken skrev:

Er det mikrofiber klutene som begynner å bli dårlige eller bør stoffet tørke ein del før eg tørker det av. Begynner å blir frustrert av hele bilen nå.....

Prøv en helt ren myk pute med fineste poleringsmiddel. Kjør på halv fart uten særlig press. Tørk av forsiktig med gjentatte bevegelser med en helt ny ren mikrofiberklut. Hjalp det, har du løsningen på mikroriper.

 

Hvis det er kjørespor fra maskin, gjør som jeg skrev over med grovere middel først, så finere kombo til slutt.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hc_Tk

kjør meguiars #205 men myk pute og avslutt med lett press. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nøstbakken

Takk for alle svar folkens. 

 

Etter å brukt mange timer med forskjellige comboer virket det som om kvit Rupes pad og Rupes uhs gjorde jobben.

 

litt usikker på om dette var kjøre spor, muligt det bare gjemte seg under alle vaske ripene som var i lakken.

Edited by Nøstbakken

Share this post


Link to post
Share on other sites
polishduden

Har du wipet og fått bort alle oljene og sjekket?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nøstbakken

Yes 😀

Har brukt Rupes D201 Control Spray.

 

Så no er bilen blank og fin👍🏻

Share this post


Link to post
Share on other sites
dj john

Eller at du trenger å avslutte med en roterende med ultrafin polish og pute som ikke har  utkast da lakken er hypersensetiv..Det måtte jeg på en smørmyk sort Porsche lakk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...