Gå til innhold

Ny og trenger noen tilbakemeldinger.


FSHelgeland

Recommended Posts

FSHelgeland

Hei alle sammen. 

 

Ny her inne og ny innenfor denne verdenen. Det jeg har av erfaring begrenser seg stort sett til vasking med svamp og polering for hånd. I ungdommen mye med Turtle wax produkter og noe senere har jeg vært innom AG sine produkter. Jeg må også innrømme at det har blitt vel mye maskinvask. Nå har det seg slik at familien har bestilt helt ny bil, en nydelig Mazda 6 i fargen deep crystal blue. Hadde en gang en bil som var lakkforseglet og tenkte kanskje at hvis jeg en gang bestilte meg helt ny bil så kom jeg til å lakkforsegle den, men kom til å tenke på at det egentlig bare var en unnskyldning for å være litt lat. Har derfor kommet til at jeg ønsker å ta vare på lakken på denne bilen selv. Tenker i starten å investere litt, men også ta litt hensyn til lommeboka. Har vært her inne en stund nå og lest både guider og innlegg og funnet ut at det er forskjell på lakken på de ulike biler, og at dette kanskje er noe jeg må tenke på når jeg går til innkjøp av produkter. Foreløpig så har jeg laget en liten handleliste, men tar veldig gjerne innspill og kommentarer. 

 

Nilfisk E 145-3 Extra og Foamlance fra Bilnerden ble julegaven fra kone og barn.  

Tenkte nytte JIF Bilshampo til denne. 

Scandic Shine LS8 DA på tur, kjøpt av DBP her på forumet. 

Pads på tur i posten.

Tenkte kjøpe mf-votter, bøtter m/ smussavskiller, mikrofiberkluter? og eventuelt clay fra Biltema. 

Mikrofiberkluter på tur i posten, bestilte Kirkland Signature MF-kluter på Ebay, etter å ha lest en tråd her på forumet. Blir sikkert å fylle på med annen MF etterhvert. 

Prick-bort og Ipa er ordnet.

Menzerna FG 300 er kjøpt av DBP

Menzerna SF 4000 er kjøpt av DBP

Menzerna 2500 skal kjøpes

Fusso kommer til å bli kjøpt for å vokse bil og felger. 

Må ha en metal polish til krom. 

Glasspolish?

Dekkglans kommer vel etterhvert. 

 

 

Har også tenkt en del på innsiden, 2017 modellen kommer med Nappaskinn i setene og skinn? i resten av interiøret. Her hadde jeg tenkt bruke AG sine produkter Leather cleaner og leather care balm, men er kanskje andre produkter som er bedre til dette interiøret uten at de koster mange ganger mer? Må legge til at jeg har bestilt bilen med mørkt interiør. 

 

EDIT: Innlegget har blitt endret underveis, etterhvert som jeg har fått hjelp av dere blant annet. 

 

 

 

 

Endret av FSHelgeland
Lenke til kommentar
Del på andre sider

olav framvik

Både hd og fusso fungerer fint på bilen. Siden det er en ny bil så vent med maskin. Burde ikke være mange riper å fjerne på denne og mazda har en tendens til å være tynne i lakken så unngå maskinkjøring når du kan. AG felgvoks på spray har blitt forandret de siste årene noen fungerer fint og andre har dårlig holdbarhet. Bare prøv men spray på kluten/padden og ikke på felgen. Mulig du burde prøve en claymitt den synes jeg er bedre og enklere å bruke en claybar. men det er personlige preferanser. Men rens lakken før du legger voks. Sw kjører 20% tror jeg på hele nettbutikken. Og lakkrensen til sw er meget god. Lykke til og velkommen til forumet.

  • DCN Poeng 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Hei og velkommen! Gratulerer med ny bil på vei!

 

Det aller viktigste for å beholde bilen fin i lang tid, er å vaske skånsomt. Det er nøkkelen til pen bil. Vent med maskin og clay på nybilen, til du har fått prøvd deg frem på noe det ikke er så farlig med.

;)

  • DCN Poeng 2

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FSHelgeland

Takk for velkomsten :-) 

 

Er enig i at god vask er viktig. 

Tenker at det også er viktig å få beskyttet lakken så godt som mulig. Har brukt tiden her inne siden jeg registrerte meg 23 oktober til å lese det jeg har kommet over av guider. Lest masse s&s og masse andre tråder på forumet. Siden slitasjeleddgikten gjør det slitsomt å holde på noe lenge av gangen når man snakker polering så tenkte jeg bruke DA, det kan vel ikke skade på en ny bil at man legger skånsomt på med maskin? Tenker at her vil vel valg av produkter bety mer. Siden jeg har lest såpass mye her inne så har jeg jo fått en del spørsmål som jeg nevnte i første post. Håper noen har tid og anledning til å komme med tilbakemelding på de. Ut av de svarene som jeg har fått sålangt så heller jeg vel til at jeg blir å bestille Fusso som sluttsteg i stedet for AG EGP eller AG HD-Wax. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Magnera

Hei og velkommen! :D

 

Du kan godt vente med innkjøp av maskin og polish til du ser hvordan lakken din ser ut. Altså vent til du faktisk har fått bilen. 

 

Eller er Nilfisk E-145 en fin spyler, har samme selv. Jeg har en foamcanon fra bilnerden og en billigere variant fra Aliexpress, begge virker godt.

Har ikke erfaring med Jif Bilshampoo men har bare hørt positive ting. Kan anbefale Nerta Active Diamond hvis du virkelig vil ha skum med litt kick i. Denne kan du bruke uten avfetting på lettere vask. 

 

Jeg liker ikke microfiber hansker, fordi de lager riper i bilen min, ullhanskene jeg hadde tidligere gjorde aldri det. Så langt er det visst bare jeg som har dette problemet. Ullhanskene derimot var vanskelige å holde vedlike, de gikk fort i stykker hvis du ikke vasket og tørket de rett.

 

Bøtter med smussavskiller fra Biltema? Helt topp! Microfiber fra Biltema? Syntes ikke de var så gode, så jeg bruker ikke de på lakken. 

 

Forsegling, Fusso er fint til lakk og felg.

 

Plastdetaljer og gummi utvendig, har ikke mye erfaring, bruker Owatrol Polytrol eller Koch Chemie Plast Star. 

 

  • DCN Poeng 2

Certified Rupes Bigfoot System Specialist

Se alt av Show and Shine tråder med mer i bilpleieloggen

S&SHonda Acura NSX Audi A6 BMW 520 Hvit  Fiat Bobil Volvo XC90 BMW 740xd   BMW 320i GT Volvo XC70  BMW 320d  BMW 530i  BMW Z4  Audi A5 Cab  BMW 116i  Volvo XC90  Volvo XC60   BMW 120d  VW EOS  Toyota MR2  BMW 740xd 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtter tidligere innlegg fult ut. Et rimelig og godt produkt til rens og vedlikehold av skinn er chemical guys sine produkt. Ellers er skinn-produktene som selges hos CAR-spa.no noe som har høstet mye gode tilbakemeldinger.



Edit: og fusso er konge. Eneste dritet med den er at bilen har god beskyttelse så lenge at du kan få vokse-abstinenser etter en stund.
  • DCN Poeng 4

Min Produktlogg   Bilpleielogg                                                                                              [twitter]samfunnspsyk[/twitter]
 
2013 BMW 525d XDrive

2013 Ford S-Max 2.0 Titanium S
2012 Ford Fiesta 1.25
2011 Mazda 6
2006 Mervedes E 320 CDI Avantgarde
1999 Volvo V70 2.0LT

Lenke til kommentar
Del på andre sider

‎04‎.‎12‎.‎2016 - 22.46, FSHelgeland skrev:

Vurerer Meguiar all metal polish, hva mener dere? Kan denne i så tilfelle brukes på felgene med Fusso over?

Hva bør jeg bruke på plastdetaljene og på stolpene mellom dørene?

 

 

Metal polish skal kun brukes på bart metall, krom, alu osv., alufelger har gjerne et beskyttende lag med klarlakk, og der kan du bruke de samme produktene som du bruker på lakken på selve bilen. Fusso fungerer veldig bra som beskyttelse på felger.

  • DCN Poeng 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

FSHelgeland

Leser og googler og lærer vel litt hele tiden. Nilfisk E-145.3-10 xtra er bestilt og det samme er foamlance frå bilnerden.no. Blir nok å kjøpe DA-maskin, og noen AG-produkter som Paint renovator og UDP men da ikke til bruk på nybilen mer for å ta vaskeriper på min nåværende 2009 Honda Accord så den ser noe bedre ut før den skal byttes inn. Tenker at jeg legger Fusso til slutt på både den gamle, og den nye bilen når den kommer. 

 

Nybilen blir å få seg en grundig vask, før corrosol, clay? og wipe down. Neste steg blir vel da en lakkrens? uten slipemidler, før jeg legger Fusso. Noen som har forslag til produkt før jeg legger på Fusso? Hadde vært fint om det var et ok produkt som ikke nødvendigvis koster skjorta. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde droppet forbrukerproduktene fra AG (paintrenovator/udp), skal du først kjøpe maskin så kjøp en grov og en fin proffpolish beregnet for maskinbruk. Du ender uansett opp med det den dagen du skal kjøre maskin og ikke får forventet resultat med AG produktene, så på lang sikt blir det billigere å kjøpe ordentlig polish med en gang. Ville ikke kjørt på med clay på nybilen, men en runde med corrosol og en grundig vask etterfulgt av en runde finpolish på maskin før fusso, så burde det bli bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde bøttene fra Biltema før (med smussavskiller) De er helt ok, men jeg ville investert i noen større vaskebøtter av typen 19 liter.

Da er sjansene mindre for at skit blir med i vaskehansken.

Det er jo en engangsinvestering :-)

Bilnerden har tilbud i disse dager: http://bilnerden.no/north-detailing-vaskebotte-med-grit-guard-rist

 

Skal du kjøpe en rimelig to hoders poleringsmaskin ville jeg kjøpt den til Clas Ohlsson. Det er den beste av de rimlige to-hoders variantene. (Har hatt en selv)

Ser også at Clas har kommet med en annen maskin også: http://www.clasohlson.com/no/Cocraft-HPV-720-polérmaskin-/40-9901

 

Sonax pads fungerer utmerket.

 

Endret av Tiller

Alfa Romeo 159 JTDm 2010

Fiat 850 Special 1971

Puch Maxi S 1972

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FSHelgeland
7 timer siden, trogha skrev:

Jeg hadde droppet forbrukerproduktene fra AG (paintrenovator/udp), skal du først kjøpe maskin så kjøp en grov og en fin proffpolish beregnet for maskinbruk. Du ender uansett opp med det den dagen du skal kjøre maskin og ikke får forventet resultat med AG produktene, så på lang sikt blir det billigere å kjøpe ordentlig polish med en gang. Ville ikke kjørt på med clay på nybilen, men en runde med corrosol og en grundig vask etterfulgt av en runde finpolish på maskin før fusso, så burde det bli bra.

Forslag til alternative produkter i stedet for AG? Da det er en del å handle inn så ønsker jeg å ikke kjøpe de dyreste produktene nå i starten, samtidig som man selvfølgelig ønsker noe så bra som mulig innenfor en viss ramme. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

‎14‎.‎12‎.‎2016 - 17.00, FSHelgeland skrev:

Forslag til alternative produkter i stedet for AG? Da det er en del å handle inn så ønsker jeg å ikke kjøpe de dyreste produktene nå i starten, samtidig som man selvfølgelig ønsker noe så bra som mulig innenfor en viss ramme. 

Du får jo 250ml flasker fra Menzerna eller Rupes til rundt 150.- pr. flaske hos f.eks Bilnerden, men da bør du også ha grove og fine puter som passer til produktene du kjøper.

Skal du starte med 2 hoders DA og sonax puter kan du like greit starte med en flaske Ultimate Compound fra meguiars for å komme i gang, så kan du heller investere mer når du eller økonomien er klar for det. Denne finner du sikkert hos Mekonomen eller Bilxtra.

 

https://bilpleiekongen.no/produkt/meguiars-ultimate-compound/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FSHelgeland

Takk for god tilbakemelding. Har jo allerede bestemt meg for å legge på Fusso på begge bilene. Kan sikkert gå for ultimate compound, men vil jeg få bort vaskeripene på min gamle bil med den. Har handlet noe hos Bilnerden og de var snare å svare på melding, samt kjappe å sende ut varene så handler gjerne hos de igjen. De har jo også Fusso. De har vel også grov og fin polish som jeg kan bruke samt tilhørende puter. Kanskje jeg bare skulle sende de en melding å høre hva de anbefaler? 

 

EDIT: Kan jeg kjøre med følgende?

Menzerna Heavy cut compound 400

Menzerna Medium Cut polish 2500

Menzerna Super Finish SF3500

Kjøre videre med puter fra Uber i gul, orange, grønn og blå. 

Avslutte med Fusso til slutt. Kan vel bruke noen av uberputene når jeg legger på Fussoen?

På nybilen da bare kjøre SF3500 og Fusso? 

Kan det fungere? 

 

 

Endret av FSHelgeland
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du tester alltid ein fin kombinasjon først. Tar det ikkje nok, so prøver du med ein grovere kombinasjon

 

Er ikkje vanligt å legge voks på med maskin. Er vanligt å bruke ein skumgummipad for hånd. 

Vil du absolutt bruke maskin, er det svart uber som er beregna på det. Kan vel bruke blå viss du ikkje har kjøpt svart uber. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, FSHelgeland skrev:

Takk for god tilbakemelding. Har jo allerede bestemt meg for å legge på Fusso på begge bilene. Kan sikkert gå for ultimate compound, men vil jeg få bort vaskeripene på min gamle bil med den. Har handlet noe hos Bilnerden og de var snare å svare på melding, samt kjappe å sende ut varene så handler gjerne hos de igjen. De har jo også Fusso. De har vel også grov og fin polish som jeg kan bruke samt tilhørende puter. Kanskje jeg bare skulle sende de en melding å høre hva de anbefaler? 

 

EDIT: Kan jeg kjøre med følgende?

Menzerna Heavy cut compound 400

Menzerna Medium Cut polish 2500

Menzerna Super Finish SF3500

Kjøre videre med puter fra Uber i gul, orange, grønn og blå. 

Avslutte med Fusso til slutt. Kan vel bruke noen av uberputene når jeg legger på Fussoen?

På nybilen da bare kjøre SF3500 og Fusso? 

Kan det fungere? 

 

 

Du kan trygt la bilnerden anbefale polish og puter, Fusso legger du syltynt for hånd med en skumapplicator.

 

http://bilnerden.no/north-detailing-soft-foam-applicator

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, FSHelgeland skrev:

Takk for god tilbakemelding. Har jo allerede bestemt meg for å legge på Fusso på begge bilene. Kan sikkert gå for ultimate compound, men vil jeg få bort vaskeripene på min gamle bil med den. Har handlet noe hos Bilnerden og de var snare å svare på melding, samt kjappe å sende ut varene så handler gjerne hos de igjen. De har jo også Fusso. De har vel også grov og fin polish som jeg kan bruke samt tilhørende puter. Kanskje jeg bare skulle sende de en melding å høre hva de anbefaler? 

 

EDIT: Kan jeg kjøre med følgende?

Menzerna Heavy cut compound 400

Menzerna Medium Cut polish 2500

Menzerna Super Finish SF3500

Kjøre videre med puter fra Uber i gul, orange, grønn og blå. 

Avslutte med Fusso til slutt. Kan vel bruke noen av uberputene når jeg legger på Fussoen?

På nybilen da bare kjøre SF3500 og Fusso? 

Kan det fungere? 

 

 

Ligger en brukt Cyclo maskin her inne for salg. Har en selv og det er gode maskiner i staden for feks Biltema sin utgave. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FSHelgeland

Takk for tips. Tror jeg vil ende opp med produkter fra Menzerna og pads fra Uber. Holder det med to pads av hver type? Kan man nytte de flere ganger eller er det bruk og kast? Legger nok fusso på for hånd. Skjønner det slik at Honda har myk lakk? Slik at det kan være lurt å prøve med 2500 først, avslutte med 3500 og deretter legge Fusso. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 minutter siden, FSHelgeland skrev:

Takk for tips. Tror jeg vil ende opp med produkter fra Menzerna og pads fra Uber. Holder det med to pads av hver type? Kan man nytte de flere ganger eller er det bruk og kast? Legger nok fusso på for hånd. Skjønner det slik at Honda har myk lakk? Slik at det kan være lurt å prøve med 2500 først, avslutte med 3500 og deretter legge Fusso. 

Går fint an å vaske pads i maskin på 30 grader. Det finnes spesial såper til vask av pds og MF. Eg har ein i frå Stjarnagloss.

  • DCN Poeng 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Gratulerer med ny bil! Mye gode tips her. Angående Menzerna er det mange som får reaksjoner av polishen dems og de lukter en del. Rupes har et enkelt system med farger hvor puter og polish hører sammen. Fusso bør påføres med fuktig pad i så tynt lag som mulig og buffe av umiddelbart panel for panel med en god microfiberklut for å unngå skjolder. Du bør også bruke wipedown/IPA før du påfører voks for å få bedre heft. Jeg har en tohoders maskin fra clas som er brukt 1 gang hvis du er interessert. Den fungerer som den skal og er litt over 1 år gammel. Send PM, så ordner vi en god deal.

  • DCN Poeng 1

 

2017 KIA Optima SW Plug-in

2017 Peugeot 5008 GTline

2015 Can Am Outlander Max

1998 Toyota Hiace 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Jonas88 skrev:

Du bør også bruke wipedown/IPA før du påfører voks for å få bedre heft.

Dette gjelder hovedsakelig for rene coatinger, opp igjennom årene har man opplevd like bra eller bedre holdbarhet ved å legge voks rett på oljene etter finpolish uten wipedown, også i tester. En av fordelene med det er at man berører lakken minst mulig som da reduserer sjansene for microriper mellom finpolish og voks. Har dog ikke testet dette med fusso, men greit å ha i bakhodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...