Gå til innhold
kriryd

Nybegynner - Innkjøp av bilpleie produkter

Recommended Posts

kriryd

Heisann.

Har vært på utkikk en stund etter gode bilpleie produkter og har da funnet ut at det ikke er enkelt for en som ikke har peiling å velge seg ut det man trenger.
Har forstått det sånn at det her er siden å spørre på. 
Lest gjennom flere tråder her på siden, men tenkte jeg kunne lage en egen tråd da jeg er litt usikker fortsatt.

Jeg har 2 sorte biler, den ene er en Volvo s40 2000 modell, denne har veldig mye riper som sees godt, særlig rundt døråpner på førersiden. 
På begge sidene nederst ser den skitten ut selvom den nylig er vasket (Litt lys i fargen). Jeg kjenner med fingrene at det ligger noe der, kan kjennes ut som små-stein som er limt fast. 
Bilen er ikke så godt vedlikeholdt før.

Bil nr. 2 er en Land Cruiser 2002 modell.
Denne er veldig fin i lakken, lite riper. Bilen er sort mens nederste parti rundt bilen er grå. 

Jeg ønsker nå å vedlikeholde begge bilene godt og ikke gjøre vondt verre med Volvoen, men kanskje heller gjøre den bedre. 

Har sett på en pakke hos bilpleiekongen her, den inkluderer alt fra forvask til polering. Hvordan ser dette ut for meg?
Tenkte også å prøve plukke ut produkter selv dersom det finnes bedre løsninger. 

Har foreløpig plukket ut dette:

Forvask: 
Prickbort
SurfexHD
Korrosol eller IronX 

Bilshampo:
Her har jeg forstått det sånn at skum er ganske bra.
Så jeg lurer også i den forbindelse på om en Skumsprayer fungerer like bra? (En håndholdt sprayer man pumper på)
Om ikke, så tar jeg gjerne imot tips til andre metoder/produkter.
Har sett på de som man monterer på høytrykkspyler også. Dersom de er overlegen, så tar jeg gjerne imot tips til en ikke altfor dyr høytrykkspyler med skum mulighet. 
Har per idag ikke høytrykkspyler da den jeg har i behold lekker som en sil. Skal prøve å få reparert denne eventuelt kjøpe ny. 

Håndvask: 
Tar gjerne imot tips her

Lakkbeskyttelse:
Tar gjerne imot tips her og


Jeg tror jeg har dekket de ulike stadiene i bilvask nå. Forstår jeg det rett så er en framgangsmetode slik: 
-Forvask med Prickbort etterfulgt av SurfexHD (Dette skal legges oppå hverandre om jeg har lest korrekt), eventuelt spyle av etter Prickbort før SurfexHD legges på og spyles før neste steg. 
- Bilshampo med skum, f.eks Bilt-Hamber Autofoam. Skumlegge bilen og la det ligge litt, deretter spyle av. 
- Håndvask med shampo. Sett på Meguiars Ultimate Wash & Wax og Meguiars NXT Generation Car Wash. Gå rundt med f.eks mikrofiber klut, vaskevott eller liknende å håndvaske hele bilen, deretter spyle.
- Ferdig. tørke av med mikrofiberklut eller liknende. Dersom man skal polere er det følgende fortsettelse:
- Lakkrens med IronX eller Korrosol, spraye på og la virke litt før man spyler av.
- Så voks eller liknende, aner ikke hva som anbefales her. 

Dersom du har andre anbefalinger på produkter eller kan fylle inn det jeg mangler setter jeg utrolig stor pris på det. 

Beklager om det ble for mye eller om tråden ligger i feil kategori, men "Nybegynner" føltes riktig. :)

 


 

 

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
cheffen

Jeg synes du skal begynne med å lese ØivindGs artikler: http://www.detailersclub.no/pages/artikler/hvordan-komme-igang-med-bilpleie-r130/. Veldig fine guider for hvordan man kommer i gang med ulike former for ordentlig bilpeie. Men siden jeg synes det er dårlig forumkultur å bare lenke folk videre, kan jeg jo gi noen tips også (uten at jeg sitter med noe fasit på dette).

Pakken du lenker til er beregnet for håndpolering med AIO-polish (all in one). De både renser lakken, har litt slipende effekt og gir beskyttelse. Men er ikke spesielt gode på noe av det, egentlig. I alle fall sammenliknet med dedikerte produkter og bruk av maskin til poleringen (maskinpolering = skikkelig rens og korrigering av defekter i lakken. Gir ingen beskyttelse, til det bruker man dedikerte produkter) AIO-produkter inneholder også fillere som skjuler defekter, men defektene kommer tilbake etter et par vask.

Nuppene du kjenner i lakken din er nok en blanding av asfalt-/tjæreflekker og metallpartikler. Førstnevnte fjerner du med Prickbort, sistnevnte med Korrosol/IronX. Clay er også en fordel, men ikke slik Bilpleiekongen gjør det (IronX som smøremiddel for clay). Ta det i hver sin omgang, slik du for så vidt selv har skissert.

Noen kjappe take aways:

  • Avfetting påføres alltid nedenfra og opp
  • Spyling gjøres alltid nedenfra og opp
  • Håndvask gjøres alltid ovenfra og ned.

En skikkelig skumkanon til HT er overlegen alle andre "skuminnretninger". Det betyr ikke at andre innretninger er verdiløse, for all del. De er bare ikke like gode som en ordentlig kanon. Om man skal spare litt penger i starten av denne galskapen ville jeg ha gått for Surfex i lavtrykkskanne/sprayflaske fremfor å kjøpe en skumkanon. Det gjør samme nytten i forvasken. Fordelen med skum er at det kan henge litt lenger uten å tørke, pluss at man får dekket litt flere kriker og kroker.

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kriryd

Hei og takk for tilbakemelding.

Har lest den tråden du har linket flere ganger som forsåvidt er kjempebra, er der jeg har hentet endel av tipsene som jeg har skrevet opp. 
Tenkte lage meg en egen produkt-pakke som var godt egnet for begge bilene.

Jeg tror nok etter litt research at jeg burde kjøpe meg en høytrykkspyler. Så om noen har ett "billig" alternativ til dette så tar jeg gjerne imot det. 

Trenger hjelp til utfylling av resten av produktene. Jeg tar høyde for at bilshampoo etter avfetting blir med høytrykkspyler og skumlegge bilen, slik som jeg har lest meg til å blitt anbefalt. 

Så forstår jeg det som jeg burde ha clay i tillegg? 

Ellers takker jeg for oppmerksomheten og beklager min uvitenhet. Håper på å kunne få til ordentlig bilpleie :)

Jeg tenkte bestille så fort jeg har fått fylt ut listen og bestiller gjerne alt via en nettbutikk. Forstår det sånn at bilnerden har fått bra tilbakemelding av brukere her, men om det er andre anbefalinger å handle alt ifra så tar jeg også imot dette. (Hadde vært fantastisk å bestilt alt fra en nettbutikk, med forbehold om at de har alt dere anbefaler da)

 

Tusen takk igjen. 

Mvh, Kristian

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Michael

Hei,

Godt å se at det stadig er bileiere som ønsker å ta ekstra godt vare på bilene sine :)

Jeg er i per dags dato i full gang med å skrive en komplett bilpleieguide som inneholder alt som er nødvendig og nyttig å vite om bilpleie. Her finner du også mange tips om produktvalg basert på mine egne erfaringer og tillært erfaring fra andre brukere her på forumet. Om du er interessert finner du den her:

http://www.detailersclub.no/forums/topic/24989-guide-michaels-bilpleieguide-fra-a-til-å/

Lykke til :thumbup:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
xsteady320

pakken du veljar er ein ganske så bra pakke for oss nybegynnere ;-) eg vil anbefale deg å sjå på videoane til Bilpleiekongen =) 

http://scandicshine.no/index.php?route=videopublisher/view&pvr_id=11 her er ein link til ein komplett klargjering vask , Bilpleiekongen har mange filmar om kordan å bruke kvarteinkelt produkt medan denne filmen er ein god oversiktsfilm.

men , pakken du veljar er beregna for håndpolering , men regna med att du ikkje har maskin helder , men perfekt å beggyne for hånd då får du litt trening i det =) 

http://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/bilpleie/hoytrykksspylere/elektrisk-hoytrykkspylere/hoytrykksspyler-220133/ . her er ein heilt enkel liten høytrykk med ein okey skumkanon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
xsteady320

men , visst du vil ha skikkelig høytrykk kjøp dina her http://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/bilpleie/hoytrykksspylere/elektrisk-hoytrykkspylere/hoytrykksspyler-220134/ eg har den selv og er fornøyd.

http://scandicshine.no/index.php?route=product/product&path=61_65&product_id=630 og med dinna pakken har du skikkelig skum kanon med gode såper til kanonen 

http://scandicshine.no/index.php?route=product/product&path=61_65&product_id=793 eller denne om du ikkje vil ha med såpe ;-) Vil Anbefale Mr.pink og  Autobrite MagiFoam ( synes dei er bedre enn Autofoam , vart skuffa over Auto Foam framfor dei 2 andre )

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Conkey

Når det kommer til ht spyler er mitt råd å kjøpe noe med stålarmert slange først som sist. Nilfisk selger vel dette på en del "folkemodeller", men må sikkert opp mot 3000,-. Eller vil jeg anbefale Michael sin post for tips til produkt.

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
cheffen

Trenger hjelp til utfylling av resten av produktene.

Jeg synes egentlig produktene du satte opp i første post er OK å starte med. Lær deg skånsom bilvask først, så kan du avansere når du finner ut om det er gøy eller ikke (sjansen er stor for at du blir hekta). Jeg er enig i at du bør få deg en HT da det er så godt som en forutsetning for å kunne gjennomføre skånsom vask/effektiv forvask. Her inne opereres det gjerne med minstekrav på 500 liter i timen når det gjelder vannmengde. Antall bar er mindre viktig - det er vannet som vasker. Mer vann = bedre rengjøring. Det er ikke dermed sagt at spylere med mindre enn 500 liter i timen er ubrukelige. Veldig viktig med stålarmert slange, slik Conkey sier. Selv har jeg en av Nilfisk sine folkemodeller med stålarmert slange - 145.3. De fleste spylere kan brukes med skumkanon, man må bare ha riktig kobling/overgang. 

Clay er fint å ha, men er ikke så sikker på om det er å anbefale dersom du ikke skal polere med maskin. Clay kan lage merker (marring) i lakken som jeg ikke vet om du får bort med håndkraft (i alle fall ikke uten å slite deg helt ut).

Du kan handle alt du trenger hos de fleste av samarbeidspartnerne her inne, men det varierer litt hva slags produkter de fører. Uansett har de fleste produktserier som tar deg fra A til Å.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kriryd

Jeg må først av alt bare takke for tilbakemeldingene. Helt supert å få så mye hjelp og tips som dere gir nå. 

Tenker nok at jeg må investere i høytrykkspyler ja, Nilfisk ser ganske greie ut (Sett litt på Nilfisk E145), helt ok pris rundt 3000,-. Noe dyrere enn det tror jeg ikke jeg trenger. 
    - Ser forsåvidt at det medfølger en C&C Skumsprayer, er denne dårlig eller er den fullt på høyde med den tidligere linkede "Chemical Guys Skumkanon" dysen? 

Helt fantastisk tråd du har laget Michael, den var veldig nybegynner-vennlig :)

Synes Clay ser skummelt ut til å begynne med, tror jeg kanskje venter med det inntil jeg da har en poleringsmaskin. Må jo ta litt i slengen ellers blir det bråk i heimen. (Det er nok kjent for dere og) :)

Som ett avsluttende spørsmål så lurer jeg på hvor nøye "ukesvasken" burde være, holder det med forvask, felgvask, håndvask og deretter tørking? Eller anbefales det mer eller mindre.
Har lest meg opp til at det holder med polering ett par ganger iløpet av året, høst og vår. Resten av året er det vel bare generell vedlikehold. 

Må bare få takke igjen for oppmerksomheten, dere er fantastiske! 
Jeg forstår det godt at dere kaller dette galskap og blir hekta. Når det er så aktive og hjelpsomme medlemmer så blir det nok også litt mer sosialt å dele galskapen med andre :)


Mvh, Kristian

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
cheffen

Skumsprayeren til Nilfisk er desverre veldig dårlig. 

Med skikkelig forvask, inklusive Korrosol/IronX er ikke nødvendigvis clay et poeng, særlig om du ikke skal maskinpolere. Ofte er det veldig lite dritt igjen i lakken etter skikkelig forvask.

Vedlikeholdsvasken/ukesvasken for min del er Prickbort ved behov (hver gang vinterstid), Surfex eller skum i 1:20/1:30/1:40 avhengig av hvor skitten bilen er, håndvask med spesialsvamp og deretter tørk. Ved behov slenger jeg på spray wax for mer beskyttelse. Alternativt vasker jeg med shampoo som booster eksisterende beskyttelse. Felgene tas selvsagt også. Dersom de har vettug beskyttelse holder det å bruke samme kjemikalier som forvasken for øvrig, pluss et par børster. Er felgene skikkelig bedritne bruker jeg felgrens. P21S kan anbefales.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Michael

Jeg må først av alt bare takke for tilbakemeldingene. Helt supert å få så mye hjelp og tips som dere gir nå. 

Tenker nok at jeg må investere i høytrykkspyler ja, Nilfisk ser ganske greie ut (Sett litt på Nilfisk E145), helt ok pris rundt 3000,-. Noe dyrere enn det tror jeg ikke jeg trenger. 

Du bør definitivt ha høytrykkspyler. Husk at denne selvfølgelig også kan brukes til utrolig mye annet innen hus og hagearbeid :) Nilfisk E145 mener jeg å ha lest er en knallbra spyler til prisen, samtidig som den har stålarmert slange (noen rett meg hvis jeg tar feil..!). Stålarmert er en stor fordel med tanke på at den ikke kveiler seg opp på samme måte som fiberarmert.
  

- Ser forsåvidt at det medfølger en C&C Skumsprayer, er denne dårlig eller er den fullt på høyde med den tidligere linkede "Chemical Guys Skumkanon" dysen? 

Du trenger i utgangsunktet ikke skum hvis du ikke ønsker å investerer i en skumkanon. Det er ikke mye som skummet gjør, som ikke skikkelig forvask med Surfex, Prickbort og Iron-X/Korrosol gjør. Skum er bare morsomt og legger til et ekstra steg i forvasken for å fjerne mest mulig møkk før fysisk berøring. 

Helt fantastisk tråd du har laget Michael, den var veldig nybegynner-vennlig :)

Takker og bukker :)

Synes Clay ser skummelt ut til å begynne med, tror jeg kanskje venter med det inntil jeg da har en poleringsmaskin. Må jo ta litt i slengen ellers blir det bråk i heimen. (Det er nok kjent for dere og) :)

Clay er som en åpenbaring første gang du bruker det. Så lenge du bruker det riktig. Men skal du ikke polere i etterkant hverken for hånd eller med maskin, så dropp det.

Som ett avsluttende spørsmål så lurer jeg på hvor nøye "ukesvasken" burde være, holder det med forvask, felgvask, håndvask og deretter tørking? Eller anbefales det mer eller mindre.
Har lest meg opp til at det holder med polering ett par ganger iløpet av året, høst og vår. Resten av året er det vel bare generell vedlikehold. 

Korrekt. Og Iron-X/Korrosol brukes kun når det er nødvendig. Spesielt om våren etter en lang vinter med mye piggdekk osv eller før polering. Ukentlig vedlikehold avhenger av hvor mye tid du ønsker å bruke... eller rettere sagt; hvor mye tid kjerringa aka. Dragen gir deg til rådighet :fun:

Må bare få takke igjen for oppmerksomheten, dere er fantastiske! 
Jeg forstår det godt at dere kaller dette galskap og blir hekta. Når det er så aktive og hjelpsomme medlemmer så blir det nok også litt mer sosialt å dele galskapen med andre :)


Mvh, Kristian

Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Magnera

Jeg ville brukt clay selv om du ikke skal polere etterpå. Den fjerner det som evt. er igjen på lakken av nupper og dritt og gir bra grunnlag for LSP og fremtidige vaskerunder. Bruk mye clay liquid (såpevann) og rett teknikk (ikke noe press, kun la claybaren sin naturlige friksjon jobbe) så er det ikke noe å være bekymret for. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Conkey

Clay er som det blir sagt her ufarlig dersom du smører nok. Kjøpe evt en myk/mild claybar. Mitt tips er å prøve en seg frem ift skumkanon. Vasken du gjør med det du planlegger å kjøpe er uansett et hav bedre enn det du har gjort før

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Madas

Tips hvis du ikke vil bruke så mye penger på skumkanon så kjøp fra Aliexpress. Søk på foam lance. Fungerer like bra som den jeg har fra Chemical Guys. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Conkey

Type skumputer til påføring av voks, ja egentlig det du vil samt magic sponges er billige og ok

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kriryd

Tenkte gi en oppdatering for dere som har hjulpet meg. 
Har nå bestilt masse produkter som forhåpentligvis skal dekke hele behandlingen. 
Jeg tok ikke clay med denne gang, men det er noe jeg kan ta etterhvert. Svi av litt å litt så ikke det blir bråk i heimen :)

Ellers har jeg reparert høytrykkspyleren jeg har. Tenker at den holder nok i år så går jeg til innkjøp av en ny til neste år.
Høytrykkspyleren jeg har er en Kärcher 497m. (Aner ikke alder på denne engang) Jeg fant tak i en bruksanvisning på denne og den viser at det er 6,7l/min, noe som da tilsvarer 402 liter per time.
Ikke akkurat det dere anbefalte, men det er sikkert bedre enn å bruke en hageslange. 
Har nettopp sendt mail til Bilnerden for å høre om den Karcher tilkoblingen til skumkanon passer denne.

Så takk for hjelpen alle sammen. Dere får meg til å ville bli aktiv på forumet også, bare synd jeg ikke kan hjelpe andre med så mye enda, men plutselig en dag så kan jeg sikkert bidra :)

Ha en flott helg! 
Mvh, Kristian

 

Endret av kriryd
En liten skriveleif

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kaiove

Du klarer deg helt fint med den spyleren der, mye bedre enn hageslange uansett.

Koblingen til skum skal passe på den, vil tro karcher bruker samme koblingen på alle modellene sine.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×