Jump to content
Sign in to follow this  
Josruu

Det skal bygges ny garasje:)

Recommended Posts

Josruu

Med nye regler 1 juli skal det bygges garasje.

Jeg har en eksisterende en på ca 5,5x6, en 40 år gammel betongkloss. Denne skal rives og det skal settes opp en på 7x7 eller 7dypx6,80bred. Må se litt ann ei trapp ved siden av garasjen. Det blir støpt gulv,hel bakvegg og lave sideveggen med reisverk oppå. Tak på ca 20grader for å komme under 4m grensa. Trenger ikke rom over siden jeg har stort uthus å lagre ting i.

Har fått pris på takstoler og pris på pre cut vegger. Kjenner en som murer og en som graver. Fiks ferdig burde jeg klare det på 150-160k Max.

Skal ha en enkelt port på 5x2,2 og ei vanlig ytterdør på den ene siden. Ferdig garasje går ikke pga terrenget. Den nåværende ligger delvis under bakkenivå på ene siden men siden den nye blir bredere så blir det annerledes med den.

Har også en plan om å kansje få senket gårdsplassen en halvmeter for at den skal bli flatere. Jeg skal også utvide bredden på den med ca 2,5-3meter. Senkingen kommer litt an på hva som befinner seg under garasjen, er redd for at det bare er fjell. Har tilgang på pigger så det er jo egentlig ikke noe problem, det vil bare bli mer jobb.

Det er foresten også sluk i den gamle garasjen så jeg satser på å få brukt det videre i den nye.

Innvendig belysning har jeg tenkt å ha 5 eller 6 lysstoffrør lamper i taket, 3 rekker a 2 stk. Hva tror dere om det?

Utvendig skal taket dras frem 50cm og jeg har tenkt å ha downlights der. 3 eller 4. Elektrisk port så klart.

Er det noe jeg burde tenke på å gjøre samtidig? Som jeg kansje ikke har tenkt på selv? Strøm ligger der, 20a kurs. Jeg har tilgang på verksted lokale så jeg har ikke behov for løftebukk eller 3 fase strøm.

  • DCN Point 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
XSHINE

Vann er kjekt å ha i garasjen.

NB! Når det gjelder bygging av garasje etter de nye reglene er det misvisende at en kan bygge 50kvm fritt etter 1. Juli i år.

Det gjelder KUN hvor det er godkjent reguleringsplan og ingen bestridende bestemmelser. Reglementet rundt dette har blitt feil formidlet slik at de fleste tror det er fritt vilt. Stakkars de byggesaksbehandlerene som må jobbe under påpresset regelverk som ikke henger på greip. Og ikke minst tiltakshaver som bygger i god tro etter medias fremstillelse av saken. Da dukker plutselig bygginspektører opp og gir dagmult for ulovlig bygging og pålegg om å søke for godkjenning og ferdigstillelse i de fleste tilfeller. Er det spesielle bestemmelser som blir tilsidesatt kan en fort ende opp med begjæring om riving av garasjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Har sjekket opp regulering og det er ingen problemer her:) har sendt gravemelding til alle som kan tenkes å ha noe i bakken, men jeg vet hvor alt går så seter heller ikke noe problem.

Har vann ved siden av garasjen så jeg skal se på noen mulige løsninger der etterhvert. Vannet er stengt på vinterstid uansett.

Har hentet inn tilbud fra diverse leverandører av porter og det spenner fra 15k til 40k inkl mva,motor,fjernkontroll og frakt.

Startet en egen tråd om erfaring med krafer porter og har ikke funnet noe negativt på nett. Krafer selv sier de er såpass mye billigere pga det ikke er noen fordyrende mellomlegg. Jeg ser også at u verdien på krafer er ørlitt lavere enn på feks crawford. Dette plager meg ikke da jeg ikke skal ha foring der året rundt, kun fyre opp litt når jeg skal drive med noe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Har fått anbud på fjerning av den gamle garasjen og graving av det som skal graves ellers. Det innebærer at jeg er med på alt jeg kan være med på selvsagt. Han som skal grave mente at 15k holder i massevis. Så etter litt grovregning på diverse priser og lagt på litt ekstra på ting jeg er usikker på så har jeg foreløpig kommet på 153000,- ferdig. Regner med at det kommer på litt ekstra men det har jeg beregnet i det endelige budsjettet. Har muligheten til å leie en graver og få en kompis til å gjøre jobben men da må jeg styre med å skaffe maskin osv og gjøre mye mer av den jobben selv og det kommer til å koste meg ca 10k. Da syns jeg vel kansje det er verdt det å legge i 3-5 ekstra å få gjort det av ett firma. Hva hadde dere gjort?

Det skal nevnes at da kommer han med traktor og henger også. Jeg må kansje kjøre massen selv men det måtte jeg uansett ha gjort.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Da er jeg i gang. Har revet den gamle oG fått støpt gulvet. Vegger skal støpes førstkommende onsdag.

Bestilte fiberarmert våt betong til gulvet etter specs fra han som hjelper med med støpinga. Betongen som kom var uten armering,tørr som F og med mye større pukk i enn bestilt... Vi burde velegentlig ha nektet å ta den i mot men siden jeg hadde armeringsnett liggende så ble det til at vi tok den. Men jeg skal ringe unicon i morgen og fortelle de at den betongen der skal være billig....

Port og takstoler er bestilt. Så fort veggene er oppe kommer det en og tar mål og kommer med tilbud på alt fra ferdigspilt reisverk til komplette vegger. Og siden ene veggen blir liggende inntil ei trapp/under jord blir den kun 0,5m høy over betongenveggen, den på andre siden blir ca 1,5m pluss det som er i front da. Har hatt flaks med armering da jeg kjenner en som driver å lager seg fjøs så jeg har fått kjøpt billig av han:)

Har igjen noe graving på gårdsplass for å få den jevn og det blir litt jobb sikkert med å forberede grunnen der jeg skal ha støttemur.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bsa

Det er ingen som tror på et ord av det du sier uten...BILDER!

:P

Edited by bsa
  • DCN Point 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Exint / Voodoo

^^He's right you know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Det har dere helt rett i.....:) det har gått litt i hundre her nå men jeg skal stramme meg opp og få tatt noen bilder i løpet av ett par dager:)

Hele dagen i dag har gått med til forskaling. Har hatt med med en fagmann og han har stort sett gått å pratet på hvor fort ting går til hel.... Under fylling av vegger så jeg må vel få tak i noe valium til onsdagen....

Og jeg kjenner at jeg hater armeringsnett nå....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Christer

Jeg ser bare masse tekst uten mening OG INGEN BILDER!

 

worthless_without_pics.gif

  • DCN Point 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Da får jeg prøve å laste opp noen bilder av hva som har skjedd da... :)

Slik så det ut før jeg begynte:

2015-04-07%2007.59.14_zpsf7yav391.jpg

Trang og fæl betong kloss og en veldig dårlig asfaltert gårdsplass. Som dere ser så er det ikke all verdens av plass her, pluss at den "gangveien" til høyre var i veien uansett hva som skulle gjøres...Trappa på bildet ble også revet men det må opp igjen ei trapp der for å slippe å redesigne hele tomta for å få adkomst opp til huset...Fint å bo i skråning...

Her kommer noen bilder fra rett etter riving:

2015-06-26%2021.07.49_zpscgxq5pqu.jpg

2015-06-25%2018.49.36_zpshn0spm4u.jpg

2015-06-26%2015.33.09_zps7jgsxonw.jpg


Plassen ferdig planert og pukket og nesten klar for å støpe såle:

2015-06-28%2018.45.09_zpsnqw7abct.jpg

Ferdig forskaling til vegger:

2015-07-08%2014.12.24_zpsoox55urg.jpg

Her ble det mye rart...

Gulvet ble bestilt som garasjegulv, fiberarmert og tyntflytende for at det skulle flyte fint utover. Det som kom var uten armering og like tjukt som kumøkk... Han stakkaren som var med meg å gjorde dette brukte 5 timer på å få ett brukbart gulv ut av det før han ga seg. Og enda vil det gå med noen liter med flytsparkel for å få det rett og fint...

Så kom betongen til veggene...Den ble bestilt med lav synk siden den ene veggen skulle være litt høyere enn den andre. Det som kom var som vann... Det resulterte i en god del ekstrajobb for meg med å ta fri hele dagen fra jobb, få tak i en til å bli med å heise betong i bøtter opp i forskalinga etter ett par timer når betongen hadde stivnet litt for at det ikke skulle flyte over i den lavere veggen. Pluss at jeg måtte støpe litt ekstra oppå den lave veggen for å få riktig høyde hele veien. Så hvis noen skal støpe noe i toten området, hold dere langt unna unicon.,,.., 

Jeg ringte og klaget og de innrømte å ha gjort feil på gulvet så jeg skulle få 50% på det. Men da regningene kom så var det full pris på både gulv og vegger. Her blir det klaging kan man si.,..,

Jeg ringte også etter at jeg hadde fått vegg betongen men fikk da til svar at jeg skulle slutte å klage og være glad for at jeg fikk betong...

Flere bilder av hvordan det ser ut pr i dag:

2015-07-09%2020.22.05_zpstjqqbous.jpg

2015-07-09%2020.22.13_zpskd8iwbsp.jpg

2015-07-11%2014.44.27_zps5bxusqyo.jpg

2015-07-09%2020.38.39_zpsnsfvr86n.jpg

2015-07-09%2020.22.05_zpstjqqbous.jpg2015-07-19%2018.48.14_zpsexmwmexr.jpg

  • DCN Point 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Angående gulvet uten armering:jeg hadde armeringsnett klare til veggene så vi fikk lagt det i gulvet så det gikk bra.

nå er alt ferdig støpt (heldigvis) og nå i helga så har vi fått fylt tilbake masse rundt veggene og gjort klart til der trappa skal være. Utvidet gårdsplassen så den blir nå 12x12m ca med ekstra plass til søppelkasse hus.

 

Jeg venter på veiduk til å ha på plassen nå før jeg kjører på masse som skal planeres skikkelig. Valget blir nok veggrus og klor samt vibroplate slik at det blir skikkelig hardt. Pukk er håpløst her da det er litt helling og at det blir frest vekk til vinteren igjen...

Vann og strøm ligger klart. Vann blir i kran på yttersiden. Det blir også ei dør på høyre side av garasjen.

 

Vi har også gravd oss ned litt i ytterkantene av gårdsplassen slik at jeg kan sette opp små støttemurer på begge sider ned mot innkjøringa. Stein blir forhåpentligvis bestilt i løpet av ett par dager, takstoler er bestilt, det er tatt mål av vegger og jeg venter på tilbud på pre cut vegger og tilbud på komplette vegg elementer,

 

Port er bestilt i 5x210 og hentes på onsdag. Må på jobb denne uka og skal bort hele neste uke så det blir ikke all verdens fremgang de neste 14 dagene men jeg håper at når jeg kommer hjem fra ferie så er avgjørelse på vegger tatt og bestilt slik at det enten står klare elementer eller pre cut og venter på meg. Innvendig blir det noe murvegg og noe kledd vegg så jeg får hengt opp hyller osv.

Helsisolert så klart. innvendig blir den 47 kvm og jeg skal ha 6 store lamper i taket i første omgang så får vi se om det blir mer etterhvert. Gulvet skal få epoxy etter det har blitt flytsparklet osv men det er ingen hast siden det er B30 så den tåler salt fra bilene.

 

 

Det er ikke all verdens spennende med bilder av jordhauger men jeg håper å kunne poste noen av litt mer byggfremgang snart:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnsen90

Spennende:) morro med masse bilder

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Skal prøve å være flinkere til å følge opp med bilder fremover.

Og spennende har det vært, har hatt med ett par kompiser når vi drev med forskaling(som kan dette) og de har skremt meg med at det er helt vanlig at forskalinga ryker osv...Sov nesten ikke natta før betongen kom...

Share this post


Link to post
Share on other sites
overlay

Går da fremover, selv med håpløs oppførsel og kundebehandling av de som skulle bringe betongen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Ja fremover går det heldigvis:) Det er dessverre ganske vanlig oppførsel fra unicon her. De er de eneste i nærheten som leverer betong og gjør da tydeligvis som de vil til oss småkunder. Det ble sendt 2 regninger, en på gulv og en på vegg. Da det ikke var 50% på gulvet lovet de at de skulle ta 50% på veggen istedenfor men det kom full regning på den også. Han som jeg har pratet med er tilbake fra ferie i morgen så jeg får ta en telefon igjen da. Det blir iallefall ikke betalt noe før dette er i orden.

 

En annen kompis av meg som bygger fjøs hadde store problemer med de da de ikke holdt leveringsfrister i det hele tatt så noe av betongen begynte å tørke ganske bra før neste lass kom. Det ble det en del bråk av men kompisen min trakk det lengste strået til slutt. Så forhåpentligvis så er dette siste gangen jeg bestiller betong...

Share this post


Link to post
Share on other sites
StianMH

Dette blir nok knallbra tilslutt! :D

 

Men, det er helt håpløst at et så seriøst firma ikke klarer å levere det man bestiller. Har vært med på div prosjekter hvor det har blitt levert blant annet betong fra unicon, og det har aldri vært noe feil eller lignende. Så det er ganske imponerende at de ikke får det til. Og er betongen for tykk så er det jo sjeldent noe problem å suplimentere med litt ekstra vann. At betongen er for tynn er jo ikke akkurat så mye en får gjort noe med der og da...

 

Uansett, håper du "vinner" frem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josruu

Ekstra vann hadde jo gått an sikkert, men det ble da gulv alikevel selv om det blir litt ekstra med flytsparkel.

Henter ett lite lass med pukk I dag så jeg begynne å lage klart ett jevnt underlag til steinmurene. Har en del jernbanesviller jeg tenkte å legge under steinene og fylle jord intil så den ikke syns. Og da får steinen ett solid underlag å stå på.

Share this post


Link to post
Share on other sites
polishduden

Jerbanesviller er svært giftige

Share this post


Link to post
Share on other sites
magne

Alikevel brukes de flittig i hagesammenheng og på jernbanen ;)

Er vel stoffet de er innsatt med som kan være giftig. Kreosot.

Men så lenge du ikke skal spise dem eller ha de lett tilgjenglig for småbarn å slikke på, er det ikke så farlig.

 

Det er ingen HMS regler rundt dette på jernbanen, og der er ting så detaljstyrt at de troligvis ikke hadde vært lov å ferdes i nærheten av, hvis det var farlig å få stoffet på seg.

Eneste jeg har hørt er at man ikke skal puste inn røyk\damp hvis det brenner i slike sviller.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...