Michael

GUIDE - Hvordan laste opp bilder for S&S++

Guide: Hvordan legge til bilder i en tråd for S&S

 

For nye medlemmer her på forumet, og for de som ikke er helt kjent med metodene for å legge til ett eller flere bilder i en ny tråd eller post, har jeg her laget en liten guide. Dette kan være kjekt å vite dersom du sitter og har lyst til å skrive din egen S&S. Mangel på kunnskap om metode skal ikke stå i veien for at vi bilpleienerder får oss enda en slik finfin showtråd. Vi elsker dem jo!

 

I denne guiden kommer jeg til å forholde meg til Photobucket da denne tjenesten er gratis, enkel å bruke, og har alle de funksjonene som er nødvendige for smertefri bildeopplasting.

 

NB! Husk at bilder som slettes fra Photobucket også vil fjernes fra forumet.

 

Tips 1: Laster du også ned appen deres til en smarttelefon og logger deg inn derfra, så vil du automatisk få 8GB ekstra lagringsplass i skyen. Totalt 10GB :)

 

Tips 2: Før du begynner opplasting av bilder, kan det være greit å tenke over hvilken størrelse du ønsker å laste opp bildene i. Mulig at det kan være greit å skalere bildene litt ned slik at det blir litt mer oversiktlig når de vises i forumet. Se hvordan i siste punkt under. Bildene (de største) i denne guiden er 1024x768.

 

1. Opprette konto hos Photobucket.com (eller andre lignende bildeopplastingstjenester).

 

Gå til http://photobucket.com og registrer deg som ny bruker. Bruk e-post og passord som du husker selvfølgelig. Logg inn og du vil komme til ”Your Bucket”. Det er her alle dine opplastede bilder vil havne hvis du velger å ikke lage egne album slik det beskrives i neste steg.

 

2. Opprette et album og laste opp bilder.

 

Oppretter man ikke et album vil alle bilder bli lagt til i ”Your Bucket”. Det blir fort rot om man ikke sorterer litt. Lag gjerne et album for hver S&S, og eventuelt også en til usorterte bilder så de slipper å ligge i ”Your Bucket”.

 

For å opprette et nytt album klikker du ”Create New Album” i menytreet til venste på skjermen. Gi det et navn (engelsk alfabet og enkel tegnsetting), beskrivelse og angi privacy-settings. Du kan fint legge til bilder i forumet selv om du velger at bildene dine skal være private. Hvis du ikke vil gi andre tilgang til dine bilder på Photobucket bør du angi dine album som "Private". Dette kan du enkelt gjøre under "Settings" --> "Privacy" --> "Make all private" nederst på siden.

 

I ”Your Bucket” trykker du ”Organize” og merker de bildene du ønsker, og drar og flytter dem til det nye albumet i menytreet til venstre.

 

1_zpsaznt6jin.jpg

 

2_zpsthdt6zk5.jpg

 

3. Sortere bilderekkefølgen.

 

Gå til det albumet med bilder som du vil organisere og legge til i forumet. Klikk ”Organize” her også, og flytt og ordne på bildene som du vil ved hjelp av drag’n’drop. Når du er fornøyd og er klar for å legge dem til i forumet, så markerer du alle bildene du ønsker å bruke (shift-knappen er handy her).

 

3_zpsutblcdt6.jpg

 

4. Generere bildelenker for forumet.

 

Nederst på siden vises en svart menybar. Med bildene markert klikker du på ”Link” i denne menyen. Et pop-up vindu lar deg velge ulike ”Share-links”. Klikk én gang på det nederste valget (”IMG codes”). Alle bildelenkene vil da automatisk bli kopiert til utklippstavlen på din datamaskinen.

 

Du kan velge enten å laste inn ett og ett bilde i forumet, eller få Photobucket til å generere en hel liste som beskrevet over. Ønsker du bare ett bilde kan du enkelt gå til ”Your Bucket” eller albumet med bildet, og trykke på tannhjul-ikonet og velge ”Share links” og deretter det nederste valget (IMG).

 

4_zps2bszofdy.jpg

 

5_zpswsxbvmjp.jpg

 

5. Lime inn utklippstavlen/bildelenker i forumet.

 

Med bildelenkene kopiert til utklippstavlen er det det bare å gå til den rette tråden som du vil opprette eller poste et innlegg i, åpne editoren og lime inn (ctrl+v eller cmd+v). Alle bildelenker vil da pent og pyntelig bli lagt i rekkefølgen som du lagde i albumet på Photobucket. Hvis du vil legge til bildetekst er det bare å bruke Enter-tasten for å lage litt plass mellom hver bildelenke. Husk at én bildelenke er alt fra og med [url....  til og med ....[/ URL]. Du kan sannsynligvis også bare nøye deg med lenkeinfoen i [img ]-taggen: Fra %7Boption%7Dhttp.... til ....[/ IMG].

 

Du kan forhåndsvise for å se bildene slik at det blir lettere å finne ut hvilke bilder som er hvilke. Bare trykk "Forhåndsvis innlegg".

 

6. Størrelse på opplastede bilder.

 

For å endre standardstørrelsen på bilder som lastes opp til Photobucket, kan du enkelt gå Settings à Albums à Scroll ned til ”Upload options”, og huke av for ønsket størrelse. Anbefales å velge en av de to største alternativene.

 

6_zpsaskqyz3v.jpg

 

Husk igjen; bilder som slettes fra Photobucket vil også fjernes fra forumet da bildelenkene som kopieres kun henviser til bildene på serveren til tjenesten.

 

Du kan også lese litt mer i denne tidligere tråden: http://www.detailersclub.no/forum/topic/11472-tips-til-bruk-av-photbucket-i-forbindelse-med-s-s/?p=438693

 

Jeg håper dette kan klare opp i eventuelle problemer eller spørsmål som måtte oppstå for de som ikke har gjort det før. Jo flere som vet det, jo bedre. Blir forhåpentligvis enda flere S&S’er.

 

Takk for meg. Kom gjerne med innspill  :D

Endret av Michael'
2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Meget bra tiltak, men husk at bildene har en link adresse inn til din Photobucket konto. Og hvis du ikke vil at alle skal bla i dine bilder så bør du ende tilgangen til dine bilder. Se her! Og når det er gjort så kan man bare se de bildene man har link adresse til, dvs de bildene du vil vise frem :)  

Endret av Rotiform
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er korrekt, Rotiform. Derfor man bør sette albumene sine som "Private".

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bra tips! Men det går ikke lenger? Organize er borte?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bra tips! Men det går ikke lenger? Organize er borte?

 

Ser ut som de har gjort om på systemet litt. Hvis du i stedet for å bruke "Organize", holder musa over et bilde i et album, så kommer det frem et sånt hakesymbol du kan trykke på, og velge bilder. Nederst på siden kommer det også frem en meny der du kan hente linker under "Links".

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive