Jump to content
Sign in to follow this  
Kvikklunsj

Bobler etter polering

Recommended Posts

Kvikklunsj

Jeg har fått et problem etter polering av lakkert glassfiber. Det har oppstått en god del bobler i lakken, noe av det var der fra en tidligere polering, men det kan virke som at det har kommet mer etter siste polering. Jeg er fullt klar over at man må være mer forsiktig med lakk på glassfiber, så det ble derfor utført på medium hastighet, med roterende maskin.

Spørsmålet er om det er dårlig lakk eller om det er poleringsjobben som er dårlig utført? Lakkeringsjobben er fra 2005 og den hadde mye hologrammer og riper. Det må også sies at hele panseret er også av glassfiber med samme type lakk og der er det ingen bobler.

post-8588-0-98125400-1416233173_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vårhus

Veldig vanskelig å si på grunnlag av bildet, men ofte kommer blemmer/bobler som årsak av for høy varme når en har polert over. Dvs at lakken slipper grunnlaget den skal ha heft i pga varmepenetrering.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kvikklunsj

Ja, jeg er bekjent med det. Men her har det altså blitt polert på maks medium hastighet i et par minutter, i full bevegelse over hele panelet. Dette genererer vanligvis veldig lite eller ingen varme på min maskin og pads. Personlig heller jeg mot å tro at det er lakken som er problemet, men er det noen andre som har erfaring med "dårlig lakk" som får bobler/blemmer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knutis

Vanskelig å gi fasiten basert på et bilde og litt tekst på nett, men jeg har vært borti bobler og lakkerer kalte det lakkpest. Bobler kan også komme av forskjellige lakktyper som reagerer med hverandre.

Felles for alle paneler med bobler er at jeg ikke polerer der uten å informere ettertrykkelig om at det kan bli mye værret og i verste fall vil lakken falle av.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mr. Bean

Lakkpest er vel også en kjent problemstilling for båtfolket, men kanskje også der du kan finne best hjelp med utfordringen din

Share this post


Link to post
Share on other sites
hmsilset

Dette er helt vanelig på feks mr2 mk2 original vinge. Det skjer sakte men sikkert pga. Sollys/varme.Må brukes en spesiell sort grunning/coating før lakk på enkelte plast typer.Tror ikke jeg fikk flere sånne bobler da jeg skiftet til vanelig glassfiber vinge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...