Gå til innhold

Er jeg urimelig?


tharshan

Recommended Posts

tharshan

Har en Golf som eg kjøpte når den var bortimot fabrikkny. Den hadde kun gått 5000km og 10mnd gammal. Så mao har eg passet særsgodt med den.

Men uansett kor godt eg passa på den er det umulig å beskytte den mot ytrekrefter. Kva gong eg vasker og vokser bilen finner eg alltid nye skader i dørene etter folk som berre har bokstavlig talt slengt den oppi bilen min uten å tenke seg om at det står en BIL der.

Så til det som skjedde:

Eg har en vane med å aldri sende en skitten bil til verksted, mest pga for å unngå at mekanikere er borti lakken og drar med seg smågrus over lakken. Heilt klar over at det er vanskeleg å unngå, men eg gjer det beste for å preventere dette.

Leverte Mandag bilen til EU-kontroll hos Møller Trondheim. Eg satt der og venta til bilen var ferdig. Når eg var ferdig gjekk eg ut for å ta med bilen. Det skal seies at eg var rimeleg frustrert over gåen hjullager etter 70k km.

Og når eg går mot bilen ser eg ei dame med bildøra si godt planta inn i passasjer døra mi. Då kokte det raskt over.

Eg: "Det går an å vere forsiktig med andre sine biler altså!"

Dama: "Herregud, eg er forsiktig!"

Eg: "Er det slik du er forsiktig??!"

Der var et tydeleg merke etter døra hennar, og det renner så over for meg.

Eg: "Ser ikkje du at du har laga skade på bilen min?"

Dama: "Der er ingen skade. Eg ser ikkje noe og eg har ikkje gjort noe!"

Eg: "Ja, men eg ser jo tydeleg at det er merke etter døra di!"

Dama: "Ja, men kjærevenn, eg har ikkje gjort noe av det. Det kan umulig vere meg!"

Eg: "Javel, la oss sette døra di mot bilen min igjen og sjå om den treffer der."

Den treffer heilt perfekt i same punkt med riktig vinkel.

Eg: "Ja, der ser du at det er klart og tydeleg!"

Dama: "Men det er ikkje eg som har gjort det!"

Dama viser meg kor forsikigt ho la døra si imot min. Ho glapp den og den slå tilbake på bilen min.

Eg: "Er det slik du er forsiktig!?"

Dame: "Ja, men eg ER forsiktig! Det er mannen min sin bil! Der er ingen skade!"

Eg: "Der er skade og eg ser den. Skal eg gå inn og hente en lakkerer og spørre om han ser det?!"

Dame: "Nei, det har ikkje eg tida til og det trengst ikkje"

Eg: "Kven skal betale for denne skaden da?"

Dame: "Der er ingen skade!"

Eg: "Ja, greit det, då går eg inn og henta en lakkerer og du venta her!"

Dama: "Nei, eg har ikkje tida, eg går"

Eg: "Då får du skrive under på skademelding"

Dama: "Eg skriver ikkje under på noko som helst"

Eg: "Greit, åpn opp døra di så eg får tatt bildene, så skal eg sende inn bilder og skademelding"

Dama låser bilen og berre går inn til verkstedet.

Det berre rasa over meg og fristelsen for å hive døra mi i bilen hennar var så sterk, men eg innsåg at det ikkje var vits. Mest pga at den døra ikkje såg ut.

Ho kom heldigvis tilbake med en ansatt hos Møller.

Han kjem bort og ser på dette og ser at det er skade der, men han kunne ikkje utale seg om det kom frå ho. Eg sa til han at kan berre gå å hente nøkkelen til bilen og sjå at den treffer midt i blinken. Ho dama spør ansatte hos møller og lurer på om han kan ordne oppi dette for ho måtte gå. Han seier ja.

Han går inn og henta nøkkel og kamera. Tar bilde og konkluderer egentleg med at det kom frå den bilen. Han sa han skulle ta dette opp med ho dagen etter på når ho skulle hente bilen igjen.

Dagen etter, på tysdag, ringte han frå Møller og sa at han hadde snakka med dama. Ho var litt lei seg og ville gjerne gjere opp. Han skulle sende meg telefonnummeret hennar, så skulle EG ringe ho opp. Jaja, greit det sa eg.

Ringte ho den dagen, men då var ho opptatt. Ho ba ringe oppigjen om en time. Eg sa at ho kunne ringe meg imorgon når det passa ho. Ho ringte aldri.

Så då ringte eg ho igår. Ho sa at ho hadde sett bildene, men ho meinte at ho ikkje hadde gjort noko gale. Men ho var villig til å gi meg en kompensasjon på 500,-. Eg sa at 500,- er ikkje nok dersom dette måtte slipes ned og lakkes opp. Ja, men det veit ikkje ho noko om. Alt ho kunne gjere var å gi meg en kompensasjon på 500,-. Eg sa at eg ville heller få en takst på dette hos f.eks. micropaint i Trondheim og ta det derfrå. Men det var ho ikkje interessert i. Ho kunne gi meg 500,- her og nå. Ho følte ikkje ho hadde gjort noko gale, men siden bildene tilsa det var ho, var ho villig til å gi meg 500,-.

Det som var det værste med det heile var at ho meinte at eg lagde så mykje kvalme for ho. Ho hadde ei perfekt liv og dette var berre så unødvendig av meg, å lage bråk med noko ho ikkje hadde gjort. Til slutt sa ho at eg får berre gjere det eg og vil ringe oppigjen.

Eg var grise lei og tok meg en tur til micropaint og fekk et pris overslag på 1200-1500 for å utbrede dette. Eg innser at det ikkje ser så gale ut, og at dette klarer eg å slipe og polere opp igjen sjølv. Det såg mykje værre ut den dagen det skjedd. Eg sendte melding om at eg hadde vore og fått overslag og lurte på kva ho ville gjere. Har enda ikkje fått svar frå ho.

Eg lurer på å melde dette inn til forsikringsselskapet dersom ho ikkje svarer iløpet av helga. Møller har bilder og logg av at begge bilen har vore der i det tidspunket. Eg meiner at dette er prinsipp sak. Ho kunne lett ha unngått dette med å enten rygge bilen sin til parkeringa som var bak ho eller gå frå andre sida og få ut barnesetet. Istaden for det valge ho å slenge døra i bilen min og gjere alt dette.

Er eg urimeleg? Er det allmenn aksept at det er greit å slenga døra i andre sine biler, lage merke/skade og berre drite i det? Er det virkeleg så greit? Er det berre eg som overreagerer?

Golf VI bluemotion 11'
Honda Civic 97' VTiR

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henrikooo

Hadde hun vært hyggelig og medgjørlig, så hadde jeg nok tatt de 500 kronene i og med at det går an å fikse skaden på egenhånd.

Men! Når hun er SÅ vanskelig å ha med å gjøre: Kjør på! Ta det med forsikringsselskapet. Det hadde jeg gjort

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Admins
truhaa

Helt klart ikke urimelig syntes nå jeg, hadde hun hatt folkeskikk hadde dette vært løst på 3 minutter der dere var parkert..

Folk som nekter eller sier "det er bare en bil" irriterer meg noe hinsides, da en bruker så mye tid og energi på å holde bilen sin strøken selv og når andre skader den så er det i deres øyne ikke så farlig..

Få alt dekt fra henne, 13-1500 kr er ikke så mye annet en at det klarer de fleste av oss å hoste opp..

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.
-Thomas A Edison

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klykken

Nei du er ikke urimelig. Grunnen til at hun nektet på at det var hun var på grunn av "sjokket" over at noen fersket henne, et voksent menneske, i å gjøre noe galt. Hadde muligens tatt en annen tone i starten selv, da jeg ikke har for vane å ase meg opp, men saken er den den er, og du har bilder av det hele, så stå på. :)

*201x Tesla Model 3 i reservasjon
*2015 Tesla Model S85D

*2016 Mazda CX-3 150hk 4x4

*2014 BMW i3

*2021 Tesla Model Y LR

Helelektrisk bilpark ❤️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tharshan

Det føles godt å få omtanke her!:) Har dei siste dagane gått rundt og spurt meg sjølv om eg er rimelig. Var spesielt ekkelt når ho påstod at eg lagde kvalme i det gode livet hennar.

Saken hadde løst seg enkelt om ho hadde vore ydmyk og beklagd seg. Då hadde eg tatt å ordna oppi dette sjølv. Alle kan gjere feil. Men det var ingen anger å spore og pr dags dato har eg enda ikkje fått en unskyldning. Eg sa til meg sjølv at eg skulle droppe saken dersom ho ringte meg på onsdag og beklagde heile greia. Men ingen av delene skjedde.

Sendte ho ei melding med ei frist på mandag klokka 12.00. Svarer ho ikkje meg innen då, blir det sendt inn skademelding.

Golf VI bluemotion 11'
Honda Civic 97' VTiR

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
Christer

Kjør hardt, kjør stil. Ta det med forsikringsselskapet og la henne få hele regningen for omlakkering av hele døren.

Hun kommer ikke til å svare, bare send inn skademeldingen med en gang.

It's not the end of the world, but you can see it from here.

Samlede Werx | Bilpleielogg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tharshan

Utruleg nok fekk eg svar akkurat nå. Ho beklaga for at ho ikkje svarte igår, men ville føre over 600,- til meg nå. Siden eg fann ut av at eg kunne fikse dette sjølv tilbydde eg ho å dekke 50% eller ta heile regninga. Kan uansett fikse dette sjølv.

Har enda ikkje svart ho, men irritera meg enda at eg framleis ikkje har fått en beklagelse.

Golf VI bluemotion 11'
Honda Civic 97' VTiR

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henrikooo

Utruleg nok fekk eg svar akkurat nå. Ho beklaga for at ho ikkje svarte igår, men ville føre over 600,- til meg nå. Siden eg fann ut av at eg kunne fikse dette sjølv tilbydde eg ho å dekke 50% eller ta heile regninga. Kan uansett fikse dette sjølv.

Har enda ikkje svart ho, men irritera meg enda at eg framleis ikkje har fått en beklagelse.

Er du sikker på at du kan fikse det selv slik at resultatet blir 100%?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
ØHN

Du burde valgt en større skade når du først skulle ri alle prinsipper og kjøre saken. Det kan faktisk være at dama/andre part oppriktig ikke skjønner reaksjonen.

Jeg hadde tatt de 5-600,- og heller valgt en mer omfattende sak som kamp-arena. :)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tharshan

Har sjekka nøye over skaden og det er muleg å polere det bort. Ingen bulk og ingen sprekk i lakken. Det såg riktignok værre ut den dagen.

Ja, skulle gjerne valgt ut en værre skade, men det er litt vanskeleg når folk allerede har stukke av.

Tar nok å avslutter saken med få dei 600,- kronene. Håper virkeleg at ho har lært leksa si og at det er en stk mindre som slenger døra si i andre sine biler.

Golf VI bluemotion 11'
Honda Civic 97' VTiR

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
Christer

Hvis det bare er striper i lakken og ingen bulk blir det vel kanskje litt drøyt å kjøre full pakke på det, selv om jeg liker å kjøre full pakke for lære folk å oppføre seg og behandle andres eiendom med respekt.

Så lenge det kan poleres bort og du kan gjøre det selv, ta de 600 kronene og en time i garasjen, kjøp deg en sekser pils og ta helg. :)

  • DCN Poeng 1

It's not the end of the world, but you can see it from here.

Samlede Werx | Bilpleielogg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

robinrl

Kjente frustrasjonen bare jeg leste dette innlegget...

Men er enig med Christer!

"Så lenge det kan poleres bort og du kan gjøre det selv, ta de 600 kronene og en time i garasjen, kjøp deg en sekser pils og ta helg. :)"

Nanolex Approved Detailer

Certified Bigfoot System Specialist

 

Min bilpleielogg

OCDetail på Facebook

"The only way to do great work is to love what you do."

2010 BMW 116d M-Sport

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klykken

Synes du er i overkant grei om du lar det gå med 600kr. Du er skadelidende her, og må bruke av DIN tid til å fikse i hennes ugagn. Å vaske/klargjøre for polering tar meg iallefall mer enn ei time som forespeilet over her, med mindre man velger å "spotvaske" (nytt begrep?), og polere den ene biten som har fått disse merkene..

*201x Tesla Model 3 i reservasjon
*2015 Tesla Model S85D

*2016 Mazda CX-3 150hk 4x4

*2014 BMW i3

*2021 Tesla Model Y LR

Helelektrisk bilpark ❤️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kjimmern

Du er ikke urimelig, hadde jeg vært i dine sko hadde jeg meldt ifra til forsikringa med en gang! Itilegg til en uforskammelig oppførsel fra hennes side! Juling , er det hu skulle hatt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Forhandlere
polishduden

Du skal ha respekt for å ha holdt deg rolig. Personlig tror jeg at jeg hadde eksplodert :/

  • DCN Poeng 1

Max Protect Certified Detailer - Max Protect Certified Car Care Center - Max Protect Certified Instructor
2001 Porsche 911 Turbo

2014 Volvo XC70
Blankbil AS - Følg oss på Facebook - www.blankbil.no

Gnukkehjørnet. Norges #1 detailing podcast www.gnukkehjornet.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var borti samme tilfelle for en tid tilbake. Frekke kjerringa latet som ingenting og spilte dum. Jeg mista hue fullstendig, hytta med neven og banna høylytt. Kjerringa ga seg heldigvi når jeg begynte knipse bilder, noterr reg nr og fant frem skademeldingen. Ikke la deg lure av "uskyldigheten" og vær beinhard. Folk er frekke som faen og gjør hva som helst for å slippe unna. Kjør hårdt! :P


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kattlikzm

føler jeg blir skikkelig sint når jeg leser slikt! Trist at vi har slike mennesker i verden!
Ikke gi opp! La henne få svi, slik at hun aldri åpner en bildør inn i andre biler igjen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...