Gå til innhold
Dag/Swissvax

Swissvax Certified Detailer - kurs nr 2

Recommended Posts

Dag/Swissvax    233
Dag/Swissvax

Swissvax Certified Detailer sertifisering – Swissvax Center Lillehammer 8-9 februar.

post-71-0-41954100-1390600290_thumb.jpg

Vi kjørte første runde med denne sertifiseringen i fjor. Det ble et slags test-år i og med at dette var helt nytt for oss alle. Vi er nå i ferd med å legge strategier og planer for en mer aktiv markedsføring av konseptet. Det vil blant annet komme annonser på trykk og nett utover våren.

Swissvax Certified detailer er et ”videregående” konsept med et litt annet utgangspunkt en de ”vanlige” bilpleiekursene vi kjører, Dette er rettet mot folk som har en god base med kunnskap om mye av det som man gjennomgår på et ”standard” kurs fra før – selv om vi må gå gjennom for å vite at nivået er på plass. Vi tror kanskje at det er mest aktuelt for de som driver med detailing/bilpleie på del- eller heltid, men det er ikke et krav.

Kurset fungerer også som steg 1 for bilpleie sentre som ønsker sitt bilpleiesenter Swissvax sertifisert, ta kontakt for mer info.


Fordelene som ligger i konseptet:

 • kunne tittulere seg Swissvax Certified Detailer
 • sentral markedsføring av konseptet og detailere fra oss i bilblader, nett, etc
  - vi er i ferd med å lage oss annonseutkast, FB profilering, etc.

 • henvisning av kunder i de enkeltes region, mersalgsstrategier (rebehandlinger, etc)
  -
 • faste ”Swissvax Certified detailer” rabatter
  - bare her er det mange som tjener inn utlegget

 • egen ”Swissvax Certified detailer” hjemmeside(eller område) med liste hvor det linkes til alle autoriserte detaileres hjemmesider og/eller FB sider – står man ikke her er man ikke autorisert og har ikke anledning til å titulere seg med det.
 • eget arbeidstøy, brosjyremateriell, skilt, etc. Man får tilgnag på sertifikater til benyttelse i kundenes biler, som igjen vil være et godt verktøy for å få rebehandlinger senere.
 • Vi er sentralt åpne på å stille opp hos Swissvax Certified detailere om de skal ha egne opplegg, etc.
 • Man får (i utgangspunktet) ikke godkjenning til å forhandle Swissvax på vanlig forhandler nivå, men det vil være tilgang på noen vedlikeholdspakker man kan tilby kunden.

Det vil stadig bli strengt håndhevet at kun de med godkjenning får benytte ”Swissvax Certified Detailer” tittel. Dette kommer til å følges opp etter pålegg fra Sveits. Vi hadde egentlig som krav at de som ønsker dette blir et enkeltmannsforetak, men vi lar dette bli opp til den enkelte da vi gjennom løpende kontakt fort finner ut av om noen ikke driver ”seriøst”..

Husk at det er gratis å registrere enkelmannsforetak gjennom enhetsregisteret (Brønnøysund), mens det koster 2500 elektronisk gjennom Altinn.

Det er også pålagt oss fra Sveits å ha en årlig lisens/avgift – denne har vi lagt på minimumskravet og er på 2500,- pr år. Dette er i første omgang for å sikre et seriøsitetsnivå på opplegge og at vi får med deltakere som virkelig vil bruker sertifisering aktivt.
Den er uansett lett innspart i forhold til høyere rabatter på produktene.

Kursavgiften er på 10000,- og da får man får med seg blant annet 1 år certified avgif, arbeidsklær (jakke, genser og t-skjorte) Swissvax certified detailer skilt, 1 stk Swissvax Endurance, spesialrabatt på produkter under kurset, fast god rabatt hos Swissvax/Exint på vanlig handling under året ++ Det inkluderer også lett lunsj, drikke, etc under kurset.

Fra år to er det altså 2500,- pr år så lenge man ønsker å være autorisert og har en verdi av det. Som nevnt vil rabattene alene raskt spare inn dette. Om man skulle være forhindret i å drive konseptet så har man mulighet til å fryse det i inntil to år sammenhengende og så starte opp igjen ved kun å gi beskjed til oss og betale avgiften.

Vi har tre kursholdere med lang erfaring innen bilpleie og Swissvax som vi benytter: Tommy Lund (Tommys Car Spa), Bernhard Brynildsen (Brynildsen Autospa) og Brage Engdal (Swissvax).
Kursholdere på dette kurset vil bli Bernhard og Tommy. Kim og Dag vil være der i forhold til det administrative.

Det er et absolutt krav at man skal ha et visst utvalg av Swissvax produkter som Certified Detailer. Det dreier seg om CF Pro serien, neon spesielle vokstyper (blant annet Endurance som er forbeholdt pro detailerne våre), skinnproduktene, pluss litt annet. Disse produktene vil også være spesialrabattert under kurset.

Vi har også gode priser på spesialutstyr (ozonrens, løftebukker, etc) som våre autoriserte detailere vil kunne nytte godt av gjennom året.

Avhengig av hvor mange vi blir kommer vi til å jobbe med maks 4 på hvert team og på to forskjellige kjøretøy. Vi har fått hotellrom med frokost til ca 810,- pr enkeltrom m/frokost – eller 1010,- for dobbelt om man er to som vil bo sammen.

DEDLINE PÅMELDING: 1. Februar 2014

Kursinnhold:

Swissvax konseptet – hva er dine fordeler og hva gjør det for deg.

Fokus vil naturlig nok ligge på Swissvax produkter og hvordan man bruker porteføljen mest mulig effektivt og økonomisk:

Det vi skal gjennom av det tekniske:

Generelt:

Ergonomi – jobbeteknikker.

Mulige forretningsmodeller.

Verneutstyr og helse (bl.a. om viktigheten av sikkerhetsdatablader - for deg og for kunden)

Trender i bilpleiemarkedet.

Div.

Eksteriør:

Gjennomgang av nødvendig utstyr:

Høytrykksspylere – varmtvannsvaskere – Poleringsmaskinger DA/Roterende –Løftebukker, kompressorer, ++.

Gjennomgang av områder på kjøretøy (dette kan dere forhåpentligvis mye av fra før, men vi forsøker å gå litt i dybden på forskjellige problemområder). Rens, beskyttelse og vedlikehold avforskjellige materialer som:

Avfetting – måter/midler

Vask – Måter/midler/redskap

Lakkrens

Våtsliping

Lakkorrigering

Beskyttelse

Vedlikehold

Interiør:

Gjennomgang av nødvendig utstyr

Støvsuger, ekstrautstyr etc.

Rensemaskin

Luftrenser/ozon

Rens, beskyttelse og vedlikehold avforskjellige materialer som:

Plast

Gummi

Glass

Tekstiler

Skinn - Rens og vedlikehold av skinn. Det vil bli en liten sekvens på farging og rep av skinn, men ikke dyptgående.

Man får etter fullført og godkjent kurs med et eget, nummerert diplom/kursbevis.

De som har lyst og tid møtes middag for de som på lørdag kveld (man betaler for seg selv), men det blir ikke så veldig sent da vi skal tidlig i gang igjen søndag.

Påmelding eller videre spørsmål fra interesserte sendes: salg (at) swissvax.no og merkes: påmelding Swissvax certified detailer. Spørsmål sendes samme adresse.

Vi må som vanlig på våre kurs se an hvor mange som er interessert i dette, men er det fire eller flere så blir det kurs.

Mvh
Team Swissvax

Endret av Kundeservice Swissvax

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Stifens    43
Stifens

Hadde vært artig, men er nok ikke vits i når jeg ikke har rørt en roterende maskin ennå ;) kunne veldig gjerne tenke meg å bli Swissvax certified detailer, men kurset er vel strengt tatt ment for detailere med ganske bred kunnskap fra før av?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
_Makki_    1 027
_Makki_

Hvordan blir kursavgiften hvis man har Endurance, jakke, gensere og t-skjorter fra før? Er interessert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Krisse    332
Krisse

Spennende absolutt, men jeg driver nok i for liten skala så det er ikke lønnsomt med de 10 000kr dessverre ;) Har gått nybegynnerkurset på 2 dager hvertfall. Er Endurance btw. den mest holdbare Swissvax-voksen, og hvor lenge varer den ca.?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tommy    5 766
Tommy

Hvordan blir kursavgiften hvis man har Endurance, jakke, gensere og t-skjorter fra før? Er interessert.

Tviler på at du har disse klærne, ettersom de er spesialbestilt med Certified logo på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
_Makki_    1 027
_Makki_

Tviler på at du har disse klærne, ettersom de er spesialbestilt med Certified logo på.

Ok! Det høres bra ut. Trodde det var vanlige SV klær :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vårhus    374
Vårhus

Da mangler jeg bare tilbakemelding ifra Dag om at han har lest siste PM-en min, så er jeg og påmeldt. Hvordan gjøres dette med hotell forresten? bestiller vi selv eller er det noe som skjer igjennom dere?

Gleder meg :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag/Swissvax    233
Dag/Swissvax

Hei :)

Vi har fått endel tilbakemeldinger vi har satt oss ned og vurdert og valgt å ta hensyn til.

Flere som ønsker dette kurset og skaffe seg vår sertifisering hadde innvendinger om at de til daglig benyttet eget arbeidstøy og at det derfor var litt overflødig med arbeidsantrekket. Noen hadde også gjennom sitt arbeidssted allerede Endurance voksen, samt mye andre Swissvax produkter.

Vi har selvfølgelig forståelse for dette og har derfor bestemt å trekke dette ut av prisen på kurset.

Ny pris blir da 6500,- inkl kursavgift, egne Swissvax Certified visitkort, Swissvax certified skilt, 1års lisens, diplom, lunsj, etc.

De som ønsker å kjøpe egne certified klær kan bestille dette for seg selv. Vi kommer til å ha prøver på str på jakker og gensere på kurset og så kan folk prøve og bestille der med levering litt senere i vinter.

De som ikke har Endurance kan kjøpe denne på kurset sammen med andre evt. varer.

Ny pris gjelder selvfølgelig de som allerede er påmeldt til gammel pris om de skulle ha samme problemstilling som nevnt over.

For hotell, send en epost til kim@swissvax .no så sender han dere info på dette.

Mvh Swissvax

Endret av Dag/Swissvax

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vårhus    374
Vårhus

Tenkte å si ifra at jeg kjører ifra trondheim fredagen, og om noen vil/trenger å sitte på så har jeg 4 ledige plasser. Tenkte det var greit å slenge ut her :) gjelder jo om noen trengs å "plukkes" opp på veien og hehe. Er jo en liten "familie" her inne, må ta vare på hverandre :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
_Makki_    1 027
_Makki_

Vi har fått hotellrom med frokost til ca 810,- pr enkeltrom m/frokost – eller 1010,- for dobbelt om man er to som vil bo sammen.

Er dette pris for hotell per natt eller begge netter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AndersN    6
AndersN

Er pr natt. Er vertfall det som står innpå nybegynnerkurs tråden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
_Makki_    1 027
_Makki_

Er pr natt. Er vertfall det som står innpå nybegynnerkurs tråden.

Ja det ser sånn ut..

Er det mange fra DCN som skal være med på dette kurset her? :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag/Swissvax    233
Dag/Swissvax

Det er i alle fall tre fra DCN, samt noen utenfor (om de ikke er her inne uten at jeg vet det) :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vårhus    374
Vårhus

Tusen takk. Og takk til Tommy, Dag, Kim og resten av "gjengen".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
rogersolmyr    3 028
rogersolmyr

Tusen takk Connie. Og jeg lenger meg på Robert i takksigelsene her. Tommy var helt super og Swissvax-gutta er trivelige og flinke. Og ikke minst var det trivelig å bli kjent med flere med samme lidenskap for bil og detailing :thumbs::fun:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2017

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×