Gå til innhold

S&S Lysegrønn Passat - salgshine


rogersolmyr

Recommended Posts

rogersolmyr

Det er ikke til å unngå at naboene begynner å legge merke til hva som foregår innerst i Askveien i Askim. Det er jo stadig både en, to, tre eller til og med fire biler som blir dekket av hvitt skum, og det kommer underlige lyder fra garasjen. Og innimellom ruller det biler ut av Askveien som er skinnende blanke også :-)

En nabo borti gata skjønner godt hva som foregår, og når han nå skal selge sin Passat er det vel naturlig å søke litt bistand for å få bilen mer salgbar. Han ønsket ikke å legge alt for mye penger i dette, men vi ble enige om at jeg skulle ta en enkel polering for å få litt glans i lakken igjen, samt å friske opp de noe falmede plastdetaljene.

Fikk bilen overlevert lørdag ettermiddag før mørket kom. Men det kommer fort for tiden så det var bare å sette i gang med rengjøringen. Men først et par bilder av tilstand før vask.

DSC03496_zpscf73163f.jpg

DSC03498_zps36726c79.jpg

Det første som ble gjort var å ta av hjulkapslene og sette inn bilen med Prickbort. En liten stilstudie på hvordan det gjøres her i gården.

DSC03499_zps26e06500.jpg

Og den løser opp mye møkk.

DSC03502_zps80b8b08b.jpg

På felgene la jeg Espuma Revolution felgrens blandet 1:10.

Ofte legger jeg Surfex HD over Prickbort før avspyling, men denne gangen valgte jeg å spyle bort Prickbort først siden bilen var såpass møkkete.

DSC03503_zps466e0dee.jpg

Så var det påføring av Sufex HD blandet 1:5 (relativ sterk blanding altså). Dette ble lagt over hele bilen, bortsett fra vinduer. Ble også sprayet grundig inni døråpninger.

DSC03504_zpsaca0090b.jpg

Over Surfex HD la jeg et lag med skum. Brukte Jif Bilshampoo i kanonen denne gangen.

DSC03505_zpsbc983982.jpg

Dette fikk virke noen minutter før avspyling. Lot så bilen få renne litt av seg før jeg la Bilt Hamber Korrosol fra vinduene og ned.

Hensikten med denne er å løsne opp i metall-partikler som pigstøv o.l, o g den fikk mer enn nok å jobbe med.

DSC03510_zps501a6dbf.jpg

Etter enda en avspyling med høyttrykkspyler var det frem med vaskebøtter go vaskemitt. Brukte Jif Bilshampoo i bøtta. Her er nok en liten stilstudie på min eminente vasketeknikk.

DSC03513_zps2732dfd4.jpg

Vasket også grundig inne i dørkarmer, og skylte bort dette med en pumpedusj (genialt rett og slett), men bilder av dette? Selvsagt helt utenfor mine tanker. Det begynte å mørkne og jeg måtte bli ferdig med utendørsaktivitene. En siste avspyling før bilen ble rygget inn i garasjen.

Der ble bilen clayet og tørket. Claybar fant forøvrig svært lite denne gangen også.

Plastlistene på dørene var utrolig grå og skjoldete, Vet ikke om det bare var slik at de hadde falmet pga kjemikalier i bilvaskemaskiner, men det virket nesten som om de var full av polishrester. Jeg fikk vite av eier at bilen hadde vært inne hos en av Askims mange bilpleiefirmaer, og kjenner jeg dem rett er det ikke usannsynlig at de slett ikke maskerer lister før maskinpolering.

I alle fall så gikk jeg løs på listene med Surfex HD 1:5 og gnukket godt med lofritt papir. Det løsnet masse skitt, men listene så like ille ut.

DSC03515_zps41a6b15c.jpg

Men da var i alle fall listene rene før senere behandling. Det var det siste jeg gjorde med bilen lørdag kveld.

Søndag morgen (altså i dag) sto jeg tidlig opp og tuslet ut i garasjen. Hade ingen planer om noen grovkorrigering av denne bilen, men syns uansett det er vel anvendt tid å ta en lakkdybdemålingsrunde.

DSC03517_zpsbb54207d.jpg

DSC03519_zps80e2f609.jpg

Etter maskering av bilen, var det endelig klart for å ta frem Rupes Bigfoot 21 maskinen for å finne riktig kombinasjon av polish og pute. Prøvde først et område med Rupes Keramik Gloss på gul pute. Hadde vel ikke så store forventninger til at det skulle holde, men den tok faktisk overraskende mye.

DSC03520_zps83b1794a.jpg

På dette bildet har jeg brukt denne kombinasjonen på feltet til høyre.

DSC03523_zpsb1ae0a5d.jpg

Kunne godt ha tatt hele bilen med denne Keramik gloss, men tok en test med grønn pute og Rupes Quarz Gloss og fant ut at den tok litt bedre samtidig som glansen ble like bra (i alle fall så langt jeg kunne se).

DSC03524_zps3a5a6df7.jpg

Det viktigste var imdertid at det gikk fortere å få tilfredsstillende resultat med den grønne kombinasjonen så jeg fortsatte med det på hele bilen.

DSC03525_zps2a253c73.jpg

Som tidligere nevnt hadde denne bilen vært innom en av de etablerte bilpleiefirmaene i Askim, og det kunne man jo se.

DSC03527_zps2a5aa602.jpg

Bilen var nemlig full av spor etter uvøren bruk av roterende polermaskin. Makan! Jeg blir faktisk ganske provosert over slikt, men det var ikke noe problem for Bigfoot 21 og grønn kombo :-) Bildet over er jo også et 50/50 bilde hvor dere kan gjette hvor jeg har vært.

Var ikke helt lett å ta bilder av tilstanden på denne lakken forøvrig, men den var egentlig ikke så ille. Det var en del vaskeriper (swirls) og noen dypere riper.

DSC03533_zps9fa7793d.jpg

Målet denne gangen var imidlertid ikke å fjerne alt av riper, men å få en forbedring, samt at bilen skulle bli blank!

Alle lyktene på bilen var nokså matte, og for å få disse bra burde jeg vel ha funnet frem våtslipeutstyret, men tiden strakk ikke til, så det ble en lett polering med maskin her også.

DSC03538_zps7ae75cc3.jpg

Litt bedre ble det jo, men fortsatt mye å gå på.

Maskinpoleringen ble unnagjort på rekordtid (for meg altså), og nå var det sort, dvs grå, plastikk som skulle få litt pleie.

Jeg valgte å gå løs på all plastikk som skal være sort med Owatrol Polytrol.

DSC03544_zpsf617e22b.jpg

Måtte gå over et par ganger på de værste stedene, men det ble en betydelig forbedring til slutt.

Det var litt polerstøv langs vinduslister og i andre kriker og kroker så jeg tok en runde rundt bilen med en detailing-børste og Scholl Neo samt en mikrofiberklut for å fjerne dette. Vinduer og lister rundt vinduene fikk også en dæsj med Neo. Et fantastisk anvendelig produkt som er lett å bruke og gir topp resultat. Brukte også denne i døråpningene.

Til slutt fikk lakken et lag med Collinite #845. På store flater brukte jeg Bigfooten med en veldig myk pute av ukjent opprinnelse til påføring av voksen, mens jeg brukte en Meguiars gul påføringspute ellers.

Det ble ikke så mange fancy 50/50 bilder underveis på denne tråden, og jeg må innrømme at det var litt uvant å levere fra meg en bil hvor ikke alt av riper var fjernet. Men dette skulle altså bare være en rask og billig jobb og det var faktisk gledelig mye som den grønne Rupes-kombinasjonen fjernet med relativt liten innsats. Og blank ble bilen.

Det hadde selvsagt rukket å bli mørkt ute lenge før jeg var ferdig så det blir bare et par innendørs ferdigbilder denne gangen.

DSC03546_zps5b4c9c12.jpg

DSC03551_zps52a49c11.jpg

  • DCN Poeng 41

Swissvax Certified Detailer

Certified Bigfoot System Secialist
Modesta Installer
CarPro Certified Installer

 

Min blogg
Mine produkter

Solmyr AutoDetailings samlede verker.

 

 

Besøk og lik gjerne Solmyr AutoDetailing på Facebook.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bilmagikeren

Etter denne jobben må det vel være greit å få solgt denne børsa:)?

Hadde samme farge på lik bil, og synes fortsatt disse er meget fine. Begynner nesten å angre på at vi kvittet oss med den nå..

Blankt ble det!

Blingset jeg eller var det kun utvendig jobb?

Fin poleringsjobb fra Askim Bilpleiesenter forresten:)! (de etablerte altså..)

Min bilpleielogg

 

Bilmagikeren 

 

https://www.facebook.com/pages/Bilmagikeren/577147932314148     Kikk gjerne innom å se om du vil:)

 

Swissvax certified detailer

 

Scandicshine autorisert detailer

Scholl Consepts certified detailer

Mitchell and King approved detailer

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

alexanderst

Passaten ble veldig klar for salg nå. Kjemebra jobb nok en gang fra Askim!

Endret av alexanderst

18' Tesla Model S 75D

X 22' Mercedes-Benz EQE43 AMG

X 22' Mercedes-Benz EQC 400 AMG 4matic 

X 08' Mercedes-Benz E220 CDI Elegance                                                                      Alexander's bilpleielogg

X 03' Mercedes-Benz E220 CDI Avantgarde                                                                 Alexander's S&S oversikt

 

                                                                   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Kanonløft på kort tid! :thumbup:

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkarbelling

Nice :)

2019 Volvo V90 T8 Inscription

2013 Volvo V70 D2 R-Design Rebel Blue

2014 Volvo V40 D2 Cross Country

2010 Volvo V70 D2 Summum

2007 Volvo C30 R-Design

1995 Volvo 850

1995 Volvo 850 GL

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

rogersolmyr

Blankare än ny!! :)

Tja, kanskje. Takk, takk.

Ble jo finfin denne!

Utrolig hvor mye den Owatrol'en tar!

Grønn knapp for god lesing og flott resultat!

Owatrol er fantastisk, og bildene lyver ikke. Takk for cred.

Fint med en slik jobb også :) vart jo kjempe bra resultat dette her, ja utrolig hvor mye forbedret det blir med en god kombo og maskin føring :)

Cred!

Ja, det er bra innimellom. Men det skjærer jo i hjertet å levere fra meg en bil som kunne blitt enda bedre. Men man må jo begrense seg litt.

Etter denne jobben må det vel være greit å få solgt denne børsa:)?

Hadde samme farge på lik bil, og synes fortsatt disse er meget fine. Begynner nesten å angre på at vi kvittet oss med den nå..

Blankt ble det!

Blingset jeg eller var det kun utvendig jobb?

Fin poleringsjobb fra Askim Bilpleiesenter forresten:)! (de etablerte altså..)

Nå er det vel noe som heter Askim Bilpleiesenter, og jeg vet ikke om Passaten har vært hos dem. Men et etablert firma som har vært i Askim i flere år har den visstnok vært hos.

Det var kun utvendig jobb ja. Eier ville selv ta innvendig. Takk for tilbakemelding.

Pent!! :)

Du får sende noen ned til meg hvis det blir for mye for deg;)

Takk for det. Og du kan sende noen andre veien om du ikke har tid selv :-)

Flott jobb, Roger. Cred. :)

Takk for det!

Passaten ble veldig klar for salg nå. Kjemebra jobb nok en gang fra Askim!

Takk.

Kanonløft på kort tid! :thumbup:

Den ble kanskje ikke så værst..... Takk, takk.

Nice :)

Thank you!

flott resultat,cred :)

Takk for det.

Swissvax Certified Detailer

Certified Bigfoot System Secialist
Modesta Installer
CarPro Certified Installer

 

Min blogg
Mine produkter

Solmyr AutoDetailings samlede verker.

 

 

Besøk og lik gjerne Solmyr AutoDetailing på Facebook.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bilmagikeren

Jeg bare satset på et litt generelt firmanavn, og absolutt ikke meningen å henge ut noen:)!

Bare så ingen oppfatter det slik:)

Min bilpleielogg

 

Bilmagikeren 

 

https://www.facebook.com/pages/Bilmagikeren/577147932314148     Kikk gjerne innom å se om du vil:)

 

Swissvax certified detailer

 

Scandicshine autorisert detailer

Scholl Consepts certified detailer

Mitchell and King approved detailer

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Karmann63

Ble jo knallbra dette! Bra jobba!

Siden denne bilen skal selges regner jeg med han har kjøpt en annen bil. Du får advare han mot den jallasjappa han har brukt før ;)

1967 Ford Mustang

1999 Chevrolet Blazer

2003 Chevrolet Tahoe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

rogersolmyr

Jeg bare satset på et litt generelt firmanavn, og absolutt ikke meningen å henge ut noen:)!

Bare så ingen oppfatter det slik:)

Jeg oppfattet det absolutt ikke slik heller, bare litt morsomt ^_^

Hjalp nok dette på salget, kjekt med sånne "kjappe" jobber. Cred.

Vi får håpe salget går greit. Takk.

Ble jo knallbra dette! Bra jobba!

Siden denne bilen skal selges regner jeg med han har kjøpt en annen bil. Du får advare han mot den jallasjappa han har brukt før ;)

Takk for det. Håper han kommer til naboen neste gang også.

Solid oppfriskning, godt jobbet! :) Morsom tekst ved innledningen av S&S`n, dro godt på smilebåndet ;)

Hyggelig at du likte det.

Swissvax Certified Detailer

Certified Bigfoot System Secialist
Modesta Installer
CarPro Certified Installer

 

Min blogg
Mine produkter

Solmyr AutoDetailings samlede verker.

 

 

Besøk og lik gjerne Solmyr AutoDetailing på Facebook.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Willy Wonka

Synes dette ble veldig bra jeg. Takk for fin S&S :)

Det er veldig ålreit å slippe å scrolle seg gjennom 20 bilder av PTGen uten en gang å se hvilke panel som måles. Deilig med bare oversiktstegning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

rogersolmyr

Synes dette ble veldig bra jeg. Takk for fin S&S :)

Det er veldig ålreit å slippe å scrolle seg gjennom 20 bilder av PTGen uten en gang å se hvilke panel som måles. Deilig med bare oversiktstegning :)

Takk for det. Flott tegning ikke sant! Tror jeg skal bli bildesigner i mitt neste liv.

Grønn bil-> herlig resultat -> grønn knapp ;)

Tusen takk!

Swissvax Certified Detailer

Certified Bigfoot System Secialist
Modesta Installer
CarPro Certified Installer

 

Min blogg
Mine produkter

Solmyr AutoDetailings samlede verker.

 

 

Besøk og lik gjerne Solmyr AutoDetailing på Facebook.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...