Gå til innhold
GlennN

Trenger litt hjelp før min 1.gang

Recommended Posts

GlennN    17
GlennN

Jeg vet det finnes flere tråder angående dette bare på side 1, men det gir meg ikke de svarene jeg vil ha.

Jeg ble bitt av basillen da jeg kun var en liten tur innom DCN før ferien, egentlig på litt feil tidspunkt siden jeg blir student til høsten, og har da ikke like mye penger. Men jeg gikk ihvertfall til innkjøp av en DA-maskin fra biltema, oransje sonax pads fra clas ohlson, Meguiars deep crystal serien(lakkrens, polish, wax), clay-kit, samt noen påførings pads og mikrofiberkluter. Jeg satser også på å få tak i Prickbort og Surfex HD for vask før arbeidet begynner.

Mitt spørsmål er egentlig angående pads. Hvilke pads skal jeg bruke på lakkrens, polering og vox? Kan jeg bruke samme type pads på alle 3 stegene(selvfølgelig 3 forskjellige sett, men samme "hardhet")?

Og hvor lenge skal jeg kjøre på med hvert steg, tar vel panel for panel?

Jeg vil gjerne vite mest mulig før jeg starter den første gangen. Læringskurven har vært bratt fra den dagen jeg meldte meg inn på DCN forumet, og jeg tar til meg all kunnskap jeg kan få. Jeg starter i det små, så får heller de dyrere redskapene og produktene komme etter som kunnskapen kommer.

Endret av GlennN

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN    5 295
ØHN

Til Deep Crystal serien bør du bruke myk fin poleringspute. Den serien er ment som en kjemisk rens av lakken og beskyttelse. Den inneholder ingen slipemidler, så du får ikke full uttelling for maskinen din. Det har liten hensikt å kjøre grove puter på slike produkter. Du risikerer bare at putene lager merker i lakken og Deep Crystal serien klarer ikke å rydde opp i det, selv om det virker slik de første ukene fordi produktene skjuler litt av hva som har skjedd med lakkoverflaten frem til produktene vaskes av.

Generelt kan en dele inn poleringsputer i tre hovedgrupper; grov, medium og fin. På samme måte kan en dele inn polisher i grov, medium og fin.

Det finnes medium polisher med slipemidler som kan brukes med alle de tre grovhetene poleringspute. Slik får en ulik slipende effekt på lakken med en enkelt polish og ulike puter. Meguiar's Ultimate Compound er en slik slipende polish. Med en slik får du permanent fjernet riper i lakken og blank frisk lakk.

Sonax er fine saker, så bruk gjerne de. Vil du utvide poleringsputesamlingen i forbindelse med at du skaffer deg slipende polish, er Cyclo poleringsputer rimelige, av svært god holdbar kvalitet og finnes i ulike grovheter.

http://www.blankbil.no/products/2-pack-cyclo-4-premium-white-foam-pad

http://www.blankbil.no/products/2-pack-cyclo-4-premium-green-foam-pad

http://www.blankbil.no/products/2-pack-cyclo-4-premium-orange-foam-pad

http://www.blankbil.no/products/2-pack-cyclo-4-premium-yellow-foam-pad

Lykke til! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×