Gå til innhold

Nybegynner S&S BMW E39 2.5


Mantis

Recommended Posts

Mantis

logo_BMW_large.png

BMW E39 SEDAN
Nybegynner

Jepp, som topic og overskriften sier, så er dette fra en nybegynner. Den omfatter ikke like mye som de fleste S&S-topicene her inne og det kan vel knapt kalles detailing for de fleste av dere :P Dette er vel egentlig mine første litt mer omfattende langt i fra omfattende for de fleste jobb. Tråden omhandler kun utvendig behandling. Er her inne for å lære og plukker opp alle tips jeg kan få underveis. Ser i ettertid at produktbilder og prosessbildet kunne vært bedre, men jeg prøver meg likevell på en aldri så liten tråd.
_____________________________________

Som den ekte BMW-entusiast jeg er, så hadde jeg lenge gledet meg til det årlige 1. mai treffet som arrangeres av BMW CCN Møre & Romsdal. I den forbindelse måtte bilen min shines litt opp, selv om den ikke så så aller værst ut i forkant av dette treffet. Kom litt sent i gang og satte vel ikke i gang før ute i kveldstimene kvelden før treffet.


Som de fleste sikkert har merket, så har ikke dette her vært den mildeste våren. Tipper naboene så passe dumt på meg ut av stuevinduene sine når jeg sto i snøkaos og vasket bil :lol: Heldigvis ikke så kaldt at vann frøs.

img2259s.jpg

img2265rw.jpg

img2273yw.jpg
Spyler først av snø med denne lille saken her.

img2274jd.jpg
Ikke så alt for skitten bil, men er det BMW-treff må det shines opp!

img2277ct.jpg
Begynner med å avfette bilen med SONAX power avfetting. Lar dette få virke i noen minutter.

img2280dz.jpg
I mellomtiden sprayer jeg felgene inn med SONAX felgrens. (Felgene er tidligere plastikdipet, og restene i bolthull osv er et hælvette å få vekk. Kombinert med flassing av klarlakk og mitt forsøk på å redde med pensel og lakk. Ikke verdens fineste felg)

img2281wr.jpg
Venter på at felgrensen skal bli lilla og fin, men her skjer det lite :huh: Skjønner ikke stort og lurer på om det er produktfeil eller hva som skjer. Titter på flaska en gang til og oppdager at jeg har kjøpt 2 forskjellige flasker med SONAX avfetting! Plukka feil på butikken.. haha.

img2282x.jpg
Butikker er stengt, så forsøker å gjøre det beste ut av det med en Thurtle felgbørste. Spyler så av med et akseptabelt resultat.

img2284nk.jpg
Tid for berøringsvask. Meguiars Wash & Wax shampoo kombinert i gritguardbøtte med microfiber vaskehanske.

img2288qh.jpg
Lukter godt og skummer greit.

img2290ea.jpg

img2292hg.jpg

img2295ao.jpg
Ferdig avspylt og klar for tørk. Heldigvis har snøværet gitt seg og det er blitt noen grader varmere i lufta. Bestemmer meg derfor for å tørke bilen ute under åpen himmel, siden garasja til fattern er noe trang for bilpleie.

img2299yv.jpg
Bruker microfiber håndduk fra bilxtra til tørk.

img2305b.jpg
Mista selvfølgelig den gule håndduken i bakken, så da bruker jeg min andre håndduk som er fra P&R sin vaskepakke (fikk den sammen med gritbøtta)

img2308yb.jpg
Rygger den så inn i garasjen klar for polering.

Så kommer det amatøriske. Glemte å ta bilder av poleringsprosessen. Begynte allerede her å bli litt ut på kvelden og jeg stressa litt for at det ikke skulle ta hele natta. Er ikke så drillet enda, så ting tar litt tid :D Uansett så ble bilen polert for hånd med en poleringssvamp av ukjent merke og Auto Glym Ultra Deep Shine beregnet på mørk lakk. Har ikke maskin tilgjengelig hjemme, så det ble for hånd.
img2252si.jpg

img2314u.jpg
Hopper rett til waxing. CG sin XXX Hard core wax. Sies å være en bra wax selv om den koster relativt lite.

img2324mt.jpg
Spillelista er på og jeg er klar for wax-prosess.

img2325vm.jpg
Påfører i rette tynne lag med Thurtle påføringspad. Har tidligere fått bemerkelse for å kline på med for tykke lag med wax. Er dette en grei mengde?

img2320d.jpg
En del steinsprut og ulumskheter på panser.

img2330tm.jpg
Ganske dårlig takbelysning i garasja, så måtte rigge til med fatterns lykaster av beste sort. Lyset funka knall og gjorde at jeg enkelt kunne se waxen. Lar voksen få herde i rundt 2 timer.

img2334gl.jpg
Vell ute igjen i garasjen er det tid for å polere av voksen. Bruker auto glym`s mf til dette. Her ser man også tydelig steinsprut på panser.

img2336ca.jpg

img2338x.jpg
Oppdager så denne saken her i lakken (sammen med litt swirls her og der) Er det ikke dette man kaller en "Tail pig" ?

img2340n.jpg

img2343n.jpg
Ferdig vokset :D

img2345kp.jpg
Eksosen måtte også få sin del av oppmerksomheten. Har monter duplex doble potter bak. Går på med autosol metal polish og thurtle pad til dette.

img2348uo.jpg
Godkjent?

img2352w.jpg
Støtlister og utvendig plastikkdetaljer for påført Auto Glym Bumper & Trim Gel.

img2353wq.jpg
Obs litt mye. Bruker engangs mf-kluter til påføring. Oppfatter i ettertid ikke denne for å ha særlig god holdbarhet. Støtlistene er i skrivende stund begynt å falme en del av igjen. Aner ikke hvor lenge det er vanlig at slike plastmettere holder plasten friske men.

img2355eg.jpg

img2358nw.jpg
Dekksider får en runde med Meguiars tiregel. Etter tips fra en kar på youtube (husker ikke navnet i farta, men kjent navn i detailingverden. "Top 10 detailing mistakes") skal vist ikke denne tiltrekke seg like mye støv som spray vil gjøre. Igjen Thurtle pad til påføring.

img2359v.jpg

img2360fi.jpg

img2364kr.jpg

img2368m.jpg
Anså meg her som ferdig sålangt som mine produkter og kunnskaper strekker seg. På tide å komme seg i seng :ph34r:

img2373f.jpg
Var mer opptatt av alle andre biler som var mye mer flotte å se på enn min egen, så det ble kun dette kjedelige bildet av min egen under treffet.

img2572jq.jpg
Stoppet dog i sentrum av Ålesund for noen bilder.

img2569aj.jpg


Det var alt for meg i denne omgangen.

Endret av Mantis
  • DCN Poeng 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

vag1990

Flott SS til å være første gang.

Men etter det jeg ser så bruker du kanskje litt mye voks nå også(?), ellers så bruker jeg kanskje litt lite?

Legger ved to linker av min siste voks-legging..
Med voks!
Etter voks!

Uansett, cred gitt :)

Endret av vag1990
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Xanderion

Flott SS til å være første gang.

Men etter det jeg ser så bruker du kanskje litt mye voks nå også(?), ellers så bruker jeg kanskje litt lite?

Legger ved to linker av min siste voks-legging..

Med voks!

Etter voks!

Uansett, cred gitt

Flott SS til å være første gang.

Men etter det jeg ser så bruker du kanskje litt mye voks nå også(?), ellers så bruker jeg kanskje litt lite?

Legger ved to linker av min siste voks-legging..

Med voks!

Etter voks!

Uansett, cred gitt

Flott SS til å være første gang.

Men etter det jeg ser så bruker du kanskje litt mye voks nå også(?), ellers så bruker jeg kanskje litt lite?

Legger ved to linker av min siste voks-legging..

Med voks!

Etter voks!

Uansett, cred gitt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmsilset

Voksen trenger ikke være synelig.På mange vokser kjenner du når det begynner å bli nok på lakken.Cred for bra første show and shine! Mange spesielle produkter.Den felgbørsta er ikke brukbar synes jeg ;)Hadde sånn selv da jeg starta.

Hobby detailer som ofte har med bileiere på jobbene :)

10 timers detail som nybegynner.
Facebook-hmsilset-bilpleie

Twitter-@fastdetail

Lenke til kommentar
Del på andre sider

shiznit

En fin første s&s dette :)

Jeg syns bilen ble blank og fin selv uten maskin. Vanskelig å bedømme utifra bilder, men det ser ut som om du fremdeles kan legge voksen enda litt tynnere. Neste steg må være maskin og litt mer "proffe" produkter, så vil du virkelig se forskjell :) Cred gitt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mantis

Takk for svar folkens.
Angående felgbørsten var den ikke noe god nei. Var eneste alterneativ på bilXtra her borsett fra børster i mf og de så ikke ut som de kunne vare særlig lenge.
Angående voks var belysningen stedvis svært dårlig og vanskelig med skygger med en lyskaster man må drive å flytte rundt på og holde med ene hånden hele tiden. Neste gang blir det nok voksing i dagslys.

Tenkte å invistere i startpakken til Parts & Retards. Denne er vel med en helt grei DA maskin hvor det medfølger scholl S3, S17 og S40 produkter samt scholl gul og oransje pad :)

Fant foresten dette i garasjen på en hylle
img2272ii.jpg
Fattern har handla seg ny-brukt BMW for en stund siden og ser ut til å ha fulgt mine råd om å hive gamle thurlesvamper og bytte ut 10-litersbøtta fra europris med grituguard :lol: Ante ikke at han hadde dette stående i garasjen. Imponert.

Endret av Mantis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slenger meg på og mener også at du kunne ha spart litt på voksen, men det største problemet med å være raus med voksen er at f.eks Meguiars #16 og Autoglym HD Wax er et lite helvete å få av lakken igjen hvis man har lagt for tykt.

Utover det så sløser man jo bort voks som bare går i kluten og som du kunne spart til en annen runde. Jeg synes ikke alltid det er så lett å se hvor mye voks jeg bruker jeg heller, blir mye å bøye seg og se på lakken i forskjellige vinkler underveis.

Forøvrig kaller jeg prosessen etter at voksen er fjernet for herding. Når voksen er lagt på så skal den bare størkne litt før avtørkning (haze, kaller det de på engelsk, produktet slører/tåker seg på overflate) og denne tida er jo forskjellig fra voks til voks (og alt etter som hvor tykt du har lagt på ;) ), men som regel har du ventet lenge nok når du kan trekke fingertuppen gjennom vokslaget og se at det blir tørt under (istedet for fettete).

Herdetid er også forskjellig fra produkt til produkt, dette er tida fra bilen ser blank ut igjen til du kan begynne å kaste snø og is på den igjen uten å ødelegge varigheten. Herding bør altså skje i en garasje med minst 15 plussgrader.

Autoglym Bumper Shine (eller care eller hva det heter) er vel ikke så godt kjent for varighet. Brukte en slik på Yarisen helt i starten da jeg vanket her, hadde selvfølgelig en gammel flaske stående jeg måtte teste. På Yarisen var det sorte beskyttelseslister midt på døra, og ved første regnskyll hadde jeg fettete striper nedover resten av bilen.. gammel flaske som fikk pensjonere seg etter den oppdagelsen.

Og (mye gnæg her nå, men det er i beste mening :) ) så håper jeg du tørket over gummien skikkelig før du kjørte ut, er litt redd for sprut fra overskudd og at støv fester seg i det som ser vått ut. Jeg har MG tiregel selv (digg lukt!), og jeg påfører med svamp, lar det stå og trekke inn litt, tørker over (gjerne to ganger med litt mellomrom).

Ellers godt beskrevet og bilder av det meste. Venter på maskinpolering B)

...o.O... småbarnsmor ...o.O...

 

'13 BMW F31 316d og en  '00 BMW E46 323Ci 
x12 Volvo V50 D2, rød (612) - solgt etter 49.365km
x05 BMW E87 118i, sparkling graphite - solgt etter 47.331km
x87 BMW E30 325ix, "sort" (lachsilber originalt) - solgt etter tur/retur Gol
x07 Toyota Avensis stv 2.0 D-4D, blå metallic - solgt etter 5950km
x01 Toyota Yaris 1.0 VVT-i, sort metallic - solgt etter 143.348km
- mangler fremdeles en søt sportsbil
Loggen. S&S: V50, E61, 340R, 996, A3, Mazda2, X5, Lotus Europa, E87, Golf Stv, V70

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mantis

Igjen takk for svar og at dere synes bilen min er fin :D

Akkurat det med fjerning av voksen merket jeg ikke var like enkelt der hvor jeg hadde påført litt for tykke lag. Nå vet jeg ikke om det er CG XXX som er problemet eller om det er som du sier at voks er vanskelig å fjerne generelt når det blir påført for tykt. Den bumper care skal få noen sjanser til og vil nok ikke bli pensjonert med det første, men etter hva jeg kan se på bilen nå så holder ikke listene seg veldig pene lenge.

Et spørsmål; når bilen nå er vokset, hvordan anbefaler dere da å vaske den i tiden etterpå? Avfetting vil jo fjerne voksen og det er jo litt synd tris leit. Berøringsvask etter kun avspyling ser jeg på som risikabelt mtp vaskestriper.

Endret av Mantis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
ØHN

Et spørsmål; når bilen nå er vokset, hvordan anbefaler dere da å vaske den i tiden etterpå? Avfetting vil jo fjerne voksen og det er jo litt synd tris leit. Berøringsvask etter kun avspyling ser jeg på som risikabelt mtp vaskestriper.

Bilt-Hamber SurfexHD blandet 1:20 med vann påføres med lavtrykks-pumpekanne. La det stå 3-5 minutter avhengig av når det begynner å tørke. Spyl av med høytrykk.

Nå kan du ta berøringsvask.

Etter hvert som tiden går vil du kjenne nupper i lakken når du vasker. Da planlegger du Prickbort på tørr bil før Surfex, neste gang du vasker.

Når vannet ligger flatt på lakken etter berøringsvask, er det på tide med et nytt lag voks. ;)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra writeup og fin bil.

Hvis du vil ha en plastfornyer (matter) som holder lenge så anbefaler jeg at du kjøper Owatrol Polytrol, den holder leeeenge. La det selv på min bil i sommer, og plasten er nesten like mørk og fin i dag. Polytrolen kan kjøpes hos Bilnerden.no :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lysholm

Jeg kjører både Prickbort og Surfex 1:20/1:30, samt håndvask hver gang på vokset bil. Voksen holder seg godt over tid med dette.

Har Collinite på X3én og C1én som har ligget i over 6 måneder med fortsatt virkning med denne vaskeprosedyren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
challenger

Flott stell av bilen og den skjemte seg i hvert fall ikke ut på treffdagen! Du er nok i rauseste laget med voks enda, jeg som er opprinnelig vestlending vet da at man sparer der man kan ;)

Livet er for kort til å kjøre kjedelige biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...