Gå til innhold
Øivind S

Motorvask på Range Rover

Recommended Posts

Øivind S

Jeg har kjøpt meg en 2004 Range Rover TD6. (BMW motor). Motoren ser helt for j.... ut. Mitt spørsmål er om jeg kan ta vanlig motorvask på denne uten å få en haug med feilmeldinger? En jeg kjenner sa at han turte ikke å vaske motoren i sin i frykt for at ting kunne gå galt. Men jeg klarer ikke å kjøre med motor som er møkkete.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hgnubel

Men jeg klarer ikke å kjøre med motor som er møkkete.

Elsker slike holdninger :)

Erfaring med motorvask på den bilen med den motoren har jeg ikke, bare så det er presisert, men:

Jeg ville gjort slik jeg alltid gjør med motorvask: Akseptere at det kanskje ikke blir 100% rent rundt og inni eventuelle sikringsbokser, coiler, dynamo, eventuelt fordelerlokk på eldre biler (dekke til om nødvendig og eventuelt gå kjapt over med MF fuktet med såpevann etterpå), og kjøre på med ditt foretrukne motorvaskemiddel og børste. Skylle forsiktig ovenfra og ned med enten rennende vann fra hageslange uten munnstykke, eller lavtrykkskanne, og starte motoren med en gang og la den gå på tomgang noen minutter som tørkehjelp.

Hvis det forårsaker en haug med feilmeldinger så er det min ydmyke mening at bilen er for skjør for norsk klima :(

Den skrekken mange tydeligvis har for motorvask tror jeg kan komme av overivrighet med å spyle med høytrykk på følsom elektronikk, eller spyle nedenfra og opp (f.eks. opp gjennom dreneringshull for luftfilterboks, under deksler som skal beskytte injectorer, tenn/glødeplugger, etc), og å ikke la motoren tørke litt på egenhånd slik at vann som eventuelt kommer dit det ikke skal kan få fordampe i fred før motoren belastes.

Så kan man naturligvis ta forhåndsregler på utsatte elektronikk-kontakter og kjøre en runde med kontaktrens for så å fylle hele kontakten med lavtemperaturfett (Biltema sitt funker helt topp) før den kobles på igjen. Da blir kontakten dramatisk mye bedre beskyttet mot fukt og oksidering i mange år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×