Gå til innhold
bjovas

Waze - trafikkapp

Recommended Posts

bjovas    7
bjovas

Har brukt trafikkflyt.no en del for å se på de trafikale forholdene til og fra jobb, men hin dagen ramlet jeg over en app som er smått genial, som baserer seg på at folk logger seg inn og har på gps på mobilen sin mens de kjører, og så gir dette til sammen et bilde av trafikken.

Man kan også enkelt legge inn meldinger om trafikkulykker og annet som kan skape forsinkelser, pluss bensinpriser. Det finnes også en poengsystem slik at man får kred for å mate inn informasjon i systemet.

http://world.waze.com/

(Håper det ikke finnes tråd allerede, prøvde å søke. Og for ordens skyld, jeg er ikke på noen måte affiliert med dette produktet, syntes bare det var litt stilig.)

Endret av bjovas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
EspenL    60
EspenL

Dette så jo lovende ut. Skal jaggu teste det en stund. Dessverre er slike ting helt avhengig av aktive brukere, noe vi har ca. én av i hele Bergen etter min høyst overfladiske ukvalifiserte gjetning. Siste bensinpris i mitt nærområde er 9 dager gammel :P

Men hey, noen må jo være først også :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Nafstad    39
Kristian Nafstad

Jeg kom over Waze for en god stund siden, og er veldig fornøyd med den. Det jeg synes er negativt er at den bruker litt tid på å starte opp. Er det veier som ikke eksisterer kan du "bygge vei", og få denne godkjent.

Det er en del sjåfører som bruker denne, og det ser man tydelig på statistikken. Man får jo "premier" på brukeren sin hvis man kjører mye. Man kan takke brukere, og Waze er sosialt, alt etter hva man gjør det til selvfølgelig.

Anbefaler folk å teste den. Synes den er veldig grei i Oslo ihvertfall, når jeg pendlet til og fra med buss.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
bjovas    7
bjovas

Espen, jeg kjørte etter en kar ned til vestkanten på fredag, og ikke så lenge etter oss kom det en til igjen. Så noen brukere er det her ute i Bergen vest faktisk, da antar jeg at det finnes en del i resten av byen og. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
bayersk-mach-werk    70
bayersk-mach-werk

waze er genialt, kjørte meg litt bort inni byen her om dagen og da var det bare å slå opp waze når det blei rødt lys i ett lyskryss og taste hjem så rulla vi hjemover og den fortsatte og oppdatere meg på eventuelle køer og crasher på veien hjem.

super gps til mobil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Freebird    16
Freebird

Når det gjelder Bergen og Waze har jeg del-ansvar for kartene i Åsane og nordover så dersom det er noe som skulle vært endret er det bare å ta kontakt. Jeg har desverre selv vært svært lite aktiv det siste året da jeg har brukt mer og mer Google Maps og Apple Maps.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
bjovas    7
bjovas

Google har visst fått noe lignende på google maps i det siste, fungerer det på samme måten?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Orko    0
Orko

Har brukt waze i snart to år nå, og redigerer kartet ukentlig (er Area Manager for Møre og Romsdal)

Har dere problemer med kartet eller har andre spørsmål kan dere gå til den norske delen av waze-forumet: http://world.waze.com/forum/viewforum.php?f=54

Hvis lokal-området ditt er mangelfullt, kan det skyldes at satelitt-bildene/flyfotoene vi bruker som underlag i kart-editoren er dårlig. Da trenger vi enda mer hjelp fra brukerne til å kjøre gps-spor og legge inn feilmeldinger, slik at vi kan opprette veiene riktig.

Det bør nevnes at Waze opprinnelig var ment som en pendler-app for kø-varsling, og ikke var tenkt som en fullverdig navigasjons-verktøy. Derfor er Waze forløpig best i store byer hvor brukerbasen er størst og veinettet fullstendig "utbygd". Men siden jeg startet har den gjort store fremskritt også som en navigasjonsverktøy (for to år siden var f.eks. lengste rute man kunne plotte inn på bare 200km, den er nå økt til +1000km). Og det virker som om de har byttet fokus til å bli ett fullverdig alternativ. Det har f.eks. i det siste blitt lagt til flere og flere funksjoner (bl.a. bensinspriser nå på nyåret).

Og når det gjelder Googles navigasjonsapp. er den basert på historiske data for kø, mens Waze er basert på faktiske kødannelser i sanntid (dessto flere brukere, dessto mer nøyaktig).

Også grisegrendte strøk kan ha god nytte av Waze, selv om kødannelser er ett ukjent fenomen der, for brukerne kan varsle hverandre om ulykker, ting i veien, politi-kontroller, osv. Alt i sanntid selvsagt.

Det er bare å laste ned og prøve:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&hl=no

Apple: https://itunes.apple.com/us/app/waze-social-gps-traffic-gas/id323229106?mt=8

Endret av Orko

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Babelfisken    14
Babelfisken

Går også god for Waze og den kan bare bli bedre jo fler som bruker den. Bruker den daglig til å varsle om ulykker, køer og kontroller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dr_S    129
Dr_S

Hadde Waze for 1 år siden, men siden den er avhengig av 3G hele tiden, droppa jeg å bruke den og gikk over til Tom Tom. Dere som bruker den daglig, hva ligger dere på i datamengde bruk?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×