Gå til innhold

S&S Mitsubishi Galant 2001 - sommerprosjekt


Simen

Recommended Posts

S&S Mitsubishi Galant G8

IMG_3751-1.jpg

God kveld godtfolk! Da fikk jeg endelig somla meg til å skrive en S&S igjen. Dette blir en annerledes S&S fra meg, med et helt annet innhold. I starten av juni begynte et heller langstrukket prosjekt på bilen min. Begynte det hele med en grundig vask, samt clay. Så ble bilen plukket fra hverandre. Jeg brukte cirka en helg på dette.

IMG_8550.jpg

IMG_8553.jpg

IMG_8574.jpg

IMG_8566.jpg

IMG_8558.jpg

IMG_8560.jpg

IMG_8575.jpg

IMG_8545.jpg

IMG_8578.jpg

IMG_8542.jpg

IMG_8554.jpg

IMG_8559.jpg

Delene fikk et eget rom til lagring...

IMG_8585.jpg

IMG_8591.jpg

IMG_8589.jpg

IMG_8593.jpg

IMG_8595.jpg

Kjøpte inn ny pyntelist til bakluka og bremselys til spoileren. Kjøpte også etterhvert ny grill, blinklys og diverse andre ting...

IMG_8602.jpg

IMG_8604.jpg

IMG_8615.jpg

IMG_8616.jpg

IMG_8617.jpg

Så ble bilen etterhvert hentet på henger.

IMG_8584.jpg

IMG_8581.jpg

Klart for hellakkering, rett og slett! Noen dager senere dro jeg opp til lakkereren og demonterte front- og bakfanger, samt innerskjermene på bilen min:

IMG_1456.jpg

Hadde også sett på maaange fargeeksempler, og valget falt tilslutt på Honda's Crystal Black med en liten tvist. Vi testa med litt ekstra silver metallic, og speilene ble testobjekt for farge. Fargen var spot on, jeg falt pladask for denne svartfargen. Fantastisk pene flakes...

IMG_1404.jpg

IMG_1403.jpg

Dette prosjektet tok tid, men mot slutten av juni hadde det blitt gjort en del. Dro innom og så at den nye døra var på, og han hadde fått lakkért den på innsiden (jeg ble rygget på tidligere denne våren, og skadene på førerdøra var så omfattende at jeg måtte skaffe en ny dør).

IMG_1462.jpg

IMG_1468.jpg

IMG_1469.jpg

Dette var for å matche lakken som er på innsiden ellers også, den nye lakken var kun beregnet til utsiden. Grunnarbeidet ellers var også påbegynt...

IMG_1464.jpg

IMG_1458-1.jpg

IMG_1459-1.jpg

Så fant vi etterhvert ut at hjulbuene var råtne, eller hvertfall den ene - men den andre begynte også å bli dårlig - så nye ble bestilt. Måtte skjære av de gamle og sveise på nye, og dette kostet ekstra tid og penger men måtte gjøres. Her er de nye hjulbuene sveist, og limt:

IMG_2235.jpg

IMG_2237.jpg

Dagene gikk, og i starten av juli var jeg innom og så litt på bilen igjen. Var inni lakkboksen og knipsa noen bilder. Nå var all rust og alle bulker ferdigbehandlet, og områdene rundt hadde fått grunning:

IMG_5856.jpg

IMG_5858.jpg

IMG_5860.jpg

Vi ble også enige om å tette hullene etter lyktespylerne, for å få et mer rent utseende i fronten. Det ble brukt to-komponent lim, dette limet var det eneste som virkelig holdt i slike hull mente lakkereren. Stoler på det.

IMG_5854.jpg

I midten av juli fikk jeg endelig bilen min tilbake, og jeg likte det jeg så.

IMG_3087.jpg

IMG_3089.jpg

Monterte front og bakfanger selv. Frontfangeren så strøken ut, og kunne ikke se noen feil i lakken der lyktespylerne hadde vært heller...

IMG_3098.jpg

IMG_3102.jpg

Vinduskarmer og dørhåndtak ble også lakkért, og jeg ble meget fornøyd med dette...

IMG_3096.jpg

IMG_3091.jpg

Jeg brukte laaang tid på å få alt skikkelig på plass igjen, så måtte bruke konebilen til jobb en ganske lang periode.

IMG_3238.jpg

IMG_3245.jpg

IMG_3249.jpg

Hadde egentlig tenkt til å vente til lakken slutter å beade av seg selv før jeg la ut S&S, for skal korrigere lakken for litt kjørespor og legge Crystal Rock når den tid kommer, men det ser ut til å ta sin tid, så... Her er ferdigbildene av min nylakkerte Galant.

IMG_3790-1.jpg

IMG_3775-1.jpg

IMG_3779.jpg

IMG_3805-1.jpg

IMG_3773-1.jpg

IMG_3770-1.jpg

IMG_3836-1.jpg

IMG_3830.jpg

IMG_3823.jpg

IMG_3751-1.jpg

IMG_3759-1.jpg

IMG_3802.jpg

IMG_3757.jpg

IMG_3753.jpg

IMG_3745.jpg

IMG_3788.jpg

IMG_3744.jpg

Så nå har jeg blitt kvitt all rust og alle bulker. Veldig fornøyd med jobben lakkereren gjorde på bilen min, spesielt mtp. den heftige bulken som var på bakluka, knekken i panseret, rusten i hjulbuene, og de lakkerte vinduskarmene og dørhåndtakene + mye andre lakkskader.

Takk for titten og på gjensyn (legger ut en ny S&S når lakken er klar for voks, da skal jeg også ta en grundig runde på interiør)!

  • DCN Poeng 24
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av de bedre lakkeringen jeg har sett på lenge nå! Strøken bil du har fått deg!

BMW F30 320D 2012 M-Sport

Vw Passat 2.0 TDI 2009 R-line

Vw Passat 1.9 TDI 2006 Highline

Seat Toledo 1.6 SR 2000

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bilmagikeren

Gjennoført dette simen:) Kul bil, selv om den er noen år gammel. Og den er vel klar for et nytt langt liv nå? Skal du bruke den på vinter el?

Min bilpleielogg

 

Bilmagikeren 

 

https://www.facebook.com/pages/Bilmagikeren/577147932314148     Kikk gjerne innom å se om du vil:)

 

Swissvax certified detailer

 

Scandicshine autorisert detailer

Scholl Consepts certified detailer

Mitchell and King approved detailer

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Ble pent dette her :thumbup: Er du skikkelig villmann, så våtsliper du hele bilen og får deg et rullende speil. Tipper det hadde blitt griselekkert med den fargen :)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bayersk-mach-werk

her går det fra å se rimelig strøkent ut til å bli helt syyykt. virkelig en nøye kar du :shocking2: må si etter at jeg så galanten din her inne på detailers så har det faktisk gjort så jeg gjerne kunne tenkt meg det selv, bilen har jo noen utrolig pene former, for ikke å snakke om den sinna fronten virkelig en bil jeg må ha oversett langs veiene.

eneste som er minuset med nylakka og så strøken bil som du har skaffe deg nå det må jo være da du får små riper, en kompis eller bekjent er uheldig og kommer borti, eller som folk flest ser med finga og ikke øya på lakken din. kommer jo til å bli mega nedtur hver gang noe sånt skjer, men det må man ikke tenke på ^_^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk! Ikke så mange som er villig til å koste på hellakkering for å få en pen bil strøken :) Nå må det jo være en av norges peneste vil jeg tro! :)

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble pent dette her :thumbup: Er du skikkelig villmann, så våtsliper du hele bilen og får deg et rullende speil. Tipper det hadde blitt griselekkert med den fargen :)

Jeg tror ikke han tør...:P

Nei, alvorlig talt - dette må være landets mest strøkne Galant!! Gleder meg til å ta denne i øyesyn en gang det passer slik :)

Vasker bil for terapiens skyld!

[ ] Ford Mondeo 2.0TDCi Titanium S '10-mod.
[X] Ford Focus ST170 '03-mod.
[X] Seat Leon 1.6 Sport '02-mod.
[X] Opel Kadett E 1.6i cab. '89-mod

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker faktisk at det var en innom på club honda og prata om den farge. Visste ikkje at det var du!

Når en detailer er fornøgd med lakkeringa, ja, då er må det vere strøkent resultat!

Lov å spørre kva du måtte betale for lakkeringa?

Golf VI bluemotion 11'
Honda Civic 97' VTiR

Lenke til kommentar
Del på andre sider

_Makki_

Her kan man faktisk sitere mange finn.no bilannonser. Bilen ser bedre ut i virkeligheten enn på bildene :)

Helt klart den fineste Galanten jeg har noen gang sett! Strøkent :P

Makki's CarSPA

Koch-Chemie®: Excellence for Experts

Colourlock®: Get the best out of your leather!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rett og slett Strøkent Simen! Lakken ble utrolig bra! :thumbs: Flott bil du har! ;)

Takk for det Rune. All ære til lakkereren som gjorde en god jobb på bilen. :)

Knallbra, nydelig farge.

Denne bilen får jaggu ett bra liv hos deg.. :)

Takk. Meget fornøyd med fargen selv, tar seg godt ut i sola. Synd det ikke var 100% sol på ferdigbildene (litt 'disig'j men man får jo et visst inntrykk.

En av de bedre lakkeringen jeg har sett på lenge nå! Strøken bil du har fått deg!

Mhm, var flink han som gjorde det. Tror han vant NM i en lakkeringskonk noen år tilbake. Deilig å ha strøken bil, og gjør ALT jeg kan for å holde den slik. :)

Ser veldig bra ut. Nå mangler bare noen gromme felger ;)

Takker. Jepp, de som er på nå blir vinterfelger nå, så blir det nye 18" eller 19" til våren. ;)

Gjennoført dette simen:) Kul bil, selv om den er noen år gammel. Og den er vel klar for et nytt langt liv nå? Skal du bruke den på vinter el?

Klar for det ja. Er veldig fristende å ikke bruke den i vinter ja.. Om madammen fortsatt er arbeidsledig til vinteren så skal jeg nok bruke hennes bil denne vinteren.. Og om jeg har råd til en billig vinterbil til neste vinter så slipper jeg jo greit unna. :D

Ble pent dette her :thumbup: Er du skikkelig villmann, så våtsliper du hele bilen og får deg et rullende speil. Tipper det hadde blitt griselekkert med den fargen :)

Hehe ja jeg tenkte på det med en gang jeg fikk bilen, og vurderer det ennå, da jeg ikke er helt fan av appelsinhud. På en annen side så har den ikke mer appelsinfinish enn det som er normalt på biler, så jeg er i tvil siden jeg aldri har våtslipt en hel bil før. Har cirka 60 my med klarlakk, så har foråvidt nok å gå på men.. Er det ikke risky? Tenker spesielt på vanskelige kurver/knekker, og f.eks. Vinduslistene som på det minste er bare 1,5 cm cirka..

her går det fra å se rimelig strøkent ut til å bli helt syyykt. virkelig en nøye kar du :shocking2: må si etter at jeg så galanten din her inne på detailers så har det faktisk gjort så jeg gjerne kunne tenkt meg det selv, bilen har jo noen utrolig pene former, for ikke å snakke om den sinna fronten virkelig en bil jeg må ha oversett langs veiene.

eneste som er minuset med nylakka og så strøken bil som du har skaffe deg nå det må jo være da du får små riper, en kompis eller bekjent er uheldig og kommer borti, eller som folk flest ser med finga og ikke øya på lakken din. kommer jo til å bli mega nedtur hver gang noe sånt skjer, men det må man ikke tenke på ^_^

Hehe jo takk, liker at ting er gjort skikkelig. Kan skjønne det, Galant G8 er utrolig pene biler, rett og slett elsker alt ved designet, både eksteriør og interiørmessig. God å kjøre er den også, så jeg kan virkelig anbefale deg en slik bil. Bare viktig å se etter rust før et evt. kjøp.

Ja, har allerede fått noen merker på bakfangeren og spoileren, men det var faktisk min egen feil så da er det "greit". Men de rundt meg er veldig forsiktige og vet at jeg er livredd for bilen. Madammen har fått beskjed om å lukke døra ved å dytte på glasset istedenfor vinduslist. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk! Ikke så mange som er villig til å koste på hellakkering for å få en pen bil strøken :) Nå må det jo være en av norges peneste vil jeg tro! :)

Var villig jeg vettu. :D Såpass ja, tusen takk. Må ikke glemme at Christer her inne også har en meget strøken Galant også, som i likhet med min også har fått hellakkering. Han trenger vel em liten korrigering nå, men allikevel..

Jeg tror ikke han tør...:P

Nei, alvorlig talt - dette må være landets mest strøkne Galant!! Gleder meg til å ta denne i øyesyn en gang det passer slik :)

Nei det spørs det, er litt redd for å gjøre noe galt på den nye lakken. :P Men vi får se..

Jeg var jo i Bergen for ikke lenge sia, men det var jo et Mitsu-treff så.. Christer og Oluf fikk sett den da.

Husker faktisk at det var en innom på club honda og prata om den farge. Visste ikkje at det var du!

Når en detailer er fornøgd med lakkeringa, ja, då er må det vere strøkent resultat!

Lov å spørre kva du måtte betale for lakkeringa?

Stemmer det, det var meg vettu.

Kosta 10.000,- bare for nye hjulbuer samt sveising osv av dem. Men regner vi uten dem så ble det ikke så ille, rundt 20.000,- tror jeg det ble tilsammen. Men nå ble jeg kjent med han gjennom Stig R. Vormestrand (samme fyr som lakkérte hans grønne/svarte Passat) så tror jeg fikk en hyggeligere pris pga det. Men vet ikke helt..

Nydelig farge du har valgt!

Og gratulerer med "ny" bil :D

Takker! Veldig fornøyd med fornyingen. ;)

Her kan man faktisk sitere mange finn.no bilannonser. Bilen ser bedre ut i virkeligheten enn på bildene :)

Helt klart den fineste Galanten jeg har noen gang sett! Strøkent :P

Hehe takk. Hyggelig at du stakk innom her på Laastad forleden. Synd jeg ikke fikk sett Audi'en din da ;)

Kjempeflott bil du har, og moro å se at du er så flink til å ta vare på den!

Blir vel stående inne i garasjen til vinteren nå ? :)

Burde det ja, og håper det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kristian Nafstad

Dette ble jo veldig pent Simen. Jeg så over bildene litt for kjapt i går, og skjønte at jeg måtte gå over tråden EN GANG TIL. 20.000kr for hellakkering er jo forsåvidt vanlig? Hvor langt har forresten bilen rulla nå?

Kjører Golf MK6 2011 

 

- Kjørte BMW E46 320i 2000 mod 2012-2014

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øyvind G

Strøkent Simen.

20 000 er ingen upris. For den prisen, hadde jeg lakkert bilen min på dagen!

Tenker jeg skal gjøre dette med min neste år. Blir kvitt all gammel skade på en gammel bil og startet på nytt igjen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...