Gå til innhold
Gry

Få frem lakkfargen?

Recommended Posts

Gry    624
Gry

Har en 118i med denne Sparkling graphite-fargen. Og den endrer seg litt med lys og vinkel og humør sånn ellers, noe som gir den sjarm og liv slik jeg ser det. Og jeg har ganske stor (som i at enhver detailer legger merke til det straks) fargeforskjell på det som er lakket opp.

Nå tar jeg bilder av overgangene og ser forskjellene fra forskjerm til framdør, og framdør til bakdør, men jeg får jo ikke sammenlignet en forskjerm med bakdøra

Åssen kan jeg ta bilder som får fram fargeforskjellen uten å måtte ta bilder relativt til resten av bilen? Tenkte om det gikk an å legge et hvitt ark mot bilen og sette kameraet på supermanuell og påtvungen blitz? Hva skal jeg i såfall ha av innstillinger? Bare passe på at alt er likt? Tenkte at å stå i en garasje uten annen belysning enn blitz kanskje gir mest sammenlignbart resultat, evt hvis jeg har en lampe jeg kan flytte med meg som overstyrer evt takbelysning?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svg1974    0
Svg1974

Det viktigste her er at du beholder akkurat samme hvitbalansen. Tar du i RAW format kan dettw stilles manuelt i ettertid, og da kan det være lurt å tatt med et A4-ark slik at dette kan stilles helt nøytralt. Annet viktig punkt er at du kun bruker en type lyskilde (en fargetemperatur), hvis ikke forvirrer du kamera, og risikerer feil resultat. Blitz er sånn sett en bankers, selve blinket varer bare ett totusendelssekund eller noe slikt, og da blir det lite tid til annet lys å komme til (om du har høy blender) utfordringen med blitz kan være at lyset blir skarpt og veldig direkte, og da bør også vinkelen på lyskilden i forhold til lakken være lik. Du kan også bruke en softboks på blitzen, om du ikke har dette er matpapir en rimelig løsning. Eller kjøre blitzen rett i taket om du har hvitt tak (kanskje ikke det vanligste i en garasjen)

Nå kjenner ikke jeg til lakken og spillet i den, men å ta nøyaktig farge er ikke rett frem. Men å bruke en nøytral referanse som f.eks en hvit a4 side er et godt startpunkt om du kan justere hvitbalansen i ettertid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
HTB    3
HTB

Jeg bruker innimellom et WhiBal nøkkelkort når hvitbalansen er viktig. Hver gang oppsettet endres (posisjon eller innstillinger på involverte ting), fyrer man av med kortet i bildet. Da kan man bruke "sample"-verktøyet på kortet i f.eks. Lightroom, som vil gi deg perfekt og konsistent hvitbalanse på bilde tatt i samme oppsettet. Det nevnte verktøytet i slike programmer bruker nemlig klikk-punktet som 18% nøytral grå — som forøvrig er hva lysmåleren i kameraet prøver å oppnå under auto-innstillinger.

Mente jo å ta med en link også; http://michaeltapesdesign.com/whibal.html

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×