Gå til innhold

NeDDs detailer garasje


NeDD

Recommended Posts

En rask kommentar mht gulv og fliser. Om du bruker fliser, så ha en mørk fugemasse, og forsegl den nøye. Jeg klarte å velte en sprayflaske med felgrens på lys grå fugemasse i gangen inne, og det er ikke spesielt populært for å si det forsiktig. Trekker fort inn, og vanskelig å få ut.

Vil jo anta at dette er en problemstilling med olje etc også, kanskje Tommy m.flere kan kommentere hvordan det er i praksis i en garasje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NeDD

Lager lett en samling om folket er interessert :)

Har selv sett dette med fuge og farge.

Litt zalosøl fikk stå og tørke inn i mørke fuger på peisen. Det satte også spor. Var umulig å fukte det opp og trekke det opp av fugene igjen.

Tynne fuger kan være med og redusere synligheten fra tørket avfetting og slikt.

Har ikke planer om å spyle gulvet hver gang jeg har vasket bilen, så det bikker mer mot et helgulv.

Ashford-formula virker bra, men usikker på fukt..

Edit:

Flisene fra garasjegulv.no er ikke aktuelle ettersom de "klakker" når du går på dem. Selv om det perforerte er geniale ettersom vannet vil renne under flisene og langs gulvet mot sluken.

Da slipper man å bruke støvler når man vasker bilen :)

Endret av NeDD

Ueland Bilpleie & Detailing
v/ Kenneth Ueland - Mob. 93096714.

Mine jobber

Detailer-garasjen

Vår Facebook side
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

EbAutoshop

Er usikker på hvor godt Ashford-Formula takler sterke kjemikalier og fukt. Prøvde å ringe Betongmannen for å høre med dem, men ingen tar telefonen.

På nettsidene til Ashford skriver de at på ett anlegg hos Toyota i USA har de opplevd at betongen mistet glans etter å ha vært vasket med lastebilsåpe i flere måneder. Etter at de kuttet ut denne såpen så har gulvet fått tilbake sin glans. Det fine med Ashford er at den trekker ned i gulvet og blir en naturlig del av betongen, herder og forsegler. Den legger seg ikke bare som en overflatehinne på gulvet.

Har lyst til å prøve dette. Men tror ikke at det blir lagt på gulvet før august siden jeg må først bli ferdig med huset.

Edit: Her står det noe om vedlikehold av gulvet:

http://www.ashfordformula.com/overview/maintenance

Ser ut som om det skal tåle vann og såpe med høy PH-verdi...

North Point Toyota

Automotive Facility | USA

Featured here is a service bay area that was treated with the Ashford Formula less than a year ago. After months of washing the floors with truck soap, the natural sheen of the Ashford Formula sealed floor was no longer apparent and the floor began to take on a dull appearance.

After remedying the facility's maintenance program by eliminating the use of truck soap, the natural sheen of the Ashford Formula floor became more and more apparent as time progressed.

Shown here is a current photo of the floor. This is an excellent example of how the Ashford Formula penetrates and becomes an integral part of the concrete slab and is not merely a top-surface coating like so many other sealers on the market today. Had the Ashford Formula been a top-surface coating, it would have deteriorated away as a result of the truck soap, and the sheen of the floor would never have re-developed as it so beautifully did.

home_image.jpg

Endret av photodude
Lenke til kommentar
Del på andre sider

NeDD

Skjønner. Vil ikke tro at kjemikalmengdene vil komme opp i mot Toyota sine pr. uke, men jeg kan jo spyle litt ekstra for hver gang jeg har brukt Iron-X, Tardis eller kommende produkter.

Men ved vanlig vask med såpe og foam, så er jeg lite lysten på å spyler over for å være for redd for gulvet.

Edit: Noen med betongerfaring her?

Skal legge 10cm med isopor eller styrofoam i garasjegulvet for å isolere. Tenkte også å gjøre dette på utsiden for å ta kuldebroen. Men UNDER selve ringmuren, er det normalt å legge det også der?

Har plannert med 500kg hoppetusse nå, så det er slått optimalt nå vertfall.

Skal plannere med singel for å få det jevnt, men så er det en isoleringen under grunnmuren det stopper litt opp på. Skal ikke ha noe kuldebro eller mulighet for "kald trekk".

Endret av NeDD

Ueland Bilpleie & Detailing
v/ Kenneth Ueland - Mob. 93096714.

Mine jobber

Detailer-garasjen

Vår Facebook side
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Jeg hørte med betongmann angående ashford. De sa at gulvet blir mer vannavstøtende, men at det fortsatt tiltrekker ca 30% av vannet i forhold til ubehandlet gulv. Så gulvet blir fortsatt litt vått.

Du får ta turen til ikea i asker som har dette gulvet og teste med noen bøtter vann. De setter sikkert pris på det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forslag til et litt sent bidrag til hmsilsets konkuranse :

Legg Nanolex ultra på garasjegulvet :)

Back on topic :

Blir Epoxy gulv vått?

Endret av Glenn92
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du legger selvsagt isolasjon også under muren. Mange gode synspunkter her. Jeg ville ha prioritert dybde forran bredde dersom det er mulig. Vannavløp fra garasje må ha oljeutskiller, det er jeg ganske sikker på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

§ 1-3-1. Oljeutskillere

Bestemmelsene i denne forskriften gjelder for virksomheter som har påslipp av oljeholdig avløpsvann som f.eks.:

- bensinstasjoner

- motorverksteder

- bussterminaler

- verksteder og klargjøringssentraler for kjøretøyer, anleggsmaskiner og skinnegående materiell - anlegg for understellbehandling.

Virksomheter som ikke er nevnt her, men har påslipp av oljeholdig avløpsvann, vil også omfattes av denne forskriften.

Altså snakk om virksomheter. Tror ikke du skal være redd for at du må ha en slik til privat garasje :)

Koster tross alt mangfoldige titusenvis av kroner, og det er ikke noe for hvermannsen ;)

Link til lov/forskrift

Endret av Glenn92
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den forskriften gjelder bare EN kommune og omfatter virksomheter. Grav, drenering etc. med oppsamling krever normalt utskiller. Jeg vile bare ha bygd dette uten at det er nevnt i papirer og tegninger.

Endret av Odd-M
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
BMWPower

Hvordan går det med garasjeprosjektet? Holder selv på med garasje nå og har valgt en del like løsninger som deg ser jeg. F.eks nedfellbar sakseløft. Hvor handlet du din? Merke?

Jeg har to delt loft, så ene plassen i garasjen har 260cm høyde, mens den andre har 370. Håper dette holder. Sakseløften løfter 180cm.

Jeg er også noe usikker på hvordan jeg skal legge opp belysingen, har veldig lyst å felle inn alle lysamaturer, men usikker på om det er optimalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tanke på den elektriske installasjonen, slik jeg har forstått det planlegger du å vaske bilen inne i garasjen. Dette vil jo naturlig nok skje ved bruk av høytrykkspyler og/eller hageslange. Garasjen din vil mest sannsylig bli defiert som en vaskehall og installasjonen vil få et kapslingskrav på minst IPX5.

Fritt gjengitt fra "Montørhåndboka NEK 400:2010", kap. 7.17 vaskehaller;

For belysning, brytere og koblingsboker er IP55 vanlig kapslingsgrad. Men når det gjelder stikkontakter er det stort sett bare enkelte rundstiftkontakter som har så høy kapslingsgrad. En løsning kan da være å montere "vanlige" sprutsikre stikkontakter (IP44) i et eget skap uten bunnplate, bak en skjerm eller lignenede. Tettere utstyr enn IP55 anbefales normalt ikke ettersom kondens og annen fuktighet kan få problemer med å slippe ut av kapslingen.

I mine øyne hadde det vært helt konge å ha mulighet å vaske bilen hjemme HELE året. Men jeg ville ikke hatt en garasje (altså for mekking og detailing) som også fungerer som vaskehall. Påkjenningene på gulv, vegger, tak og alt man måtte ha av innreding og utstår stående vil bli enorm p.g.a. fukt. Å innrede garasjen sin som en vaskehall ville i mine øyne ikke gitt en "kose seg i garasjen"-følelse. Det jeg derimot ville gjort, hvis jeg hadde hadde relativt ubegrenset budsjett, var å ha en helt avdelt del av garasjen som vaskehall. Altså med fast vegg i mellom vaskeområdet og mekke/detailing-området.

Bare mine tanker dette. Håper du legger ut masse bilder og info om garasjeprosjektet. :) Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
NeDD

Hvordan går det med garasjeprosjektet? Holder selv på med garasje nå og har valgt en del like løsninger som deg ser jeg. F.eks nedfellbar sakseløft. Hvor handlet du din? Merke?

Hei!

Det er gått noe fremover. Det er ferdig utgravd nå, men må single og plannere for å gjøre klar til å forskale ringmuren. (med isolasjon under). Venter på å få lånt minigraveren igjen.

Sliter også litt mtp. det som Knutza nevner over ang både vask og detailing.

Nå blir det jo ikke så ville vannforhold, men ser for meg å måtte spyle mot porten, for ikke å få mye vann innover i garasjen.

Ser på litt skap som er tette. Både vann og kjemikaltette etter hva leverandørene sier. Ellers så er ikke bukk handlet enda, men om du søker på Finn så ser du et av merkene jeg vurderer. 1m løftehøyde.

En av flere muligheter kan jo være våtromsmaling i taket, våtsrompanel på veggene, evt gips med membran...

Avfukter i denne sonen, må jeg uansett ha, men mulig noen fuktstyrte pax-vifter i hjørne må kanskje også vurderes.

Har også fått tips om at jeg bør la porten og sidedøra stå åpen i 10 minutter etter bilvasken for å få ut all fukt.

Men da har liksom de 16-17 gradene plutselig forsvunnet.

Varmepumpe (og viftekonvektorer) som står innstilt på avfukting klarer kun å avfukte, ikkje produserer varme i tillegg.

Fukt er noe dritt, og det er et snikende og kommende problem om du ikke tar det seriøst.

En bygningsingeniør kunne vært til god hjelp takk :)

Egne tanker går på at mye bør gjøres likt som et bad.

Endret av NeDD

Ueland Bilpleie & Detailing
v/ Kenneth Ueland - Mob. 93096714.

Mine jobber

Detailer-garasjen

Vår Facebook side
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 months later...

Lite med update her, men har bare gått i papirarbeid og papirer frem og tilbake med kommunen.

Fikk avslag i dag av kommunen på både 64m2 og 54m2.

Så etter 6 måneders behandlingstid, så står jeg igjen med de normale 45m2 med 4,5m møjehøyde alikevell...

Blir vell oppstart mellom påske og sommerferie.

Ueland Bilpleie & Detailing
v/ Kenneth Ueland - Mob. 93096714.

Mine jobber

Detailer-garasjen

Vår Facebook side
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sigmund S Dy.

Noen som har anbefalt deg å søke om 64 eller 54m2?

Isåfall krev kompensasjon fra dem.. Figgen går vel under Bybåndet/eller hvis feltet er regulert til bolig etter 2003, må en ha helsemessige årsaker for større enn 50kvm2 helst bo langt pokker i vold i skauen også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Magne/Otta Detailing

Jeg driver bilpleiefirma ut fra garasjen hjemme, og her er det ikke krav til oljeutskiller, så sant du ikke tilbyr motorvask av biler.

Jeg ville gått for epoxy med sand i siste strøket på gulvet. Jeg har fliser, å det er forsåvidt greit, men det er litt irriterendes når jeg triller rundt på arbeidskrakken, og hjulene setter seg fast i fugene.

Dersom det er avløp gulvet kan jeg garantere at det er krav til oljeutskiller!

Det spiller ingen rolle om du ikke utfører motorvask, det spiller faktisk ingen rolle om du ikke engang bruker sluket. Er det sluk skal det være oljeutskiller i garasje.

Jeg hadde håp om sluk, men det var bare å glemme om jeg ikke samtidig monterte oljeutskiller, og selv om du skulle ha privat septik så er det fortsatt krav.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har anbefalt deg å søke om 64 eller 54m2?

Isåfall krev kompensasjon fra dem.. Figgen går vel under Bybåndet/eller hvis feltet er regulert til bolig etter 2003, må en ha helsemessige årsaker for større enn 50kvm2 helst bo langt pokker i vold i skauen også.

Passet best med de målene i forhold til tomten :) Verken 46-50m2 fikk jeg muntlig anbefaling om å heller ikke søke om grunnet de andre avslagene.

Egen reguleringsplan for vårt byggefelt, som har strengere regler enn kommuneplanen.

Jeg får ikke sette opp en bod i hagen på 6m2 til redskap om jeg ønsker det en gang.

Men en overbygget uteplass/grillhytte på 15m2 skulle ikke være problem... Så ja, det er noe som skurrer :wacko:

Ueland Bilpleie & Detailing
v/ Kenneth Ueland - Mob. 93096714.

Mine jobber

Detailer-garasjen

Vår Facebook side
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...