Gå til innhold

Hvilke produkter passer best for meg???


w201-16

Recommended Posts

Jeg har lest en god del av innleggene(også guider) her å er veldig imponert.

Jeg vet noe mere enn tidligere nå,men det har å gjort meg usikker. Jeg vasker bil et par ganger i uka å bilen blir jo ren å får ok glans,men jeg ser nå at jeg kansje kan få det enda bedre å kansje lettere resultat hvis jeg legger om portefølgen litt. Da jeg vasker både vanlig å litt mere spes bil så har jeg til nå hatt samme produktene til alt. Dette er ikke helt opptimalt,men er bare slik det blir. Har til nå brukt en såpe fra relekta som tar godt å som gir et ok resultat. Da jeg også svamper så har jeg brukt jif shampo. Tidligere så brukte jeg cartech sin shampo å vet ikke om jeg ser forskell.

Etter å ha lest litt her så skjønner jeg at bilen kan bli mere enn ren.

Det eneste jeg har slitt litt med er felger.

Jeg ser at "IronX" er godt mottatt å dette frister å prøve. Blir dåg litt forvirret av alle innleggene så håper noen kan forklare meg litt. Først trodde jeg dette var en suveren felgvask. Så leser jeg at noen mener at en må bruke noe annet middel først. Er IronX så suveren som jeg først trodde så trodde jeg at den tok all slags skitt å at en ikke måtte vaske bort noe før en hadde den på. Er den suveren så trodde jeg at den løste opp ALT.

Så etter litt leting på nettet så såg jeg at IronX kunne brukes på hele bilen, bortsett fra på chrom.

De fleste biler har noen blanke lister og embelemer så hva kan evt. skje???

Å hva med gummi, plast og evt.voks?

Det jeg trenger:

1.En forvask som tar asfalt, bremsestøv++++

Et produkt jeg kunne bruke på felger, kanaler og hjulhus(uten at det tok knekken på innerskjerm i plast, bremseslanger, understelsbehandling+++). Helst så skulle dette produktet kunne brukes på resten av bilen også, uten å ødelegge embelemer, plast og gummilister og ruter. Selv om det ikke alltid trengs et slikt produkt på hele bilen.

2.Så evt. en såpe/shampo som jeg brukte til slutt for å få glans.

3.En suveren ruterens.

Nå har jeg nesten bare biler som ikke har gammel lakk. Jeg har lakkert et par biler istedenfor å polert de tidligere. Nå er de bilene jeg har ganske bra så nå håper jeg på å "bare" kunne holde de ved like i form av vask og "shine" en god stund framover. Den siste bruksbilen er under ferdigstilling(gjenstår våtsliping og polering + noe montering) å denne skal jeg gjøre det jeg kan for å beholde glansen på.

Jeg har også en banebil(asfalt racing) + at jeg drifter en til som det skulle vært enklere å holde rent.

På disse så legger det seg på en del gummi, asfalt, eksos å kansje noe rester av olje. Her skulle jeg absolutt hatt noe jeg kunne sprauet på å spylt av. Dette mest for at det er lite tid til vask på løp, å absolutt ingen tid til shine,men det skal jo være rent og representativt til enhver tid.

Bussen trenger sårt en shine,men å polere denne har jeg lite lyst på. Den har stått ute i vinter + at det er nok årevis siden den har fått en skikkelig vask. Er IronX et produkt som passer her???

Kan ta et bilde av siden på den senere.

Noen opplarende tips til meg tro??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bilmagikeren

Hei:) Iron x er en falloutremover, eller en rens som i hovedsak skal fjerne metalpartikler etc.. Til asfalt er prickort suveren, og til annen møkk rundt skjermer og kanaler/lister motorrom/dekksider kort sagt alt, har du surfex hd. En annen Apc kan også gjøre jobben.. Om du kjøper f.eks prickbort og surfex er du ganske safe:) Men iron-x er jo også greit å bruke tid til annen. Denne er nok så sterk at den tar det meste av beskyttelse på lakk. Når det gjelder ruterens er det flere gode, men bruker selv for tiden Meg nxt, og meg window cleaner men det viktigste (synes jeg) er å ha lofritt papir, gjerne blått rutepapir. Det er jo også MASSE forskjellig såpe som fungerer meget godt, der er det nesten smak og behag, men kan anbefale stort sett alle Chemical guys såpene, som jeg bruker selv. Men Som nevnt er det så mange gode såper så må bare prøve seg frem..

Dette er ikke noe fasit, men personlige erfaringer, håper det kan hjelpe deg litt videre. Har sikkert glemt noe, og om noen er uenig i det jeg skriver er det bare å rette meg:)!

lykke til:)

Min bilpleielogg

 

Bilmagikeren 

 

https://www.facebook.com/pages/Bilmagikeren/577147932314148     Kikk gjerne innom å se om du vil:)

 

Swissvax certified detailer

 

Scandicshine autorisert detailer

Scholl Consepts certified detailer

Mitchell and King approved detailer

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Iron-X tar så og si alt av dritt på felgen, så kan bruke den som eneste felgrens. Men det blir veldig dyrt i lengden (kan/bør ikke blandes ut heller), med mindre du vinner i lotto, hehe. Den kan brukes på hele bilen, men selv bruker jeg den kun på nedre paneler, da det er der det er mest bremse/metall støv.

På asfalt fungerer Prickbort utmerket, i england er også Autosmart Tardis veldig populær. Prickbort kan finnes på Statoil og mekonomen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar.

Hvor finner jeg Iron X, Prickort(statoil og mekonmen er bra tilgjengelig) og surfex hd??

Har en gang prøvd felgrens fra P21s,men den synes jeg ikke var noe tess.

Jeg har en pose med div microfiberkluter som jeg bruker. Disse er med hjem igjen å får en runde i vaskemaskinen så de er klare til bruk igjen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Iron-X tar så og si alt av dritt på felgen, så kan bruke den som eneste felgrens. Men det blir veldig dyrt i lengden (kan/bør ikke blandes ut heller), med mindre du vinner i lotto, hehe. Den kan brukes på hele bilen, men selv bruker jeg den kun på nedre paneler, da det er der det er mest bremse/metall støv.

For oss som liker å vokse felgene for å gjøre de enkle å holde ren, vil det å bruke kun iron-x som felgrens være idioti.

De sier selv at den tar ca. 50% av vokslaget ved hver påføring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

rogersolmyr

Om du bor i Oslo/Østfold området anbefales en tur til Parts and Retards på Ås. Der får du både produktene og gode råd.

Swissvax Certified Detailer

Certified Bigfoot System Secialist
Modesta Installer
CarPro Certified Installer

 

Min blogg
Mine produkter

Solmyr AutoDetailings samlede verker.

 

 

Besøk og lik gjerne Solmyr AutoDetailing på Facebook.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bor ved hamar,men hender det er en oslotur.

Aldri vokset felger,men har en sealer jeg kan spraye på.

Planen var felger med polert eller rustfri kant,men nå ser det ut som jeg skal lakkere noen felger jeg har da jeg ike finner noen nye jeg liker. Lakkerer med klarlakk på begge sider å håper på at felgene er lettere å holde rene da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
Christer

Iron-X trenger ikke dekke hver eneste kvadratcentimeter av lakken heller. Man skal jo legge Iron-X på etter vanlig prewash, dvs Prickbort, Sufrex og evt skumming, så da skal det ikke være forferdelig mye rusk igjen på lakken uansett. CarPro anbefaler nøysom spraying på panelene og så heller fordele produktet utover lakken med en myk svamp eller annen egnet redskap for maksimal dekningsgrad.

Dette er uansett ikke et produkt man bruker ved hver vask :)

It's not the end of the world, but you can see it from here.

Samlede Werx | Bilpleielogg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...