Jump to content
w201-16

Hvilke produkter passer best for meg???

Recommended Posts

w201-16

Jeg har lest en god del av innleggene(også guider) her å er veldig imponert.

Jeg vet noe mere enn tidligere nå,men det har å gjort meg usikker. Jeg vasker bil et par ganger i uka å bilen blir jo ren å får ok glans,men jeg ser nå at jeg kansje kan få det enda bedre å kansje lettere resultat hvis jeg legger om portefølgen litt. Da jeg vasker både vanlig å litt mere spes bil så har jeg til nå hatt samme produktene til alt. Dette er ikke helt opptimalt,men er bare slik det blir. Har til nå brukt en såpe fra relekta som tar godt å som gir et ok resultat. Da jeg også svamper så har jeg brukt jif shampo. Tidligere så brukte jeg cartech sin shampo å vet ikke om jeg ser forskell.

Etter å ha lest litt her så skjønner jeg at bilen kan bli mere enn ren.

Det eneste jeg har slitt litt med er felger.

Jeg ser at "IronX" er godt mottatt å dette frister å prøve. Blir dåg litt forvirret av alle innleggene så håper noen kan forklare meg litt. Først trodde jeg dette var en suveren felgvask. Så leser jeg at noen mener at en må bruke noe annet middel først. Er IronX så suveren som jeg først trodde så trodde jeg at den tok all slags skitt å at en ikke måtte vaske bort noe før en hadde den på. Er den suveren så trodde jeg at den løste opp ALT.

Så etter litt leting på nettet så såg jeg at IronX kunne brukes på hele bilen, bortsett fra på chrom.

De fleste biler har noen blanke lister og embelemer så hva kan evt. skje???

Å hva med gummi, plast og evt.voks?

Det jeg trenger:

1.En forvask som tar asfalt, bremsestøv++++

Et produkt jeg kunne bruke på felger, kanaler og hjulhus(uten at det tok knekken på innerskjerm i plast, bremseslanger, understelsbehandling+++). Helst så skulle dette produktet kunne brukes på resten av bilen også, uten å ødelegge embelemer, plast og gummilister og ruter. Selv om det ikke alltid trengs et slikt produkt på hele bilen.

2.Så evt. en såpe/shampo som jeg brukte til slutt for å få glans.

3.En suveren ruterens.

Nå har jeg nesten bare biler som ikke har gammel lakk. Jeg har lakkert et par biler istedenfor å polert de tidligere. Nå er de bilene jeg har ganske bra så nå håper jeg på å "bare" kunne holde de ved like i form av vask og "shine" en god stund framover. Den siste bruksbilen er under ferdigstilling(gjenstår våtsliping og polering + noe montering) å denne skal jeg gjøre det jeg kan for å beholde glansen på.

Jeg har også en banebil(asfalt racing) + at jeg drifter en til som det skulle vært enklere å holde rent.

På disse så legger det seg på en del gummi, asfalt, eksos å kansje noe rester av olje. Her skulle jeg absolutt hatt noe jeg kunne sprauet på å spylt av. Dette mest for at det er lite tid til vask på løp, å absolutt ingen tid til shine,men det skal jo være rent og representativt til enhver tid.

Bussen trenger sårt en shine,men å polere denne har jeg lite lyst på. Den har stått ute i vinter + at det er nok årevis siden den har fått en skikkelig vask. Er IronX et produkt som passer her???

Kan ta et bilde av siden på den senere.

Noen opplarende tips til meg tro??

Share this post


Link to post
Share on other sites
bilmagikeren

Hei:) Iron x er en falloutremover, eller en rens som i hovedsak skal fjerne metalpartikler etc.. Til asfalt er prickort suveren, og til annen møkk rundt skjermer og kanaler/lister motorrom/dekksider kort sagt alt, har du surfex hd. En annen Apc kan også gjøre jobben.. Om du kjøper f.eks prickbort og surfex er du ganske safe:) Men iron-x er jo også greit å bruke tid til annen. Denne er nok så sterk at den tar det meste av beskyttelse på lakk. Når det gjelder ruterens er det flere gode, men bruker selv for tiden Meg nxt, og meg window cleaner men det viktigste (synes jeg) er å ha lofritt papir, gjerne blått rutepapir. Det er jo også MASSE forskjellig såpe som fungerer meget godt, der er det nesten smak og behag, men kan anbefale stort sett alle Chemical guys såpene, som jeg bruker selv. Men Som nevnt er det så mange gode såper så må bare prøve seg frem..

Dette er ikke noe fasit, men personlige erfaringer, håper det kan hjelpe deg litt videre. Har sikkert glemt noe, og om noen er uenig i det jeg skriver er det bare å rette meg:)!

lykke til:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
errihm

Iron-X tar så og si alt av dritt på felgen, så kan bruke den som eneste felgrens. Men det blir veldig dyrt i lengden (kan/bør ikke blandes ut heller), med mindre du vinner i lotto, hehe. Den kan brukes på hele bilen, men selv bruker jeg den kun på nedre paneler, da det er der det er mest bremse/metall støv.

På asfalt fungerer Prickbort utmerket, i england er også Autosmart Tardis veldig populær. Prickbort kan finnes på Statoil og mekonomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
w201-16

Takk for svar.

Hvor finner jeg Iron X, Prickort(statoil og mekonmen er bra tilgjengelig) og surfex hd??

Har en gang prøvd felgrens fra P21s,men den synes jeg ikke var noe tess.

Jeg har en pose med div microfiberkluter som jeg bruker. Disse er med hjem igjen å får en runde i vaskemaskinen så de er klare til bruk igjen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn L

iron x og surfex må du nok rett og slett bestille hos en av samarbeidspartnerne her inne ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
trogha

Iron-X tar så og si alt av dritt på felgen, så kan bruke den som eneste felgrens. Men det blir veldig dyrt i lengden (kan/bør ikke blandes ut heller), med mindre du vinner i lotto, hehe. Den kan brukes på hele bilen, men selv bruker jeg den kun på nedre paneler, da det er der det er mest bremse/metall støv.

For oss som liker å vokse felgene for å gjøre de enkle å holde ren, vil det å bruke kun iron-x som felgrens være idioti.

De sier selv at den tar ca. 50% av vokslaget ved hver påføring.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rogersolmyr

Om du bor i Oslo/Østfold området anbefales en tur til Parts and Retards på Ås. Der får du både produktene og gode råd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
w201-16

Bor ved hamar,men hender det er en oslotur.

Aldri vokset felger,men har en sealer jeg kan spraye på.

Planen var felger med polert eller rustfri kant,men nå ser det ut som jeg skal lakkere noen felger jeg har da jeg ike finner noen nye jeg liker. Lakkerer med klarlakk på begge sider å håper på at felgene er lettere å holde rene da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Christer

Iron-X trenger ikke dekke hver eneste kvadratcentimeter av lakken heller. Man skal jo legge Iron-X på etter vanlig prewash, dvs Prickbort, Sufrex og evt skumming, så da skal det ikke være forferdelig mye rusk igjen på lakken uansett. CarPro anbefaler nøysom spraying på panelene og så heller fordele produktet utover lakken med en myk svamp eller annen egnet redskap for maksimal dekningsgrad.

Dette er uansett ikke et produkt man bruker ved hver vask :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...