Gå til innhold

Test: Kärcher underspyler


Sindre2

Recommended Posts

Test av Kärcher underspyler

26425610_popup.jpg

Dette er altså en underspyler på vogn får å få spylt bort salt og møkk under bilen. Dette er et produkt laget av Kärcher og kan naturligvis kobles til de fleste av deres høytryksspylere. En liste over kompatible høytrykksspylere finnes her. Merk at ikke alle modeller står oppført på listen. Min spyler, 650M, står ikke på listen men den passet likevell. Det finnes sikkert overganger som gjør at det kan brukes på andre merker også, uten at jeg har satt meg inn i akkurat det..

69f1e19f.jpg

Esken slik den ble levert. Bestilte min fra proffia.no. Ble bestilt på søndag og sendt på mandag! Betalte 1300,- inkludert frakt.

24521020.jpga6a47883.jpg

Alt innholdet som følger med.

0af21b8a.jpg

Dette er dyser som følger med til den roterende "propellen". Følger totalt med 3 forskjellige typer dyser. I følge bruksanvisningen skal de brukes på ulike modellene høytrykksspylere i Karcher`s sortiment.

9ad78ad1.jpg

Hjulenheten

8b350364.jpg

"Skumkanon": Denne er beregnet til å legge på den medfølgene understellsvoksen. Innholdet i flasken helles i beholderen og sprutes under bilen. Dette skal vistnok gi en beskyttende effekt. Om det virker har jeg ikke testet, men har mine tvil.

e357d0d9.jpg

Selve spylerenheten og de medfølgende forlengerrørene.

7ee5a284.jpg

d1cf2faa.jpg

Standard Karcher kobling på disse, slik at det skal passe til de fleste spylerne fra Karcher. I tillegg er det skrukobling for at det ikke skal bli så mye slakk når man skal kjøre spyleren under bilen.

96802dac.jpg

Slik ser det ut ferdig montert. Vil tro at den er ca 2 meter lang slik at den rekker under stor sett hele bilen fra samme posisjon.

cef73628.jpg

Enheten kommer med plastikkhjul alà det man finner på kontorstoler. Ikke noe problem å kjøre over asfalt eller beleggningsstein, men har du grus/sand som underlag blir det kanskje et problem å få trillet denne.

99c885a0.jpg

Spyleren kan med et håndgrep justeres trinnløst i høyde. Her står den i høyeste posisjon som er 38 cm.

a830c2f7.jpg

Her i laveste posisjon som er 11 cm.

eb7aa016.jpg

e939dd38.jpg

Man kan med et håndgrep bytte om til såpepåleggeren.

d8d09fd4.jpg

becbc638.jpg

Tror ikke det er noe problem å fylle på hva som helst på denne tanken, såpe, avfetting, osv..Eneste minuset er at tanken er litt liten, rommer bare 2 dl. Det tømmer man i løpet av 1 minutt. Rekker fint å påføre hele undersiden av bilen, men det hadde ikke skadet om den var litt større slik at man kunne brukt den til flere biler.

7d2b8c7b.jpg

Klar til test.

abfa718d.jpg

Slik ser det ut når man kjører spyleren. Tenker strålen går 3-4 meter til værs.

6808c4f1.jpg

Testbilen Nissan Leaf, el-bil :)

f63030c0.jpg

Her i laveste posisjon, 11 cm

d4ff89ba.jpg

In action. Så tydelig at møkka bare rant ned i form av brunt vann.

13a2096f.jpg

946bbe01.jpg

Nærbilde av såpepåleggeren uten tanken montert.

d47792e2.jpg

Fylte opp tanken med ren Orange Pre Wash.

019959b8.jpg

Spylte litt på siden for å se hvordan den fungerte.

457820cd.jpg

409e448b.jpg

Som dere ser har den god spredning. Sputen gikk ca 1,5 meter til værs og 1,5 meter fremomver pågrunn av den fremovervente dysen. Kjekt så man slipper å få skummet på seg selv ;)

9e4340b0.jpg

Ingenting å utsette på skummet den lagde.

085a695c.jpg

d43c6eb1.jpg

Ett dårlig forsøk på å få et bilde under bilen ..

67804848.jpg

Lå igjen greit med skum i avløpet etterpå :D

3e65f639.jpg

I bruk:

Produktet er svær lett å bruke. Veier like under 5 kg om føles som veldig lett. Dette fører til at man lett kan styre spyleren under bilen. Vil tro at det er litt verre dersom det ikke er fast dekke.

Kvalitet:

Velkjent god Karcher kvalitet. Det meste er lagd av plast, men det virker veldig solid og sterkt uansett.

Vaskeeffekt:

Har ikke noen før/etter bilder, men mine erfaringer etter å puttet hodet under bilen er at denne fjerner skitt veldig bra. Så skitten bare rant ned. Funger også fint med avfetting eller såpe om man vil.

Konklusjon:

Alt i alt synes jeg dette er et meget godt produkt som gjør underspylingsjobben til en lek. Rent under bilen blir det også. At man slipper å bli våt og skitten på kropp og klær er også en stor fordel. Høy gadget-faktor. Prisen ligger på ca 1300,- noe som kanskje er litt høyt, men jeg synes den er verdt hver krone. Løp å kjøp! :)

Terningkast 5/6

Endret av Sindre2
  • DCN Poeng 23
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

God test som ga et godt inntrykk av produktet, ikke minst på grunn av filmklippene. :)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Første innspill her på forumet. Meget bra info og guider her forresten. En kan nesten bli bitt av "basillen" bare ved å følge med på forumet.

Vedr. Karchers underspyler så er dette noe jeg har letet lenge etter,men for oss som har andre høytrykkspylere trenger en overgang fra Foma( som jeg har) til Karcher.

Noen som vet om dette finnes og evt. hvor kan en få tak i dette ?

Meget bra illustrasjoner på testen som er beskrevet over her.

Endret av 130
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

Cred for en meget bra gjennomført test! Tror jeg hadde kjøpt den om den var litt billigere. Foreløpig tror jeg at jeg ser etter den vanlige underspyleren. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

_Makki_

Cred for en kjempefin test!

Sku hatt overgang ja :)

Men det fikser man i utlandet, samt underspyler som jeg mener er litt for dyr i Norge for tiden. Kanskje fordi at det er nytt? Hmm..

Makki's CarSPA

Koch-Chemie®: Excellence for Experts

Colourlock®: Get the best out of your leather!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Sindre2

Jeg jobber selv i Kärcher, (og er forresten helt fersk her i forumet ). Håper det er i orden at jeg kommer med et lite innspill på vegne av min arbeidsgiver :) ? Først vil jeg si at det er utrolig hyggelig at du er fornøyd med produktet! Tusen takk for grundig og godt dokumentert test! Dette er et produkt Kärcher har store forventninger til, og vi i setter meget stor pris på tilbakemeldinger, både positive og negative.

Når det gjelder hvorfor din vasker ikke kommer opp i oversikten på nettsiden er det fordi den ikke er definert i gjeldende sortiment. Kärcher har etter hvert fått mange modeller, og vi ønsker å oppdatere nettsidene i forhold til de nyeste modellene som selges i butikk i dag. Men vi har nylig fått vi fått en funksjon på våre nettsider som gjør at også eldre modeller kan vises på oversikten over kompatible produkter. Vi jobber nå med å legge inn flere modeller her, og vil selvfølgelig sørge for at din modell kommer på plass! Da kan du sjekke hvorvidt det aktuelle tilbehøret er kompatibelt med din vasker.

Ha en fin dag :) Og lykke til med vaskingen!

Mvh

Tina Helmeriksen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hans Marius

Bra test! Så kjekk ut den der ja...

Et lite spørsmål til Tina når hun uansett svarte i tråden her(:)) Er det mulig å få tak i M22 kobling til denne? Slik at man kan bruke den med varmtvannsvaskerne til Karcher (f.eks HDS 8/18).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trondbrandsen

Det er jo selvfølgelig et stort poeng at man faktisk ikke får tatt underspyling, uten å dra på en bensinstasjon-med børsteløs vask :ph34r: , det har jeg faktisk ikke tenkt særlig over :shocking2: Denne så definitivt interessant ut! Tar tydeligvis litt plass, får sjekke hva jeg har tilgjengelig. Litt dyr kanskje, mulighet for kampanje her inne kanskje Tihe? Kan lukte god markedsføring lang vei dette :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Hans Marius

Beklager sen tilbakemelding her!

Du kan bruke en adapter som kalles "Adapter B". Den har en M22 kobling i den ene enden og koblingen til Home & Garden produkter i andre enden. Den har artikkelnr 4.762-062.0. Etter det jeg vet er det en bestillingsvare, men dersom du tar kontakt med nærmeste profesjonelle Kärcher forhandler kan du sjekke med de. Veiledende pris er 324,- Det er mulig denne kommer i vår webshop også. Når det gjelder kampanje Trondbrandsen kan jeg ikke love noe, men om det er interessant og ikke minst lov mtp forumregler kan jeg undersøke saken :)

Takk for flere gode tilbakemeldinger folkens:)

Tina

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Kjøpte en slik for 1190 hos Mekonomen før helgen.

Testet den idag på min 2011 Golf.

Må si at den fungerer veldig bra. Sprayet først litt prickbort under bilen, spylte, så brukte jeg middelet som fulgte med i pakken, før jeg spylte igjen under.

Nå ser bilen meget bra ut under også.

Brukte min på grus. Det funket greit (smågrus, løst)

Anbefales

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Forhandlere
Concker

Ser utrolig fine ut disse her! :)

bare synd jeg ikke har bakke klaring nok til og få den under bilen uten å jekke den opp for hver vask =/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Er det kun Kärcher som fører dette, eller er det noe annet folk kan bruke om man ikke har en Kärcher-spyler?

Jeg husker jeg engang puttet vannsprederen under bilen, men hvor effektivt det var, det vet jeg ikke :P

[I EIE]          2017 Skoda Superb SportLine Stv 2.0 220 hk Automat

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Forhandlere
Concker

Problemet er risikoen om du bommer litt og planker kan de ødelegge mye.

Luft er jo juks... :rolleyes:

Endret av Concker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...