Gå til innhold

litt ekstra glans på en bil som har "topguard"


keca

Recommended Posts

25/1-12 fikk jeg min helt nye bil. Denne ble lakkforseglet med "topguard". Jeg regner med at dette er en lakkforsegling iallefall. Den har garantibevis og skal ha rebehandling en gang i året. Men, jeg synes ikke at lakken ble noe spesiell glatt, og ihvertfall ikke spesielt glansfull. Spørsmålet er derfor om, selv om jeg har en slik forsegling, finnes det noen produkter man kan bruke oppå som gjør at bilen blir glattere og mere glansfull. Eller ødelegger de fleste slike produkter forseglingen?

Dette som jeg erkjenner nå blir vel som å banne i vaskehallen og får de fleste i smøregrava til å vri seg i forskrekkelse, men den siste tiden har jeg vært "bortskjemt" med flere sølvgrå biler. Disse har blitt vasket med kost, børstet snø av med piasavakost og innimellom blitt dullet med og fått på et lag ICE fra turtle wax (noe som tar utrolig kort tid, resultatet veldig kortvarig og litt for seigt, men bedre enn ingenting kanskje...) Innimellom hadde jeg en gammel sort bil, som jeg av gammel vane vasket med kost, dette ble ikke særlig fint og fikk meg til å tenke på all den jobben jeg hadde da jeg eide en svart nissan 200sx. Nå har jeg også anskaffet med en nissan, eneste forskjeller er at denne er hvit (og elbil da...) Ikke at det er en særlig hyggelig bil å dulle med, men den er jo helt ny, så jeg bør jo ta litt vare på den.

Iallefall, lakkforsegling gir altfor lite glans og den er ikke særlig glatt, hva kan jeg bruke oppå denne uten å ødelegge behandlingen. Jeg er ikke helt frelst på det med å bruke timesvis på bilpleie. Men jeg føler at jeg må skjerpe meg litt, pluss at mine tre barn begynner å bli såpass store at jeg faktisk kan få tid til litt. Har iallefall skaffet meg gritguard, diverse vaskehansker, mikrofiber håndklær, god såpe og god avfetting.

Har også et annet spørsmål: jeg skal ha på svart matt felger på denne, men føler felgene fort blir ujevne i fargen, finnes det noe smart å ha på svart matte felger.

Ps. ikke døm meg for hardt, er fortsatt på turtle ICE på min sølvgrå store bil (veldig enkelt da, bare kline på over hele bilen og den ser faktisk blank og fin ut...) men, jeg skal altså vie bittelitt mere av mitt liv til bilpleie fra nå... jeg lover!

Endret av keca
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting som er sikkert er at tefcar/ditec/topguard er over priset så det holder i.fht resultatet man får, sammenlignet med å gjøre jobben selv med "ordentlige" produkter. Skal du ha denne blank, fin og lett å holde ren, bør den (maskin)poleres av noen som vet hva de gjør, og så legge en voks eller lakkforsegling som har litt holdbarhet. Hvis det er uaktuelt kan du selvfølgelig prøve å bare legge en voks rett på topguarden. Hvis du søker litt her inne finner du masse info om disse overprisete latmannsforseglingene :)

Hvis du ikke er helt frelst i.fht å bruke masse tid på bilpleie, er det på tide å skjerpe seg litt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

joda, skjerpings må til. Men etter å ha trålet igjennom dette forumet en god del timer, er det nesten så jeg mister motet. Er jo en hel vitenskap bare i pads, føler at de fleste her har kunnskap nok til å ta en doktorgradsavhandling innen området bilvask.

Denne forseglingen kostet meg egentlig ingenting, en rebehandling kun 500 kroner.

Det er lite som virkelig fester seg i lakken selv om den ikke virker særlig glatt. Jeg har i vinter kun brukt vanlig avfetting og prickbort. Nå da det er litt greiere vær har jeg gått over bilen med autosmart power, et produkt jeg liker godt. Dette produktet er ikke så enkelt å få tak i lengre, så hvis noen har et godt alternativ til dette takker jeg for det... de fleste her inne gremmes kanskje over mine produktvalg, men dette er en verden/jungel av produkter jeg har null oversikt over.

Ihvertfall, produktene som jeg i første omgang har kjøpt inn til denne bilen nå er:

Meguiar Endurance High Gloss Tyre Protection

Meguiar Ultimate Quik Detailer

Trenger alle tips og råd jeg kan få om hva jeg bør ha i første omgang. Joda, jeg har lest mye her inne, men enkelt å spørre og valgfritt å svare... Mine forutsetninger er iallefall en bil med lakkforsegling, svart matt felger, dårlig med tid og skikkelig amatør. Bilen blir kjørt mellom 140-300 km hver dag (en elbil altså...) mye motorvei og annet klin, så å alltid klare å ha en blank og fin bil til alle tider er umulig.

Endret av keca
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Men etter å ha trålet igjennom dette forumet en god del timer, er det nesten så jeg mister motet. Er jo en hel vitenskap bare i pads, føler at de fleste her har kunnskap nok til å ta en doktorgradsavhandling innen området bilvask.

Denne forseglingen kostet meg egentlig ingenting, en rebehandling kun 500 kroner.

Det aller aller viktigste er å vaske riktig! :)

Dropp rebehandling til 500,- og om interessen er der, kommer du snart inn i en fin rutine mht vedlikehold av egen bil.

Mye det snakkes om her inne er ulike produkter som gjør akkurat det samme.

Bruk 2-300,- kroner på en god voks fra Poor Boys Nattys, DoDo Juice eller lignende, og spar resten av pengene til skikkelig vaskeutstyr i første omgang.

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle har startet en plass, og man må tilpasse bilholdet etter tid, lommebok og interesse, samt litt er bedre enn ingenting :)

Surfex HD og prikkbort er 2 avfettinger som tar hver sin type møkk, og er mye brukt før håndvask for å gjøre nettopp håndvasken mer skånsom. Har du bare litt tid klarer du kanskje å ta en runde med lakkrens og voks for hånd av og til, så kan du heller avansere eller redusere etterhvert som interessen øker eller minker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg fått bestilt en 5 liter med Prickbort og en 5 liter med Surfex HD. Bestilte også carpro iron x, GTechniq C4 permanent trim restorer og en skumshampo. Så dette sammen med ultimate quik detailer og endurance high gloss tyre protection føler jeg ihvertfall at jeg har tatt det første steget. Da det kommer til polering og annen tidkrevende behandling av lakken, tror jeg at jeg avventer litt. Her er det mye å sette seg inn i og mye som kan gå skikkelig feil også... og det tar mye tid.

Det hadde sikkert vært noe annet hvis jeg hadde hatt en tøff og spesiell bil, hatt noe tid til overs og en garasje (garasjen er planlagt bygd i år eller neste år da, kommer ann på kommunen, da blir det en stor en med parkering i to plan!)

Da det gjelder voks rett på forseglingen har jeg lest litt forskjellig inne her, men dere tror dette fungerer greit?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...