Gå til innhold
Martin.S

Erfaringer med 04/05 Honda Accord?

Recommended Posts

Martin.S    46
Martin.S

Vurderer kjøp av nyere bruksbil. Har egentlig hatt mest lyst på 05 Volvo V70 eventuelt V50 (blir litt liten), men har funnet ut at man kan jo faktisk få veldig mye bil for litt billigere penge om man kanskje ser på andre merker. ;)

Og har da titta litt på Accord, liker utseende både utvendig og innvendig. Men er det noen som har noe erfaring med disse bilene, hvordan er de å kjøre, hvordan er de kvalitetsmessig og er de driftssikre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Martin.S    46
Martin.S

Det så i allefall bra ut. Får se om det kommer noen synspunkter på det andre jeg lurte på også. Reprasjoner på bilene mine tar jeg bestandig selv, men om dette er en bil med diverse elektroniske feil osv, som man stadig må inn på verksted å undersøke med diagnose verktøy kommer jeg til kort.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Norfoc76    91
Norfoc76

Gode biler, men dyre deler og bensinmotorene er tørste :)

Føles litt kjipere inni enn de tyske rivalene men er mye sportsligere å kjøre enn de fleste andre japser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Krisse    332
Krisse

Har hørt at lakken på disse skal være utrolig myk og tynn, men finner ikke kilder nå :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN    5 295
ØHN

Japansk bil er japansk bil på godt og vondt, mest godt, særlig hvis eiekostnader er viktigere enn opplevd interiørkvalitet og status overfor naboen. Bort sett fra at første generasjon CR-V solgte i bøtter og spann sent på 90-tallet, er ikke Honda særlig populære biler i Norge. Toyota er jo det.

For å sammenligne de merkene litt tror jeg ikke det er fordi Toyota er så mye bedre. Jeg uttaler meg kun på egen erfaring, prøvekjøring hos forhandlere i Kongsberg, Hokksund og Drammen, samt at jeg har handlet en ny Toyota eid i 8 år. Honda har jeg aldri eid, men jeg har kjørt de fleste modellene som har kommet på markedet siden slutten av 90-tallet.

Som brukt får du mer for pengene med Honda enn toppselgeren Toyota. Jeg mener du får mer sportslig kjørefølelse med Honda også. Honda har nok generelt like bra kvalitet som Toyota, men Toyota har vært flinkere til å selge image sitt, de har større sortiment, har billigere deler og et mer velsmurt forhandler- og serviceapparat. Dessuten har Honda ikke alltid hatt de gunstigste motoralternativene for norske bilavgifter, og de kom sent på markedet med diesel. Noen andre grunner til at Honda selger mye mindre enn Toyota kommer jeg ikke på.

Skal du skru og serve bilen selv, har Toyota billigste deler. I innkjøp er nok Honda sedan og stasjonsvogn billigere enn Toyota som brukt. CR-V er vel eneste Honda som holder seg veldig godt i bruktpris.

Når det gjelder dele- og servicepriser bør du holde deg langt unna Nissan i hvertfall. De gir høyere kostnader på deler og service enn f. eks Mercedes.

Ikke så mye kjennskap til Honda altså, men mer synsing rundt japanske biler generelt i dette innlegget :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Honda har generelt høy kvalitet og driftssikkerhet, og har gode motorer selv om de har drevet og leflet litt med diesel, de også. Accord er en veldig komfortabel bil og minner på mange måter om Mitsubishi Galant, Toyota Avensis og litt VW Passat, men kan oppleves som litt strammere i fisken og dermed litt mer sportslig enn de andre, uten at det på noe vis er en sportsbil. Veldig komfy på langkjøring, relativt god plass og forbruket er helt på det jevne. I tillegg ser bilene bra ut.

De holder seg også ganske godt i pris, på grunn av høy kvalitet og driftssikkerhet.

Interiøret er som man forventer fra en japansk produsent, men litt avhengig av utstyrsnivå på bilen er det brukt litt mer omtanke på materialvalg. Det er dog en del hardplast, men instrumenter er logisk og intuitivt lagt opp og det er lett å finne seg til rette.

Jeg vurderte en Accord stv da jeg jaktet på ny konebil, men fant ingen alternativer som egentlig passet (hovedsaklig var det prisen som var showstopper), og kåno insisterte på at hun ville ha ny Galant...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Belle    732
Belle

Sort har den mest håpløse lakken som finnes tror jeg, jeg har lagd en show&shine på en slik. Ole Gunnar tok en grå som virket grei

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Martin.S    46
Martin.S

Flotte innspill, takk alle sammen. Jeg skal holde ann litt og se meg litt rundt. Har finni en 05 mod til 99 000,- :blink: som har gått 165000 km. Synes det virket veldig billig. Den er dog ikke den mest utstyrte på markede og har en skavank på bakfangeren. Mørk grå. Står også i oslo, så det er ikke lange veien for å dra å se på den.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×