Gå til innhold

Erfaring med Stiga Snow Cube snøfres anyone?


nibelo

Recommended Posts

  • Moderatorer

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SurreSnurre

Jeg kjøpte denne til en billig penge av brutter`n som til daglig er sjef i Jernia.

For meg har denne funket veldig bra og har alltid startet på første drag.

Noen muttere må etterstrammes i ny og ne:-).

Helt grei syntes jeg. Har hatt min i ca 2 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stiga har veldig tynt og lite stivt chassi, men absolutt ikke av de dårligste, Viktigste er å ikke la de stå ute til opprusting.

Vet ikke hvor høy pris det er for denne, men jeg ser at den har friksjonsplate til framdrift. I praksis så er det et hjul som spinner på et annet hjul som blir drevet av reima fra motoren. Har du bakke med litt høy helning vil jeg heller anbefale å kjøpe noe som har hydrostatisk, men da er man oppe i en mye høyere pris.

Test chassiet på den ved å presse ned på ene siden og løfte på andre siden. Om det vrir seg mye da vil det bety at freseren sliter seg selv ut fortere ut siden lager får jobbe med krefter de ikke er laget for.

lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for mye gode tilbakemeldinger. Den er på tilbud nå så de skal ha 5 500 for den, og med tanke på at oppkjørslen er typ 30 m^2 så synes jeg å legge 10-15 000 i fres er litt mye, men vil jo ha noe som fungerer og ikke rakler fra hverandre etter en sesong.

John H, tenker du på å gjøre stivhetstesten ved å bende på selve fresen eller gjøre det ved å presse og løfte på hver sin side av håndtaket? Hvor mye helning må det være før du mener friksjonsplate er problematisk? Tipper jeg har en knapp meters høydeforskjell på 6 meter lengde...

Bør vel også nevnes at at dekket er asfalt, og jeg burde kunne begrense opprusting noe ved å kjøre den inn i boden etter endt bruk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stivhetstest gjøres på chassiet. press på framkant og motsatt side bakkant for å sjekke stivhet mellom skruhus og innsamler, og sjekke hver side på innsamlern., men er ikke vits å ta på en stiga for de er generelt ikke stive, jeg har hvertfall aldri vært borti en som ikke har vært myk og lite solid bygget! Den helningen din tilsvarer vel ca 9.5 grader om jeg ikke er helt borte nå og det skal nok gå helt greit, kan sikkert bli dårlig med våt snø i oppoverbakke, men da er det jo bare til å kjøre sideveis. Unngår du å presse fresen i oppoverbakke skal det ikke være noe problem med rask slitasje av friksjonshjulet. Vet ikke hvilken motor det er på stigaen, men kjente merker som aldri skuffer er briggs & stratton og tecumseh.

Jeg bruker å anbefale folk å kjøpe en eldre freser som heter Ariens ST1032, det er en freser som virkelig har vist sin styrke. Har fortsatt stående vår fra 1990, starter og kaster snø uansett om det er snø til toppen av innsamleren, denne har også friksjonshjul, noe som var på alle omtrent før og derfor har det blitt byttet en gang tidligere og nå er det slitt igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

olav framvik

Brukt honda 622. Kjøpte en ny slik for 4,5 år siden brukte den 4 snørike sesonger og solgte den 2500 billigere enn det jeg ga for den ny. Jeg trillet den ut i gata der jeg bor med en lapp der det sto til salgs på. Etter 20 minutter hadde jeg fått 1 tekstmelding om å kjøpe den og en person sto og holdt hånda på den. Myten om at honda er dyrt er bare tull mener jeg, siden du får så mye igjen for den når du selger den. Og hvis du ikke selger den så har du en fres som ikke svikter i 20-30 år.... En stiga til 5-6 tusen må du bytte ut 2-3 ganger på den tiden. Og det blir dyrere.....

Endret av olav framvik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 years later...
olav framvik

Det høres ikke bra ut. Få det sjekket. Det er veldig enkle konstruksjoner og de bruker ofte samme motorer på flere merker. Så den jan du få sjekket over alt. Det er normalt at de ryker når du starter de, men så fort de har gått noen sekunder bør det gi seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...