Gå til innhold
Simen

TEST av QD/QW: Meguiar's vs. DoDo Juice vs. 3M

Recommended Posts

Simen    1 317
Simen

God kveld folkens!

Forord.

Bestemte meg for å starte året med en liten test av mine beste Quick Detailer'e (ehem, 3M sin er vel strengt tatt en "QW", men disse produktene gjør jo det samme) - jeg valgte å prøve de ut på Toyota'en til mine (kommende) svigerforeldre, etter en vedlikeholdsvask bestående av Prickbort, Ferro-bet's (såpe) forvask, og håndvask med Swissvax Car Bath i bøtta. Kjørte bilen rett inn i garasjen etter avspyling, og tørket omhyggelig med Cobra Guzzler (liker å ha tørr bil når jeg skal påføre QD/QW). Varmet også opp garasjen til romtemperatur og lot bilen stå en stund før jeg gikk ut for å gjøre denne testen. Bilen hadde DoDo Juice/Blankbil's "Engel" på fra før, men den har jo naturligvis blitt litt svekket på 4 måneder.

Angrer forøvrig på at jeg valgte å bruke iPhone 4 som kamera, når dama fikk et Canon 1100D til jul, som jeg lett kunne lånt til testen. i4 tar gode bilder i dagslys eller i godt lys ellers, men jeg merka at det var litt for lite lys i garasjen idag, så jeg må bare beklage for litt dårlige bilder.

Konkurrentene.

Testens produkter er antakelig de beste QD'ene fra produsentene Meguiar's, DoDo Juice og 3M. Kan ikke slå dette fast selv, da jeg ikke har prøvd alt, så den påstanden er utifra hva jeg har lest og observert. 3M sin har jeg jo brukt en god stund sjæl, brukt opp nesten hele flaska nå, så denne vet jeg er bra. Men det er jo viktig å teste den oppimot noen andre for å se om noe kan overgå den.

IMG_5468.jpg?t=1325462864

Ovenfor hadde jeg altså lagt frem produktene på panseret: Meguiar's Ultimate Quick Detailer (nærmest), DoDo Juice Red Mist og 3M Quick Wax. Jeg hadde egentlig tenkt til å inkludere Swissvax Quick Finish også her, men glemte den desverre. Den skal absolutt testes senere!

Testpanelet.

Først merket jeg opp tre områder på panseret med maskeringsteip. Hadde også med meg en ekstra mikrofiberklut av samme typen som avbildet nedenfor. Jeg delte inn panseret slik:

IMG_5465.jpg

IMG_5471.jpg

Midterste partiet ble en smule større, men det gjør jo ingenting. På tide å få litt ekstra beskyttelse på dette panseret...

Meguiar's Ultimate Quick Detailer.

Spraya utover på førersiden av panseret (to sprut), og fordelte utover med kluten som "hørte til" denne QD'en...

IMG_5474.jpg

Så flipper jeg kluten til den tørre siden, og buffer av...

IMG_5476.jpg

Påføring og avbuffing: Veldig enkel å fordele utover (ikke at det skal så mye til når det er flytende "voks" men...), sprayhodet forstøver produktet helt passelig, og QD'en "fordufter" ganske lett når man buffer av igjen med tørr klut.

Lukt og bruksfølelse: Må si denne har en fantastisk god duft, som er en finfin bonus, og ellers er den veldig god å bruke. Virkelig et flott produkt dette!

Pris: Om man tar utkantspunkt i norske bilpleieforhandlere, så koster jo denne 249,- hos BS Bildeler, og det er jo ikke akkurat superbillig - men allikevel en overkommelig pris om denne er så bra som det virker som.

DoDo Juice Red Mist.

Den triggeren som fulgte med denne lille flaska spruta ikke ut like mye produkt, så det ble 3-4 spray på dette området. Ferdig buffet:

IMG_5473.jpg

Påføring og avbuffing: Helt ok forstøving. Kan ikke si jeg likte sprayhodet helt, men det er nok ikke den som hadde fulgt med om jeg hadde kjøpt hos f.eks. BB i Norge (kjøpte min 250 ml. hos Elite Car). Produktet var greit å jobbe med ellers, men kanskje litt "seigt" og vanskeligere å buffe av igjen.

Lukt og bruksfølelse: Syntes ikke denne lukta spesiellt godt, det var en veldig sterk lukt som nesten kunne minne meg litt om whitesprit. Ellers var det også en nedtur iforhold til Meguiar's UQD når det kom til bruksfølelsen, syntes ikke DoDo sin var like enkel å jobbe med, bare helt grei.

Pris: Prisen for en halv liter på BlankBil.no er den samme for UQD, så jeg synes kanskje den er litt stiv, men det gjenstår å se hvordan produktet er videre med tanke på holdbarhet osv.

3M Quick Wax.

Så var det 3M sin tur. Påføres på passasjersiden, 2-3 sprut for å være litt raus...

IMG_5478.jpg

Buffes av igjen med tørr side av samme klut...

IMG_5479.jpg

Påføring og avbuffing: Finfin forstøving fra sprayeren, tålig likt som Meguiar's. Produktet er den letteste å bruke, etter min mening, og dette er mest fordi overflødig produkt forsvinner utrolig enkelt etter påføring, så man trenger ikke å jobbe så mye ekstra med tørr klut.

Lukt og bruksfølelse: Helt ok lukt, men ikke på langt nær like deilig som Meguiar's sin. Ellers er produktet finfint i bruk.

Pris: Denne er klart billigst av kandidatene, og drar derfor en stor fordel iforhold til pris vs. ytelse, BS Bildeler sin pris er altså 109,- for 473 ml.

Tok av maskeringsteipen og buffet litt ekstra med reservekluten for å få bort fukt som hadde lagt seg langs skillene.

IMG_5482.jpg

IMG_5485.jpg

...kan ikke si man ser den store forskjellen mellom produktene, men det hadde jeg heller ikke trodd på forhånd. Kunne kanskje ane litt bedre glans på Meguiar's-siden når jeg så på det i forskjellige vinkler, men det kan fint bare være placebo. Er uansett ikke det som er fokuset her (beading og holdbarhet).

Høyre forskjerm og fremre passasjerdør fikk et strøk Meguiar's UQD, og bakdør + bakskjerm på samme side gikk jeg over med 3M QW...

IMG_5495.jpg

...og disse ble også brukt på hver sin side av bakluka:

IMG_5486.jpg

På førersiden la jeg Red Mist på forskjerm og framdør, mens Ultimate Quick Detailer ble ført på bakdør og bakskjerm.

IMG_5497.jpg

Ferdig behandlet bil:

IMG_5499.jpg

Streaks?

Sjekka over panseret for å se om "streaks" kunne fremkalles av dugg. Alle tre delene av panseret hadde blitt buffet av like godt med ekstrakluten. Pustet på områdene for å få dogg på lakken:

IMG_5489.jpg

IMG_5488.jpg

Delene med 3M og Meguiar's hadde 0 streaking, men DoDo Juice skuffet litt da jeg kunne se noen små linjer (har desverre ikke noe bilde av dette), så 1-1-0 her, siden Red Mist ikke gav 100% "streak-free finish".

Glatthet.

Kjente litt på lakken etter behandlingen, for å finne ut hvilken QD som ga glattest overflate.

IMG_5491.jpg

Alle etterlot seg en glatt flate, men DoDo Juice Red Mist-delene var desidert glattest iforhold til de andre. Tror 3M sin var den minst glatte, rett bak UQD.

Oppdatering 03.01.12

Bilen har vært kjørt et par turer både igår og idag. Idag har det regna, og veiene er ganske rene og fri for salt rundt i området akkurat nå, så bilen så temmelig ren ut. Tok meg derfor friheten til å sjekke beading idag, for å se om alle innfridde mine høye forventninger. Gikk ut i garasjen og ble møtt med dette:

01panser_helhet.jpg

Finfin beading over hele panseret etter regnet, men ser ut til at det renner fortere av på 3M-siden. Red Mist ser ut til å ha fått en stor dråpe fra porten til garasjen midt på panseret, er nok derfor det er ett sted det har rent av der. Meguiar's siden har bare beading. Så til noen nærbilder av beadingen på panseret:

Meguiar's Ultimate Quick Detailer:

02panser_venstre.jpg

DoDo Juice Red Mist:

03panser_midten.jpg

3M Quick Wax:

04panser_hyre.jpg

Ikke store forskjeller på dråpene akkurat, om det er noen forskjell i det hele tatt så er de så små at det ikke er noe å snakke om. Her ser man forskjellen mellom 3M og DoDo Juice:

05panser_forskjell.jpg

...i det hele tatt er det veldig fine perler. Ingen av produktene skuffer på dette.

Meguiar's UQD ble som sagt lagt på taket, og her er noen stemningsbilder av beadingen:

06tak1.jpg

07tak2.jpg

08tak3.jpg

09tak4.jpg

På bakluka helte jeg litt vann på, og vannet oppførte seg veldig likt på begge sider. Dråpene klarer jeg ikke se noen særlig forskjell på heller:

10bakluke1.jpg

Oppdatering 18.01

På tide med en ny oppdatering her, da det er drøyt 2 uker siden sist. Igår fikk jeg endelig vaska denne bilen skikkelig. Tok noen bilder før vask, som viser hvor møkkete bilen hadde blitt:

IMG_0526.jpg

IMG_0528.jpg

IMG_0529.jpg

IMG_0531.jpg

IMG_0532.jpg

Hele bilen utenom taket ble dynket med Surfex HD 1:40, som helst burde vært 1:30 eller 1:35 merka jeg, men det går nok fint sålenge det er Zymol-svampen som blir brukt, tenker jeg. Etter en grundig HT-vask dro jeg frem bøtta og hadde oppi 15 ml. CG Citrus Wash & Gloss i 15 liter vaskevann. Ferdig vasket og avspylt ble den blank og fin igjen:

IMG_0534.jpg

IMG_0535.jpg

IMG_0536.jpg

Vannavrenning og perling. ( :rolleyes:)

Må si jeg ble litt skuffa over hvor mye QD'ene hadde blitt svekka av denne vasken, men på panseret la jeg hvertfall merke til - veldig tydelig - hvilken som tålte vasken best.

HT i "dusjmodus" på panseret:

HT på full styrke for å sjekke avrenning:

På panseret synes jeg faktisk DoDo Juice Red Mist kommer best ut, iforhold til vannskrekk. Meguiar's er vel den som skuffet mest her, da den ser desidert svakest ut, den bruker lengst tid på å kvitte seg med vannet ser det ut til. Den ble jo lagt på taket også, og der holdt den seg mye bedre (mest sannsynlig pga. at Surfex HD ikke ble brukt der), men jeg kunne allikevel se forskjell på vannskrekken før og etter håndvask:

Så får vi ta en kikk på hvordan det har gått på de mest utsatte plassene...

DoDo Juice vs. Meguiar's:

3M vs. Meguiar's:

Helt tydelig at Red Mist er en klar leder hittil hvertfall. Mellom 3M og Meguiar's er det jo temmelig jevnt, men om vi tar en titt på bakluka, er det 3M som raskest avrenner vannet...

Jeg må si jeg hadde forventa litt bedre egenskaper etter bare en vask. Men Red Mist imponerer meg litt, og det veier jo opp for hvordan den var i bruk. Ny oppdatering blir etter neste håndvask - skal bli spennende å se hvor mange vask de tåler...

Oppdatering 10.02.12

Før vask...

IMG_1332.jpg

IMG_1334.jpg

IMG_1335.jpg

IMG_1336.jpg

IMG_1337.jpg

IMG_1338.jpg

Bilen var svært møkkete, og hadde bl.a. kjørt tur/retur til Stavanger i saltlake. Til forvask falt valget på Prickbort fra vinduslister og ned, i tillegg til Surfex HD 1:20 på panser, tak og toppen av bakluka. Fikk se noe jeg ikke har sett da jeg spraya sistnevnte utover panseret...

IMG_1339.jpg

IMG_1340.jpg

IMG_1342.jpg

...Red Mist (partiet i midten) har "Surfex HD-skrekk"! Dette var ganske uventa, særlig mtp. at at blandingen jeg hadde brukt ikke var svakere enn 1:20 - hadde det vært f.eks. 1:50 hadde jeg ikke blitt like overrasket.

Moving on.. Etter forvask blanda jeg meg en bøtte med DoDo Juice: Born To Be Mild. Hadde egentlig tenkt til å bruke CG Citrus Wash & Gloss hver gang, men jeg tenkte jeg skulle være litt snillere denne gangen, siden jeg brukte såpass "sterk" avfetting over bilen.

IMG_1343.jpg

Når bilen var vaska ferdig, kunne jeg se at alle delene av panseret sheddet av vannet enkelt og etterlot seg grei beading. På sidepanelene brukte vannet veldig lang tid på å renne av, men etter en stund var det ingen hinne med vann som lå igjen. Det var tydelig hvilke QD/QW'er som har holdt seg best på bilen. Her følger noen bilder etter avspyling og avrenning av vann...

IMG_1368.jpg

Red Mist:

IMG_1358.jpg

IMG_1359.jpg

Meguiar's UQD:

IMG_1362.jpg

IMG_1360.jpg

Meguiar's UQD vs. 3M Quick Wax:

IMG_1363.jpg

3M Quick Wax:

IMG_1364.jpg

IMG_1365.jpg

Meguiar's UQD:

IMG_1366.jpg

IMG_1367.jpg

Tilslutt, videoen jeg miksa sammen inatt. Håper dere liker den

Oppdatering 23.02.12

Dette blir den siste oppdateringa i denne testen, rett og slett fordi jeg ikke ser poenget med å dra denne lengre ut nå som resultatene er så tydelige. På tirsdag vaska jeg denne bilen igjen. Forvask bestod av Surfex HD 1:30 over hele bilen. Håndvask bestod av CG Citrus Wash & Gloss (10 ml. på 15 l.). Etter avspyling kunne jeg tydelig se hvilken QD/QW som kom best ut i denne testen...

DoDo Juice Red Mist holder seg helt klart best, Meguiar's UQD kommer dårligst ut (men som andre har nevnt, det er jo egentlig ingen beskyttelse i den..) - i denne testen ble hvertfall 3M Quick Wax utkonkurrert av Red Mist. Kan derfor med hånden på hjertet si at Red Mist er vinneren av denne testen.

IMG_1580.jpg

Gikk derfor en æresrunde med den over bilen etter tørk!

IMG_1552.jpg

IMG_1559.jpg

IMG_1594.jpg

Så kan jeg endelig gjøre meg opp en konklusjon...

Konklusjon.

Vel, Red Mist var best på det som virkelig gjelder for meg, nemlig vannskrekk og holdbarhet. 3M Quick Wax og Meguiar's UQD er litt enklere i bruk, og lukter bedre, osv osv., men det holder ikke (for meg) når det kommer til stykket. Red Mist skillte seg veldig ut i denne testen, og det var ingen tvil om hvilken QD/QW som var best... (på denne lakken, på denne voksen :ph34r:)

Påføring/buffing: 3M

Lukt/bruksfølelse: Meguiar's

Pris pr. liter: 3M

Streaking: Meguiar's og 3M

Glatthet: DoDo Juice

Beskyttelse: DoDo Juice

Beading & sheating: DoDo Juice

Holdbarhet: DoDo Juice

Sluttpoeng:

DoDo Juice RM: 4

3M's Quick Wax: 3

Meguiar's UQD: 2

Endret av Simen
  • DCN Poeng 8

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hmsilset    3 830
hmsilset

Kjekk test :) Jeg heier på 3M! :) Har kun quick finish selv tror jeg, så håper du tester den en dag også :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN    5 295
ØHN

Jeg har bare erfaring med Meguiar's sin, og foreløpig kommer jeg nok til å bruke opp flaska før jeg bunkrer opp med noe annet. Jeg liker, som deg, lukten og at den er lett å jobbe med. Cred for test :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
bsa    289
bsa

Pusting for streaking-sjekk var en ny detalj.

Veldig fin test, sammenligning er moro :) Cred for dette!

Dojo Red Mist Tropical, lukter iallefall ikke white spirit, bare...tropisk :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
trogha    445
trogha

Av disse har jeg kun brukt UQD, og den holder ihvertfall bra, men det blir spennende å se.

Hovedforskjellen mellom QD og QW er at en ren QD har litt renseeffekt og beskyttelse, mens QW er ren beskyttelse og burde holde litt lenger enn en vanlig QD.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
rogersolmyr    3 037
rogersolmyr

Fin test dette. Jeg har selv mest erfering med Meguiar's som jeg syns er super, men også Swissvax funker jo bra. Har aldri testet holdbarhet på noen så denne testen blir interessant. Jeg følger spent med :thumbup:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mighty    271
Mighty

Bli spennende å se holdbarhet her. Lå det noen lsp på panseret fra før her? Vil overraske meg om ikke 3M quick wax og red mist ikke gir bedre beskyttelse enn Megs quick detailer da en QD strengt tatt ikke er laget for å gi holdbar beskyttelse slik som en QW. Megs har jo også et produkt som heter ultimate quick wax.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kris1986    186
kris1986

Artig test :)

Min erfaring er at UQW varer en god del lengre enn UQD.. Men begge er gode, og de ser veldig bra ut ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Simen    1 317
Simen

Oppdatering kommer imorra isteden folkens, får ikke tid idag. Bilen ble også uventet brukt imorges, og den skal også bli brukt om en drøy halvtime, så beading-sjekk må bli etter første vask! Forøvrig så viser denne videosnutten hvordan beading/sheating var før behandlingen (noen har sikkert allerede sett den, men):

Kjekk test :) Jeg heier på 3M! :) Har kun quick finish selv tror jeg, så håper du tester den en dag også :)

Ja jeg heier litt på den sjæl må jeg si, mest fordi den har desidert hyggeligst pris. :) Og jeg angrer veldig på at jeg ikke tok med Quick Finish, da jeg tror den hadde vært en verdig konkurrent. Får teste den på dama sin bil, eller min egen, når Collinite begynner å avta.

Jeg har bare erfaring med Meguiar's sin, og foreløpig kommer jeg nok til å bruke opp flaska før jeg bunkrer opp med noe annet. Jeg liker, som deg, lukten og at den er lett å jobbe med. Cred for test :)

Ser den. Jeg har jo nok QD for lang tid fremover jeg nå, men 3M QW begynner det å bli lite av nå. Takk for cred! :)

Pusting for streaking-sjekk var en ny detalj.

Veldig fin test, sammenligning er moro :) Cred for dette!

Dojo Red Mist Tropical, lukter iallefall ikke white spirit, bare...tropisk :)

Hehe ja det var faktisk noe jeg bare kom på der og da. Jeg har jo sett streaks fremkalt av dugg utendørs før. ;) Takk for cred du! Og ja, dette er jo den vanlige, så jeg merker jeg skulle hatt "Tropical" isteden om den er like bra og lukter godt, for denne vanlige lukter ikke godt!

Av disse har jeg kun brukt UQD, og den holder ihvertfall bra, men det blir spennende å se.

Hovedforskjellen mellom QD og QW er at en ren QD har litt renseeffekt og beskyttelse, mens QW er ren beskyttelse og burde holde litt lenger enn en vanlig QD.

Ja det gjenstår å se da, jeg tror alle disse kommer til å holde bra uansett QD eller QW, men som du sier så gjenstår det å se. :)

Fin test dette. Jeg har selv mest erfering med Meguiar's som jeg syns er super, men også Swissvax funker jo bra. Har aldri testet holdbarhet på noen så denne testen blir interessant. Jeg følger spent med :thumbup:

Takk. Ja jeg har hørt veldig mye bra om UQD, så måtte jo prøve den. Er veldig positiv til den foreløpig! :)

Bli spennende å se holdbarhet her. Lå det noen lsp på panseret fra før her? Vil overraske meg om ikke 3M quick wax og red mist ikke gir bedre beskyttelse enn Megs quick detailer da en QD strengt tatt ikke er laget for å gi holdbar beskyttelse slik som en QW. Megs har jo også et produkt som heter ultimate quick wax.

Mhm er spent sjæl. Men leste du ikke forord altså, Geir? :P Joa sant det du sier, men ifølge Meguiar's skal denne også gi fantastisk beading, vask etter vask. Håper bare jeg klarer å se forskjellen siden voksen som ligger på fra før fortsatt shedder vannet veldig bra.

Bra test dette, blir spennende og følge hvem som holder best.

Forøvrig så får du MG sin QD billigere her http://www.mamut.net/jegardhandelas/shop/ kr 195,- pr flaske. ( 650ml )

Takk. Se der ja, der var den en del rimeligere ja. :)

Artig test :)

Min erfaring er at UQW varer en god del lengre enn UQD.. Men begge er gode, og de ser veldig bra ut ;)

Takker. Ja det vil jeg tro, men jeg ville se om UQD kunne hamle opp med 3M Quick Wax. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mighty    271
Mighty

Mhm er spent sjæl. Men leste du ikke forord altså, Geir? :P Joa sant det du sier, men ifølge Meguiar's skal denne også gi fantastisk beading, vask etter vask. Håper bare jeg klarer å se forskjellen siden voksen som ligger på fra før fortsatt shedder vannet veldig bra.

Jo, jeg prøvde å skumme igjennom 3-4 ganger, men hadde ikke tålmodighet til å lese det skikkelig, hehe. Leser mest donald jeg veit du :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jensenjr    94
Jensenjr

Spennende test :)

Har 3M selv, og er imponert over holdbarheten på denne! Gleder meg til fortsettelsen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Detailmafia Norway    349
Detailmafia Norway

Du er flink Simen:-)

Spennende å se resultater etterhvert.

Har selv DoDo sin, men har ikke testet den skikkelig enda:-) Venter spent på resultatet her.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sindre A A    12
Sindre A A

Finfin test!

Jeg har selv meget god erfaring med Red Mist.

Denne blir også MEGET glatt og er en ypperlig voks-booster.

Lukter godt gjør den også. Minner litt om sol-olje egentlig. Bruker ikke sololje selv altså, hehe :rofl1:

Red mist Tropical altså.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christoffer H    257
Christoffer H

Kjempe test, SImen! :) Som jeg skrev i loggen min i sta så har jeg tatt en liten test for meg selv, med MG sin UQW :) Den har holdt i 7 uker nå, og beader fortsatt godt! :) Skal bli spennende å følge med her!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
trogha    445
trogha

Får bare håpe at Engel er såpass svekket at det blir enkelt å avgjøre holdbarheten på det som testes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Simen    1 317
Simen

Første post oppdatert med rykende ferske beading-bilder! :fun:

(PS: Kommer til å se nærmere på sheating etter første vask)

Jo, jeg prøvde å skumme igjennom 3-4 ganger, men hadde ikke tålmodighet til å lese det skikkelig, hehe. Leser mest donald jeg veit du :P

Hehehe. :P

Kjempe test, SImen! :) Som jeg skrev i loggen min i sta så har jeg tatt en liten test for meg selv, med MG sin UQW :) Den har holdt i 7 uker nå, og beader fortsatt godt! :) Skal bli spennende å følge med her!

Takk Christoffer. :) Ja jeg leste det tidligere idag. UQW varer nok lengre enn UQD, men har trua på UQD også.

Får bare håpe at Engel er såpass svekket at det blir enkelt å avgjøre holdbarheten på det som testes.

Ja jeg håper det sjæl, men jeg tror jeg vil se forskjellen, for Engel har jo tross alt 4 måneder bak seg. Heldigvis har jeg dokumentert hvordan beading/sheating var med HT på panseret så jeg vet åssen det "egentlig" skal være.

Endret av Simen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Simen    1 317
Simen

Jo takk. Måtte teste speilrefleksen jeg ga til madammen til jul vettu. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

Knall test og bilder som er eye candy dette her...

UQD og 3M sin hra jeg testet her, men ikke merket så stor forskjell på de, DoDo sin har jeg ikke enda (tror jeg)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×