Gå til innhold

tips til en go førstegangs bil til rundt 30k


maggi224

Recommended Posts

noen som vet om en go førstegangs bil til ca 30k må ikke bruke så alfor mye drivstoff og må være en billig og go drifts sikker bil. forsikring skal faren min ta seg av. da jeg fikke lappen for akkuratt en uke siden og er 18år så er dt litt dyr med forsikirng

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk mye å velge i.. kommer an på hva du er ute etter.. du kan få en relativt ny bil med dårlig rykte, en halvgammel bil med topp driftsikkerhet, en eldre sportsbil osv osv...

Finn ut hva som er viktig for deg; design, komfort, driftsikkerhet, forbruk, motorstyrke osv, og SÅ kan det være greit å hente inn råd ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hvilken som helst Corolla er det beste kjøpet som finnes tror jeg :)

kjøpte en 87 mod i jula, og det er noe av det beste jeg har hatt til 7000kr ;)

Må si meg enig der. Det værste av alt er jo at de aldri dør! Kompis kjøpte seg BMW 5-serie E34 til å bruke om vinteren. Ble kjøpt i fjor. Trodde ikke den bilen skulle leve i dag, men jaggu gjør den det gitt :P Drikker litt suppe de da. Men kan fort bli mye feil med de bmw'ene av eldre generasjon. Hvertfall e34'n.

Corolla er nok en sikker vinner. Spørsmålet er om du liker utseende

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saab 900. Da har du "tænks". Et godt vedlikeholdt eksemplar rundt 30.000,- (ikke bry deg om kilometer-stand hvis eiere har fulgt oljeskift etc) betyr at du a) har en turbopropell som kjører fletta av kompisene sine sid-rompa flak, B) en bil som er enkel å skru på, c) en bil med god tilgang på deler skulle det oppstå behov, d) lett å få litt ekstra guffe fra, e) gode kjøre-egenskaper, f) en Trionic5-motor som tåler myyye juling og g) en bil som forsikringsselskapet liker også.

Også er det veldig gode seter i de bilene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mercedes W124 diesel :D Driftsikker, komfortabel, relativt rimelige deler, rimelig bil i innkjøp, tidløs design osv osv osv.

Like mange meninger som brukere på forumet her vil jeg tro, men slik er det jo alltid :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Forhandlere
Bernhard

Jeg er litt uenig med ØHN på akkurat det med nyest. Ok, nyere biler er sikrere, men når man sitter bak rattet på en Seat Arosa, så har ihvertfall jeg kledd på meg bilen for å komme inn i den.. Da ville jeg heller gått noen år tilbake og kjøpt en litt større, men sikrere bil..

Hva du velger må du jo nesten ta ut ifra hva du liker..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikkert litt (ganske) dårlig gjort av meg, men hvis en bil er påkostet over 30laken i det siste, hvorfor skulle den bli billigere å holde nå?

Ellers er jo Volvo 240 av de siste årsmodellene bunnsolide og sikre, skulle ikke forundre meg om det finnes en del av de til under 30.

Corolla er også ett godt valg. Hvis du vil ha tysk bil, har jeg veldig god erfaring med Passat, vel å merke den modellen som gikk fra ca. 88-96, de er billige og bra.

Passaten som kom i 96 som 97 modell må du styre unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Primera P10, artig å kjøre, ser grei ut hvis du får 94 eller 95 modell i helst grønn eller sort ;) Og kvaliteten er god, har hatt en sånn i noen år selv ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

masse gode tips her ser jeg. bil eg kan tenke meg er nok en drifts sikker bil desing har ikke så mye og si. den såg fine ut den alfaen te han ene her på forumet husker ikke navnet men den er nok ikke så drifts sikker , men sikker fin i lakken hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ha valgt en Golf forran Polo når som helst. Stort sett samme prisnivå men litt mer gjennomført og større bil. Har rattet en Golf3 som bil nr 2 i halvannet år helt uten problemer. Helt ok bil å kjøre.

Siden BMW E34 5-serie ble nevnt og jeg er BMW-entusiast så må jeg si noen ord om den også. Hvis, og da mener jeg hvis, du finner et velholdt eksemplar 91-mod eller nyere med sekser og manuelt gir så har du problemfritt bilhold i mange år fremover. De drar en del mer bensin enn en mindre bil med firer men kjøreopplevelsen er rett og slett magisk. Jeg vil tørre påstå at du må godt opp på 2000-tallet før japanerene leverte en bil med tilsvarende komfort. Teknisk sett er det det mest driftssikre BMW noen gang har lagd. Problemet er at dette begynner å bli gamle biler som typisk har hatt mange yngre og "aktive" eiere, med den følge at de er delvis til totalt nedkjørte teknisk. Mye av delene kan være svært dyre å bytte kontra en mindre og rimeligere bil. Finner du et bra eksemplar med voksne eiere så tror jeg du blir fornøyd.

MB W124 er en annen bil av samme kaliber, dog kjent for å være hakket mer driftssikre og med mer sedate kjøreegenskaper. 300-dieselen uten turbo er det nærmeste man kommer en evighetsmaskin.

Endret av omrognan
Lenke til kommentar
Del på andre sider

du får mye bil når du kjøper en 406.. Jeg sliter selv ut min 2. nå og har intet annet et positivt å komme med..

masse komfor!

men hadde nok kjøpt en med ac eller klima.. du skal ikke så mye mer opp i pris:)

Endret av posan
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...