Gå til innhold

Få vekk siste småriper?


Petter92

Recommended Posts

Jeg har brukt våtslipepapir 2000, 3000 med maskin. Resultatet ble egentlig ganske bra, og overflaten ble matt. Jeg gikk så over til 4000 og 5000 våtslipepapir for hånd og da blir resultatet egentlig dårligere. Det blir striper i lakken. Jeg bruker godt med vann, men jeg trenger litt hjelp og kanskje noen tips for hvordan de "dype" ripene i klarlakken blir fjernet. Jeg bruker så Scholl S20 for når jeg skal polere området opp igjen. Er det 4,5 eller 6000 våtslipepapir for maskin som er løsningen? Presser jeg for hardt når jeg gjør dette for hånd? Takk for hjelpen!

Endret av Petter92
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du noen bilder?

Før, underveis og etter.

 

Hva slags maskin og hastighet?

 

Har aldri våtslipt større partier, men har forstått teorien slik at du får polert rett etter 2-3000 (I hvert fall har jeg gjort det på små områder) så du trenger neppe finere papir.

Er ripene veldig dype kan det være at de omtrent går igjennom, og da bør du ha lakkdybdemåler før du går videre - evnt la de største ripene være i tilfelle du må ha igjen litt lakk til å kunne polere et annet år.

Litt såpe i vannet er greit, og legg papiret i bløtt noen timer før for å unngå skarpe kanter.

 

Du har en god kloss for håndsliping? Håndflaten er svært ujevn, og det kan fort være man gir mer press på et lite område kontra maskin.

Det greieste er nok å unngå håndarbeide etter maskinen, og heller starte med dette på grovere papir om du har et ekstremt tilfelle hvor mye lakk må bort.

 

Tar høyde for at du kanskje kan dette bedre enn meg da det vanligvis ikke er rett på våtslip etter første innlegget her, så du får beklage om jeg bare bidrar med selvfølgeligheter :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Type pute bruker du når du rubber opp igjen? Bruker selv Rupes duetto med sandpapir på, og rubber opp igjen med blå Rupes pute. Det funker alltid

Daglig leder Hellashine-Nord-Odal. Tlf 90624709

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke en lakkdybdemåler, så får ikke sett hvor mye det evt er igjen. Det kan være produkt og pute som er feil? Jeg har litt erfaring, men ikke så mye innen puter, poleringsprodukt og poleringsmaskin. Jeg bruker  gul Scholl Spiderpute med S20. Kanskje jeg skal teste Rupes blå? Hvordan sandpapir bruker du?  Jeg skal ta noen bilder imorgen så dere ser hva jeg  mener :)

Endret av Petter92
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Grov pute og polish tar ofte uten problem 1500 grit papir.

 

Bruker man veldig fint pussepapir, krever det stor grad av renslighet. Små partikler kan gjøre mye ugang når papiret blir så fint og "glatt". Like så, kan press lage ugang. At papiret mettes med lakkrester kan være nok til at nye riper oppstår. Nye riper som da en fin kombo pute/polish ikke klarer å fjerne.

 

Det kan av den grunn være greiere å hente opp igjen god finish fra en litt grovere våtslip med en grov kombo først, som avsluttes med en fin kombo til slutt.

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er sikkert det som er tilfelle her ØHN! Jeg tror kanskje jeg har lagd de småripene ved å pusse for lenge og mye uten nok vann. Hvilken pute og polish med mye cut tror dere kan funke bra? Jeg har som sagt gul scholl spider og S20. Burde jeg prøve S0 kanskje?

Endret av Petter92
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye vann og kort kjøretid har jeg sett fungere bra med oscillerende maskin. Ville kjørt en grovere pute for å få bort mer riper. Enten grovere scholl pute eller blå rupes

Daglig leder Hellashine-Nord-Odal. Tlf 90624709

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er S20 for "fin" å bruke til å rubbe? Burde jeg  skaffe meg S0 eller S2? Jeg får ihvertfall kjøpe en blå rupes, men har det noen hensikt å skaffe S0 som har høyere cut?

Endret av Petter92
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmsilset

Scholl S0 er for grovt. Den er som en slags våtslip på boks :) Gul uber og scholl S03gold er beste kombo å fjerne våtslipemerker på medium til hard lakk synes jeg.S2 skal være grovere,  men jeg synes ikke den er det :)

Hobby detailer som ofte har med bileiere på jobbene :)

10 timers detail som nybegynner.
Facebook-hmsilset-bilpleie

Twitter-@fastdetail

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...