Gå til innhold

Skade på diamond cut finish - Rotiform felger


Haakon O

Recommended Posts

Haakon O

Heisann

Tok fram sommerfelgene nå, som ble kjøpt nye av meg selv på denne tiden i fjor. Disse ble kjøpt fra England så garanti/reklamasjonsrett kan utelukkes ang disse.

Når jeg fikk de så hadde de noen småriper fra shippingen, vet at det skjedde da siden han som kjøpte de for meg i England sendte bilder av alle sammen før de ble sendt videre. Det som var skjedd var nok at de har ligget og sklidd fram og tilbake i eskene, og gnisset mot innpakningen (de lå noe løst pakket).

Det var klarlakken på fremsiden som hadde blitt litt matt og ripete, men det fikset jeg temmelig bra bare med Biltema dobbelthodet maskin og Megs Ultimate Compound. Gikk fra dette:

IMG_3686_zps1eaf8849.jpg

til dette:

IMG_3687_zps5d516763.jpg

igjen, fra dette:

IMG_3688_zpsb052dfc6.jpg

til dette:

IMG_3690_zpsd6b00c52.jpg

og sånn holdt de seg ut sesongen. Men den ene av de ser nå helt forferdelig ut. 3 av de har ligget ute i vinter, og 1 har stått inni garasjen. Den som sto inne var helt fin, akkurat som i fjor. Men en av de som har ligget ute (har vært en mild vinter her som alltid, kanskje en uke med snø og veldig få døgn med frost), ser helt forferdelig ut nå.

Uten blitz ser den tålig bra ut:

IMG_4260_zpsc49b048c.jpg

Men med blitzlys så kommer sannheten frem:

IMG_4259_zpscb7e6f1e.jpg

Ser rett og slett ut som det har irret under klarlakken på diamond cut delen av felgen. Og i ekstremt stor grad også. Det er vel ikke mye annet å gjøre her enn å enten sende felgene inn for å få laget ny diamond cut på de og ny klarlakk?

Er dette min egen feil siden jeg fjernet ripene som var når de var nye, og har slipt ned så mye klarlakk at det har gått hull på den ved kantene?

Regner med alt håp er ute ang å fikse noe selv? Planen var forsåvidt helt fra i vinter av å sende disse til høyglanspolering, så har vel verdens beste påskudd til å få gjort det asap nå.

Frustrerende uansett! :wacko:

Endret av Haakon O
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
ØHN

Er dessverre ikke utenkelig at lakken som ble igjen etter grovkorrigering, ikke var tilstrekkelig til å beskytte underlaget. :(

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haakon O

Nei, er nok det som har skjedd. Har nok tatt toppene (drar man fingrene over felgen så er finishen som en LP-plate, men kjenner jo rillene fra diamantkuttingen). Men da vet man det, godt at det er egne felger :)

Rotiform NUE som er høyglanspolerte er jo ikke feil uansett :)

575212_10150629295421916_2104404797_n.jp

og høyglanspolerte felger på en bil med matt lakk/folie gir en tøff kontrast, hadde det på forrige bilen:

CAM0669.jpg

IMG_3062.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sandera

Vet desverre ikke noe om skaden på felgene, men vil bare si at den lupoen er så stilig at det halve kunne vært nok.

Nydelig, rett og slett!

 

Asbjørnsen Automobilvaskeri

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
Haakon O

Jeg kjøpte disse fra Rotiform i England, og der kostet de £599 for alle sammen inkl shipping innad i England. Fikk en bekjent der borte til å kjøpe dem og sende videre, da de ikke ville sende ut av landet direkte fra importør. Kom vel på litt over 7500 alt i alt.

Men disse er støpte da, man får Rotiform både som Monoblock billett felger (cnc-frest ut av et stort stykke alu) eller 3-delte. Da kommer de vel på ca 10k pr stk, alt etters diameter/bredde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Haakon O

Jaja, da var iallfall skadene gjemt bort bak noen lag med plastidip :P

Var så lang ventetid på vibrasjonspolering at treffsesongen er godt i gang før de kan tas.. så da blir det sånn som dette i en kortere periode :)

IMG_4516_zpsbe7a7e29.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bangdalen

Faktisk ikke det dummeste jeg har sett, Haakon ;) Vurderer en "craaaazy" farge på felgene mine selv. Men jeg lever i ambivalensen og klarer ikke bestemme meg for om jeg skal gjøre det eller ei, og langt mindre hva slags farge jeg evt skulle hatt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haakon O

POW!!

IMG_4515_zps1efe388f.jpg

Fargen er gaaanske drøy, og det at blått og oransje er akkurat motsatt av hverandre på fargehjulet gjør ikke kontrasten noe mindre! Er jo fluoriserende oransje sånn for sikkerhets skyld..

Kjøpte en gallonspann med plastidip, og tynner, for å bruke i lakksprøyte på luft. Men hadde sikkert fått bedre resultat med spraybokser :D Mest pga tull med å finne en rett setting på sprøyta. Vanskelig å legge merke til pga fargen, hehe ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...