Gå til innhold

Fjerning av riper, Bosch pex 125 AE???


Mar-O

Recommended Posts

Hei, i dag når jeg vasket bilen for første gang på en god stund så oppdaget jeg masse nye riper i bilen. Lakken var egentlig ganske fin før vinteren så merket jeg fikk litt panikk når jeg så dette, mulig en del kom fra vasken nå men trodde jeg var ganske forsiktig.
Uansett fant jeg en Bosch pex 125 AE maskin i kjelleren som jeg tror kan brukes til å korrigere bort noen av disse? Den har noen puter men hvis denne kan brukes så vil jeg tro det er best om jeg kjøper et nytt sett.
Her er link til et bilde av den: http://www.bleche-und-mehr.de/images/273_517.jpg
Det jeg lurer på er for det første om denne maskinen kan brukes og for det andre hva mer jeg trenger. Tenkte denne pakken (Poleringspakke Menzerna og Uber 140mm) fra bilnerden ville være grei? Kan ikke bruke mer enn 1000 kr på dette (18 år og uten jobb...) så har ikke råd til å kjøpe en ny maskin hvis den jeg har ikke er ok. Ser også at folk bruker lakkdybdemåler, er det veldig risikofylt å prøve å korrigere uten dette?
Legger ved noen bilder av ripene for å se om dere har troa på at en nybegynner som meg har noe sjans til å få fikset dette uten å bruke så alt for mye. Bildene ble veldig dårlige og viser bare noen av ripene.
post-7750-0-27017600-1393334902_thumb.jp
post-7750-0-48599200-1393334904_thumb.jp
post-7750-0-32802400-1393334905_thumb.jp
post-7750-0-51017000-1393334906_thumb.jp
post-7750-0-47718000-1393334907_thumb.jp
post-7750-0-44810800-1393334909_thumb.jp
post-7750-0-52521000-1393334910_thumb.jp
Og måtte nesten ta med et bilde av bilen forfra, er en 05 modell så ser tross alt fortsatt grei ut :)
post-7750-0-88373600-1393334911_thumb.jp
Har også noe rust som jeg har tatt bilde av, fjernet dette før vinteren med et sandblåsnings kit fra biltema også tok jeg bare og lakka med sprayboks. Som dere ser ble resultatet langt fra bra (men mye bedre enn det var) og rusta er nå tilbake. Noen som har peiling på sånn ca hva det vil koste å spot lakkere bare det området? Og en ting til har et sted hvor lakken har flakket bort uten at det har kommet rust (er vel en skrue som har gått gjennom ser det ut som), hvordan går jeg best til verks på dette, bør jeg prøve å lakke det selv eller bare la det være?
På forhånd takk for alle svar, er helt ny her og skjønner at mye nok allerede er svart på før men livredd for å gjøre noe feil så tenkte det var best å spørre før jeg går til noe innkjøp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten har jeg en nesten full boks med "Turtle polishing compound & scratch remover" og "Turtle car wax platinum series". Kan disse fungere til denne jobben? Står jo at de er velegnet for maskinpolering så hadde vært konge hvis jeg bare trengte å kjøpe noen puter og avfetting!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

k_sandnes

Maskinen du har, har jeg ingen kjennskap til. Men det kan sikkert noen andre svare på:)

Mange som bruker menzerna inne på forumet og er veldig fornøyd med ptoduktene dems. Så det er nok ingen dum startpakke:)

Turtle wax sin polisher/rubb osv har jeg ikke hørt mye possitivt om. De er som regel slitsomme å jobbe med og gir ikke beste resultatet akkurat. Men alt turtle lager er ikke dårlig, men mye er og har vært:/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Jeg kjenner ikke maskinen, men den har trolig liten sideveis bevegelse og er derfor ikke så effektiv til å fjerne riper med poleringspute og polish. Men den kan nok brukes.

Jeg ville handlet Menzerna/Uber-pakken du nevner, og prøvd med maskinen du har. Funker det, så er jo det fint. Hvis ikke, kjøper du poleringsmaskin.

Du får nok fjernet ripene med Turtle polishing compound & scratch remover, men finishen blir trolig ikke den beste. Kan hende du får en matt look med tusenvis av småriper i stedet. Jeg ville heller gått for pakken du linket til, og fått det poleringsresultatet du drømmer om.

Lakktykkelsesmåler kan du vente med. Start med å øve deg på en karosseridel fra huggeren. Da får du, uten å ødelegge bilen din, raskt en følelse med hva ripefjerning går ut på, og hvor mye som skal til før du går gjennom lakken.

Turtle Platinum voksen kan du fint bruke som beskyttelse til slutt. :)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

erikstein

Jeg har prøvd den Turtle scratch remover på en DA-maskin for moro skyld.

Tro meg, du vil ikke prøve den. Den lagde såpass mye ugang at det var mye mer jobb å ordne opp etter Turtle enn hva som egentlig var av riper før jeg prøvde den :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takker for svar! Får eventuelt prøve meg fram litt på opelen til fattern først så jeg ikke gjør noe veldig feil.. Men en ting siden lakken generelt ser ganske grei ut (i mitt øye ihvertfall) bortsett fra en del riper, bør jeg da polere hele bilen eller bare ta der det er riper? Har inntrykk av at forskjellen etter polering generelt ikke blir så stor på grå biler som på foreksempel svarte, er dette helt feil? Tar på voks over hele bilen etterpå uansett. Og en siste ting den maskinen jeg har er 125 mm, regner med at det fortsatt går greit med 140mm puter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...