_Makki_ 1 099 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 (endret) Verdens dyreste dessert - Tiramisu. "Ifølge Antonio Carluccio er denne fløyelsmyke desserten hjemmehørende i Veneto." For dere som liker å stå på kjøkkenet og ønsker å overaske dame/kone/mor etc. Og ikke alltid vask av konebilen hjelper mot diverse Jeg bruker å lage med og uten alkohol - Rum spørs om unger skal spise eller ikke. Tar max 1time å lage og suksess med madamen kan jeg garantere dere. Sukker osv kan man regulere etter ønske. Ikke alltid like lett å finne mascarpone osten men ICA og COOP bruker å ha. Man trenger vel ca 150-200kr til dette. 3 egg 500 ml mascarpone ost kakao sterk kaffe rum fingerkjeks kan også brukes vaniljesukker men jeg droppa den denne gangen pga ønske fra dama Sterk kaffe, visp og sett av for avkjøling : Egg+sukker+mascarpone osten: Først blandes egg og sukker samme i en masse så mascarpone ost til slutt og vist forsiktig. Fingerkjeks lek: Kjekser samme med kaffe. Her må man huske å bruke lite kaffe. Å bruke mye kaffe her blir samme som å bruke mye polish på pad under rubbing - fail. Blir et helvete å ta ut kaken etterpå. Massen opp på: Kakao på topp: Neste lag: Etter litt opprydding: Refleksjoner: Meg: HERDING! 6-8 timer i kjøleskapet! Veldig viktig! Enjoy! Endret 13 Mai, 2012 av _Makki_ 4 Siter Makki's CarSPA Koch-Chemie®: Excellence for Experts Colourlock®: Get the best out of your leather! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
JensChristian 187 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Multitalent! Dette skal prøves... Synes det er litt mange vaskeriper etter siste steg, DA eller roterende for å fjerne swirls i kakaoen? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anders_Aa 151 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Så ihvertfall ikke godt ut da! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
trogha 460 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Ser meget bra ut, hadde ikke fruen hatt uendelig med matintoleranse hadde nok denne vært en suksess Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bilmagikeren 40 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Du er jo bare sukkersøt og til å spise opp:) Med hjerte og alt.. Dette ble vel snøret i bånn? Siter Min bilpleielogg Bilmagikeren https://www.facebook.com/pages/Bilmagikeren/577147932314148 Kikk gjerne innom å se om du vil:) Swissvax certified detailer Scandicshine autorisert detailer Scholl Consepts certified detailer Mitchell and King approved detailer Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dawl 42 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Cred for at du akkurat gav en sliten russ noko å bruke kvelden til Såg nydeleg ut! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Victor 92 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Deilig jam, jam...... Det er min andre hobby å lage mat så denne må prøves. Jeg lager en tråd jeg, som vi kaller detailed mat. Cred for sure Siter Never a failure, always a lesson Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Victor 92 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 En mat tråd der gode oppskrifter kan deles er en god ide. Makki startet godt og hans desert skal for sikkert prøves. Her er miitt bidrag. Håper tråden kan holdes til oss Detailers favoritter. For eksempel så synes jeg ikke fiskepinner kvalifiserer til en plass her dersom de ikke er hjemmelaget fra bånn :-) En Himmelrik Munnfull. Som overskriften sier kalles denne en himmelrik munnfull og når du smaker den skjønner du hvorfor. Denne oppskrifte har jeg fått av min Bestemor etter at hun har laget den til meg i mange år som min favoritt. 3 dl. kremfløte 2 egg 100 gr. sukker 1 dl. sherry 25 gr. nøtter eller mandler 25 gr. cocktailbær 25 gr. kokesjokolade 5 pl. gelatin Pisk kremfløten og stivpisk eggehviten. Tips: har du problem med å få eggehviten stiv ha i 3-4 dråper sitron, det gjør susen. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 5 min. Visp eggedosis av eggeplommene og sukker. Tilsett sherry, grovhakkede mandler, cocktailbær i biter og hakket kokesjokolade i eggedosisen. Løs opp gelatinen i litt kokende vann og rør den i eggedosisen. Vend forsiktig inn krem og stivpisket eggehvite. Hell alt i en bolle skylt i kaldt vann. Sett til avkjøling. Pynt med cocktailbær, nøtter og kokesjokolade rett før servering. 1 Siter Never a failure, always a lesson Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
_Makki_ 1 099 Skrevet 13 Mai, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Multitalent! Dette skal prøves... Synes det er litt mange vaskeriper etter siste steg, DA eller roterende for å fjerne swirls i kakaoen? Samme hva du bruker men IKKE luft på kakaoen - opprydding deluxe. Så ihvertfall ikke godt ut da! Det er himmelsgodt! Du er jo bare sukkersøt og til å spise opp:) Med hjerte og alt.. Dette ble vel snøret i bånn? Suksess hver gang vettu Cred for at du akkurat gav en sliten russ noko å bruke kvelden til Såg nydeleg ut! Russ og tiramisu, hmm, tror ikke det er en god ide å kombinere det sammen Deilig jam, jam...... Det er min andre hobby å lage mat så denne må prøves. Jeg lager en tråd jeg, som vi kaller detailed mat. Cred for sure Jeg er veldig glad i å lage mat men dessverre mindre og mindre tid til dette. De som er fra Molde området vet sikkert hva Lahmagun er for noe Det er tingen det! Siter Makki's CarSPA Koch-Chemie®: Excellence for Experts Colourlock®: Get the best out of your leather! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
_Makki_ 1 099 Skrevet 13 Mai, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Siter Makki's CarSPA Koch-Chemie®: Excellence for Experts Colourlock®: Get the best out of your leather! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
trogha 460 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Btw. verdens dyreste dessert koster 25.000 dollar og inneholder bla. spiselige gullflak i.flg google Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
_Makki_ 1 099 Skrevet 13 Mai, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Btw. verdens dyreste dessert koster 25.000 dollar og inneholder bla. spiselige gullflak i.flg google Tviler ikke på det nei. Men hvis du ser på prissnittet i diverse restaurant i verden og dessert menyen så bruker Tiramisu å ligge øverst. Det er pga prisen til mascarpone osten samt alkohol som rum eller amaretto som skal brukes sammen med kvalitetskaffen Siter Makki's CarSPA Koch-Chemie®: Excellence for Experts Colourlock®: Get the best out of your leather! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Etanrok 4 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Denne skal testes ut asap. Dette forumet slutter aldri å overaske:) men en ting jeg lurte på.. Hvor mye sukker? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
geikro 14 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Prøv med revet kokesjokolade på toppen i steden for kakao. Det er godt det. Kakaoen gir en ganske kraftig smak. Her er en link til Tiramisu for dummies som gjør det enkelt å lage. Som tidligere sagt: Smaker himmelsk http://www.diggmat.com/2008/12/tiramisu-oppskrift-for-dummies-veldig-enkel-veldig-god/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anaxyd 114 Skrevet 13 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 13 Mai, 2012 Nice! Bra trend som dukker opp her inne! Savner refleksjonsbilder da! Gjerne 50/50 om du har det også! Siter Min nettside Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Knutis 763 Skrevet 14 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 14 Mai, 2012 Har flettet trådene, så beholder vi all matpraten i en tråd. Siter Knutis' maskintråd Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hgnubel 335 Skrevet 14 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 14 Mai, 2012 Så veldig bra ut _Makki_, bare litt skuffet over at du ikke bruker Swissvax-forkle eller lignende på kjøkkenet Siter bilpleielogg - Volvofamilien: V70 T4 2016 Dynamic Edition og V70R AWD 2000 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
RudiM 2 Skrevet 14 Mai, 2012 Rapporter Share Skrevet 14 Mai, 2012 Jeg har bakt brød i dag, 3 stk. Mellomgrovt, tror det må være noe av det bedre jeg har laget av denne type brød! Om noen blir fristet av bildet og vil ha oppskrift kan jeg poste det! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
_Makki_ 1 099 Skrevet 19 Mai, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 19 Mai, 2012 Ser ut som det ikke er så lurt å lage kake hjemme og reise på jobb neste dag Litt fikk jeg jo igjen, damene er fornøyde så det er topp! Siter Makki's CarSPA Koch-Chemie®: Excellence for Experts Colourlock®: Get the best out of your leather! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
JensChristian 187 Skrevet 4 Juni, 2012 Rapporter Share Skrevet 4 Juni, 2012 Hvitvinsdampede blåskjell Dette er en rett som er kjapp og enkel, som samtidig imponerer de aller fleste. I sommermånedene er det spesielt deilig... Oppskrift til fire voksne Du trenger: 2 nett blåskjell Hvitløk Chili Kremfløte 4 dl tørr hvitvin (f.eks Chardonnay eller Chablis) Sitron En stor kjele med lokk Legg blåskjellene i vann (fjerne grums) Start med å finhakke hvitløken Bruk deretter en nøytral olje i bunnen av kjelen til å frese opp hvitløken og chilien (jeg har brukt chili som har ligget i olje en stund, så den synes ikke på bildet) (bedre med for lite chili enn for mye) Etter at hvitløken har frest opp og frigitt smak til oljen legges blåskjellene opp kjelen (pass på å helle av vannet fra blåskjellene først...) Legg på lokket og la disse frese i ca 45 sek på høy varme. Sjekk deretter at skjellene har åpnet seg før du tilsetter hvitvin av eget ønske (jeg brukte en flaske Cava som var åpnet kvelden i forveien, men med Chablis blir det betraktelig bedre) La dette putre på høy varme i ca 3-3,5 min. Hell deretter av ca 1/3 av væsken for å slippe at det skiller seg når du tilsetter fløten. Tilsett fløten La dette putre i ytterligere 3 min, før det serveres med sitron og loff. BONUS Du kan velge å IKKE helle av så mye væske i mellomsteget og tilslutt ende opp med en FANTASTISK blåskjellsuppe også, etter at skjellene er spist opp. Bon appetitt 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Bli med i samtalen
Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.