Gå til innhold

Er læretiden over?


Cobber

Recommended Posts

Jeg vet ikke helt når man kan avslutte læretiden og gå fra nybegynner til noe annet, men jeg har gjort meg noen refleksjoner i nybegynnertiden.

1. En tohodet DA-maskin får jobben gjort, men det irriterer meg litt at maskinen er mindre fleksibel enn om den kun hadde ett hode

2. Jeg liker best å jobbe med en en "vinkelsliper". Synes en slik maskin er mer nøye og enklere å kontrollere. (så da må jeg vel kjøpe en en-hodet DA)

3. Sonaxputene på Claes Olhson er billige, men virker litt billige å jobbe med. Scholl var andre boller!

4. Swissvax har fantastiske produkter og jeg er blitt spesielt glad i Fluid Cleaner.

5. Scholl har gode puter (bare brukt orange og blå) og jeg liker kompisene S3, S17 og S30.

6. Dodo Juice Orange Crush er genialt på røde biler.

7. Du kan ikke ha nok, eller gode nok, microfiberkluter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kommer nok til å lære noe nytt de 100 første bilene du tar med roterende, så det du kaller for "læretiden" tar skjelden slutt for oss vanlige dødelige ;)

Tørr jeg spørre hvorfor du synes Orange Crush er genial på røde biler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meringdal

Ser jo greie ut de punktene dine, men man må huske på at man ikke blir profesjonell selv med det beste utstyret som finnes der ute. Det er ikke enkelt å kjøpe seg kunskap i denne hobbyen.

Jeg ser forøvrig på meg selv som en nybegynner selv om nivået på produktene har begynt å gå vesentlig opp.

Jeg skjønner ikke helt hvor du skal med denne tråden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På spørsmålet om læretiden er over må jeg si nei. Det blir den aldri. Jeg har en del hundre timer bak poleringsmaskinen men er langt i fra utlært. Må si meg enig i at jeg ikke helt forstår hensikten med tråden.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråden er ment som de alle første refleksjonene fra en nybegynner til en annen. Ikke rart at dere som har nær 3500 innlegg ikke helt ser det ;)

Jeg er selvsagt klar over at jeg aldri blir utlært. Jeg mener generelt jeg aldri blir utlært i noe som helst selv om jeg har har mange år på universitetet, har skrevet fagbok og mye annet. Likevel kommer man til et viktig punkt hvor man føler at mestringsgraden øker. For mange av dem som leser og poster i nybegynnertråden tror jeg mestring er viktig. Man kan få inntrykk av at menneskene på dette forumet enten er komplette amatører eller erfarne proffer.

Tørr jeg spørre hvorfor du synes Orange Crush er genial på røde biler?

Fordi vår røde bil (solid, ikke metallic) fikk en dypere og jevnere farge. Den har ikke sett så "ny" ut på mange år. Rød lakk kan falme, men jeg synes falmede felter som dørhåndtak ble finere etter Orange Crush.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer

Det positive med denne tråden er et ønske om å evaluere kunnskap og egen praksis.

Alle, kan alltid, bli bedre i alt - det driver menneskeheten videre. Likevel blir det ofte bare en floskel, hvis man ikke er konkret. Jeg synes trådstarters oppsummering så langt er fin.

Med detailing er det som med alt annet; man blir flinkere hvis man er ydmyk i forhold til egen kompetanse. Mestring er viktig på alle nivåer, og det er viktig å forsiktig gå videre til neste nivå. Lakk og karosseri er også svært ulike. En skal ha polert og stelt mange ulike typer biler før en "har vært borti det meste". Mengdetrening er ikke mer viktig enn å stadig utfordre seg på nye oppgaver.

Uansett må ikke kvantitet gå foran kvalitet.

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Daniel R

Jeg husker jeg hadde en "test" for mange år siden på en gammel bil jeg skulle knokse... Dette lærte jeg mye av...

Men, som tidligere nevnt, blir man aldri utlært!

Hadde den gangen polert en del biler, men helt forsiktig med snille produkter, puter og etter alle "kunstens regler"...

Roterende har alltid vært min favoritt og var også det som ble brukt den gangen... (kjente ikke til DA den gang)

Denne bilen som jeg skulle hive, testa jeg alt jeg ikke ville gjøre på andre biler...

Kjøre roterende med "grove" produkter (brukte jo bare autoglym den gang :P ) og grove puter, varmgang på plast og lakk, dulte borti antenne på taket uten tape med høy hastighet osv osv osv... sto egentlig og ødela en bil med poleringsmaskinen, men prøvde sammtidig og oppnå et perfekt resultat de plassene jeg bestemte meg for det.

Her fikk jeg prøve mye av det som kom til å møte meg i fremmtiden, og mye av det jeg ville unngå...

Den gamle hauen av en bil er den jeg har "lært" mest på gjennom mine år, men har selfølgelig lært mye i etterkant og sitter fortsatt og ser på S&S tråder og tenker; <<den var ikke dum nei>>

Alle er ikke like(heldigvis), og har hver sin måte å gjøre ting på... så selv om noen har erfaring, kan de fortsatt lære andre og muligens mer effektive og lette måter å gjøre ting på...

Så utlært blir man aldri, men den dagen man føler seg sikker på bruken av maskin og har litt erfaring med produkter og måten å bruke de på... da trenger man ikke kalle seg "lærling" lengre i mine øyne, men å kalle seg erfaren blir igjen feil... Det tar mange biler og år :)

MEN, det er jo det som er så flott med denne fantastiske siden, for hvis jeg eller du eller bestemor lurer på noe, så er det bare å slenge inn en tråd så er det garantert noen som kan hjelpe med det og sammen har nok alle medlemmene her inne vært borti alt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmsilset

Hvist jeg hadde følt at læretiden er over hadde jeg slutta med dette.Den beste læremetoden her er å lage S&S.Jeg får ofte tilbakemeldinger på ting jeg gjør helt feil enda :) Enkelte kan svare at det er en veldig bra utført jobb.På veien dit for å få ett bra resultat har jeg ofte gjort mange små og kanskje store feil :) Detailing er litt som med bilkjøring.Til flinkere man tror man er, jo lettere kan feil og ulykker skje.

Hobby detailer som ofte har med bileiere på jobbene :)

10 timers detail som nybegynner.
Facebook-hmsilset-bilpleie

Twitter-@fastdetail

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christoffer

Hei,

På et tidspunkt går læretiden over, men det betyr ikke at du er utlært. Det betyr vel heller det at du har et grunnlag til å stå på egne ben og utvikle deg videre uten så mye hjelp fra andre, og ser lettere løsninger selv. Var ihvertfall slik jeg tenkte på det når jeg var ferdig med fagprøven, og prøver å forklare lærlinger som sier de er utlært når de står på fagprøven :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge jeg fortsatt oppdager ting jeg gjøre anderledes ved neste prosjekt føler jeg fortsatt meg langt fra ferdig med læretiden. Har vel kommet såpass at vaskeprosedyrene sitter, naturlig nok for det er det jeg gjør oftest. I forhold til korrigering og shining derimot har jeg lang vei igjen. Har heldigvis et godt utvalg av biler med forskjellige lakktyper å trene på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...