Gå til innhold

Erfaringer med 04/05 Honda Accord?


Martin.S

Recommended Posts

Martin.S

Vurderer kjøp av nyere bruksbil. Har egentlig hatt mest lyst på 05 Volvo V70 eventuelt V50 (blir litt liten), men har funnet ut at man kan jo faktisk få veldig mye bil for litt billigere penge om man kanskje ser på andre merker. ;)

Og har da titta litt på Accord, liker utseende både utvendig og innvendig. Men er det noen som har noe erfaring med disse bilene, hvordan er de å kjøre, hvordan er de kvalitetsmessig og er de driftssikre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Martin.S

Det så i allefall bra ut. Får se om det kommer noen synspunkter på det andre jeg lurte på også. Reprasjoner på bilene mine tar jeg bestandig selv, men om dette er en bil med diverse elektroniske feil osv, som man stadig må inn på verksted å undersøke med diagnose verktøy kommer jeg til kort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Norfoc76

Gode biler, men dyre deler og bensinmotorene er tørste :)

Føles litt kjipere inni enn de tyske rivalene men er mye sportsligere å kjøre enn de fleste andre japser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
ØHN

Japansk bil er japansk bil på godt og vondt, mest godt, særlig hvis eiekostnader er viktigere enn opplevd interiørkvalitet og status overfor naboen. Bort sett fra at første generasjon CR-V solgte i bøtter og spann sent på 90-tallet, er ikke Honda særlig populære biler i Norge. Toyota er jo det.

For å sammenligne de merkene litt tror jeg ikke det er fordi Toyota er så mye bedre. Jeg uttaler meg kun på egen erfaring, prøvekjøring hos forhandlere i Kongsberg, Hokksund og Drammen, samt at jeg har handlet en ny Toyota eid i 8 år. Honda har jeg aldri eid, men jeg har kjørt de fleste modellene som har kommet på markedet siden slutten av 90-tallet.

Som brukt får du mer for pengene med Honda enn toppselgeren Toyota. Jeg mener du får mer sportslig kjørefølelse med Honda også. Honda har nok generelt like bra kvalitet som Toyota, men Toyota har vært flinkere til å selge image sitt, de har større sortiment, har billigere deler og et mer velsmurt forhandler- og serviceapparat. Dessuten har Honda ikke alltid hatt de gunstigste motoralternativene for norske bilavgifter, og de kom sent på markedet med diesel. Noen andre grunner til at Honda selger mye mindre enn Toyota kommer jeg ikke på.

Skal du skru og serve bilen selv, har Toyota billigste deler. I innkjøp er nok Honda sedan og stasjonsvogn billigere enn Toyota som brukt. CR-V er vel eneste Honda som holder seg veldig godt i bruktpris.

Når det gjelder dele- og servicepriser bør du holde deg langt unna Nissan i hvertfall. De gir høyere kostnader på deler og service enn f. eks Mercedes.

Ikke så mye kjennskap til Honda altså, men mer synsing rundt japanske biler generelt i dette innlegget :)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
Christer

Honda har generelt høy kvalitet og driftssikkerhet, og har gode motorer selv om de har drevet og leflet litt med diesel, de også. Accord er en veldig komfortabel bil og minner på mange måter om Mitsubishi Galant, Toyota Avensis og litt VW Passat, men kan oppleves som litt strammere i fisken og dermed litt mer sportslig enn de andre, uten at det på noe vis er en sportsbil. Veldig komfy på langkjøring, relativt god plass og forbruket er helt på det jevne. I tillegg ser bilene bra ut.

De holder seg også ganske godt i pris, på grunn av høy kvalitet og driftssikkerhet.

Interiøret er som man forventer fra en japansk produsent, men litt avhengig av utstyrsnivå på bilen er det brukt litt mer omtanke på materialvalg. Det er dog en del hardplast, men instrumenter er logisk og intuitivt lagt opp og det er lett å finne seg til rette.

Jeg vurderte en Accord stv da jeg jaktet på ny konebil, men fant ingen alternativer som egentlig passet (hovedsaklig var det prisen som var showstopper), og kåno insisterte på at hun ville ha ny Galant...

It's not the end of the world, but you can see it from here.

Samlede Werx | Bilpleielogg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Martin.S

Flotte innspill, takk alle sammen. Jeg skal holde ann litt og se meg litt rundt. Har finni en 05 mod til 99 000,- :blink: som har gått 165000 km. Synes det virket veldig billig. Den er dog ikke den mest utstyrte på markede og har en skavank på bakfangeren. Mørk grå. Står også i oslo, så det er ikke lange veien for å dra å se på den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...