Gå til innhold

Maskin til en Ny begynner. Innkjøp


audimannen

Recommended Posts

Jeg starter en her siden jeg ikke har startet så mange poleringsmaskiner før. Jeg har kun brukt den fra Clas olson med 2 hoder. Nå vil jeg ta meg i nakken og skaffe meg en god maskin. Kanskje en pakke med pads osv. Spørsmålene er hva bør jeg kjøpe? Hva er greit og jobbe med ? Hvilke pads str har lest litt om MG her inne men jungelen" blir litt vanskelig. Pris opp til 4-6 tusen. Og hvilke nettbutikk er habil og stabil med deler ,tilbehør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flex 3401 VRG er en kanonbra maskin.

Får du vel fra ~3500kr og oppover.

Er flere forhandlere som har nybegynnerpakker og har de ikke det kan det være de vil behjelpelige med dette.

Den nye serien til Chemical Guys V34, V36 og V38 skal være fin på DA, ligger en relativ ny og fin test på forumet her.

Bestiller du fra en av forumets samarbeidspartnere har du nok en habil butikk.

Det går også an å bestille fra utlandet men da må du regne med lengre fremsendingistid, tollgebyret og mva vil også komme utenom, men det kan lønne seg i forhold til lavere priser.

Du burde dog kjøpe maskin i Norge grunnet garanti.

Blir du VIP-medlem får du også litt rabatter og da sparer du fort inn disse 200 kr ;)

Har du i tillegg god tid burde du kanskje følge med på de forskjellige juletilbud her inne, kan være du har litt flaks og finner det mest du trenger.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bilmagikeren

Hva med roterende? Er det DA maskin du skal ha er det jo flere gode.. Men hver til sitt bruk på en måte.. Om du skal prøve deg på litt riper og skader i lakken, er vel Flex maskinen som kommer høyt opp på listen sammen med Bigfoot. Om du bare skal korigere litt nå og da og ikke ta de "værste" bilene, klarer du deg med en f.eks krausmaskin. Den er på ingen måte dårlig, men litt svakere motor osv.. Du har jo også Das6 pro, som er en slags mellomting. Om du skal ta de "værste" bilene og har tenkt å bruke maskinen en del, ville jeg tenkt litt på roterende med en gang. Eneste minus er meget myk lakk, og at man ikke kan legge på voks,sealer med roterende. Men som sagt, kommer du langt med den "billigste" også :)

P.S Kjøp begge både DA og roterende,så er du i boks med en gang:)!

Endret av cocos

Min bilpleielogg

 

Bilmagikeren 

 

https://www.facebook.com/pages/Bilmagikeren/577147932314148     Kikk gjerne innom å se om du vil:)

 

Swissvax certified detailer

 

Scandicshine autorisert detailer

Scholl Consepts certified detailer

Mitchell and King approved detailer

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei har fått tilbud på en Bigfoot maskin her inne m tilbehør. Så da er vel det best kjøp. Vaskestriper er vel det som det går i. Paralelle striper. Mest på tak,panser. Den maskin jeg bruker har vært greit for rens,glans. Men ikke noe mer. Han som hadde bilen før tok av vannet med vindusvisker manuelt på tak. Korn. --------""_____----_"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Swissvax har jo et heftig tilbud på Flex DA nå da, med rabatterte priser på pads og bakplater. Og mener det er Blank Bil som har V-serien til Chemical Guys. Om du slenger inn et VIP-medlemskap her først, har du jo rabatter i tillegg til det igjen, samtidig som du støtter driften av dcn.no.

Vasker bil for terapiens skyld!

[ ] Ford Mondeo 2.0TDCi Titanium S '10-mod.
[X] Ford Focus ST170 '03-mod.
[X] Seat Leon 1.6 Sport '02-mod.
[X] Opel Kadett E 1.6i cab. '89-mod

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler Flex PE 14-2-150 Roterende sammen med GTechniq pSystem ProKit 160mm poleringspakke + 2-3 ekstra medium og fine padder ;) meg og min far har nettopp kjøpt dette og er stråååålende fornøyd. Testet på en gammel BMW bildør eg hadde liggende og blei ingen holos eller noe. Meget lett maskin å bruke, og P1 gjorde jobben lett og gav også fin glans selv etter bare å bruke medium pad :)

P1 har 2 fordeler for nybegynnere; den tar laaaaaang tid å kjøre tørr og varm og brenne lakken med, til-og-med om man kjører ullpad på fullguffe, på en kant, tar det lang tid å komme gjennom lakken. Finnes filmer på youtube av dette ;) Andre fordelen er jo at man har kun har 1 poleringsmiddel å forholde seg til isteden for 2-3 stk. Har jo også P2, men dette er vel egentlig ein "holo-killer", sikkert om man har myk lakk eller noe at denne kommer inn i bilde. P1 og P2 er også vannbaserte, altså trenger man kun vann som wipedown ;) Spyl godt, tørk av :) Dette gjør også at padder er enklere å rengjøre, da man egentlig kun trenger vann for å fjerne det som sitter i padden.

pSystemet, eller QuickSwap systemet er også fantastisk, enkelt og greit å skifte padder.

Vil tilføye her at eg ALDRI har brukt roterende maskin eller DA maskin før eg brukte denne. Og for meg var eg godt igang etter 5-10 min med maskinen, er nok langt fra utlært og kommer nok til å lære myyyyyye med tiden, sier bare at denne maskinen og pakken var lett å bruke og lett å lære seg. :) Maskinen er lett, 2,2kg, og, som reklamen sier, ergonomsik utformet, slik at den ikkje tærer formye på kroppen etter 10-30 timers bruk :P Den bråker også veldig lite og vibrerer ikke så tenna faller ut under bruk.

Lykke til med kjøpet. Eg er iallefall skam fornøyd med denne pakken og maskinen og gleeeeeder meg bare til våren ;)

Swissvax har jo et heftig tilbud på Flex DA nå da, med rabatterte priser på pads og bakplater. Og mener det er Blank Bil som har V-serien til Chemical Guys. Om du slenger inn et VIP-medlemskap her først, har du jo rabatter i tillegg til det igjen, samtidig som du støtter driften av dcn.no.

VIP-medlemskap anbefales, spart mye penger på dette etterhvert ;) bla 4-500kr bare på maskinen, og da var jo medlemskapet "tilbakebetalt"

Endret av BChris

Kjøretøy:

 

[  ] Kawasaki Z800E, 2013, hvit/svart/mattsvart.

[  ] Ford Mondeo Ghia Titanium X stv, 2008, Panther Black...

[X] BMW 320d E46 Sedan 2005, Black Sapphire,Fargekode: 475

[X] BMW 320i E36 Sedan 1997, Cosmos Black, Fargekode: 303
[X] Opel Vectra A 2.0 8v 1994 kvit/grå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • Moderatorer

Går det greit med myke pads på grov Polish til korrigering DA maskin. Tenkte i helga ,men mangler de rette pads farger. Har produkter men ikke grov- middels puter

Det kommer litt an på hvor grov polish, hva slags type grovpolish, hva slags fin pute og ikke minst hva slags type lakk. Begynn uansett med den fineste komboen pad/polish og se hva slags korrigeringsresultat det gir.

Generelt vil fin pute gi redusert korrigeringsevne i forhold til grov, og det blir ekstra viktig å utnytte maks korrigering i polishen som man har i det man starter kjøringen. :)

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
///Jacobsen

Støtter anbefaling om Flex PE14-2150. Er selv ny i bilpleie gamet (ikke brukt maskin før) og synes den er veldig lett å bruke og gir godt resultat :) Kjøpte hurtigkobliga og nye padsene i stede for bakplate

Mercedes Benz W211

Suzuki GSXR1000 K7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte meg en Makita 9227CB roterende. (betalte ca 2500 inkl frakt og mva fra lawson-his.co.uk) Den har fått veldig mye skryt på bl.a dette forumet. Jeg er óg nybegynner, men etter mye lesing og studering av videoer på nettet, tror jeg at jeg skal få til teknikken ganske greit (håper jeg) :) Må bare teste på en del mindre dyre paneler først :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...